Quest Q30 metaaldetector

In je zoektocht naar de beste metaaldetector zul je veel mogelijkheden tegenkomen. Er zijn heel veel verschillende merken, soorten en uitvoeringen beschikbaar, waardoor het lastig is om een goede keuze te maken. Hier vind je alles over de verschillende soorten metaaldetectors van de meest bekende metaaldetector merken. Op deze pagina staat alle informatie over de Quest Q30 metaaldetector, een van de betere modellen van het jonge en vooruitstrevende merk Quest. Zo kun je een goede overweging maken en de best mogelijke metaal detector kiezen.

Quest Q30 metaaldetector

De Quest Q30 is een waterdichte metaaldetector waarmee je tot 5 meter onder water kunt. Het is dus goed mogelijk om de bodem van een meer te gaan ontdekken om te zien of je hier interessante vondsten kunt doen. Je kiest met dit model voor een goede metaaldetector in een lagere prijsklasse: zo krijg je kwaliteit voor een prima prijs. Het toestel is voorzien van een aantal nieuwe technologieën waardoor je zeker weet dat je er alles uit kunt halen. Zo beschikt dit exemplaar onder andere over de pinpoint-functie, ijzer discriminatie, voorwerpidentificatie 1 t/m 99 en displayverlichting.

In de doos

 • Quest Q30
 • Turbo DD Raptor X zoekspoel + beschermschotel
 • Magnetische oplaadkabel
 • Handleiding

Installatie van de Quest Q30

Voordat je het metaaldetectie apparaat in gebruik gaat nemen, is het goed om te weten hoe je de Quest Q30 gebruiksklaar maakt. Het is belangrijk om de steel op de juiste lengte te zetten, zodat deze comfortabel voelt. Daarnaast kun je de beschermkap op de zoekspoel plaatsen. In de handleiding van dit model staat beschreven hoe je de het toestel in gebruik kunt nemen.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 14 Khz
 • Zoekstanden: 6 (Park, Field, Wet sand, Salt water, Gold 1, Gold 2)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 80 tot 130 cm
 • Batterij: ingebouwde en oplaadbare 3000 mAh Li-Po batterij
 • Gewicht: 1,1 kg

Bediening en onderhoudQuest Q30 metaaldetector

Je krijgt het gebruik van deze Quest metaaldetector snel onder de knie. In de handleiding staat beschreven hoe je de Quest Q30 moet gebruiken, maar daarnaast spreekt het gebruik van de detector ook voor zich. De display zal zelf aangeven met wat voor soort metaal je te maken hebt: je hoort daarnaast ook een audiotoon. Op basis hiervan kun jij bepalen of je dit gaat opgraven. Je kunt de Quest Q30 ook tot 5 meter onder water gebruiken.

Het is logisch dat je zo lang mogelijk gebruik wilt maken van je nieuwe metaal detector. Het is dan ook slim om hier netjes mee om te gaan. Zorg dat de batterij voor gebruik wordt opgeladen en ga voorzichtig om met je zoekspoel en display. Op deze manier kun je optimaal genieten van een goed werkende metaaldetector waarmee je grote vondsten kunt doen. Wil je een zoekspoel kopen, kijk dan eens bij de metaaldetector accessoires.

Voor- en nadelen

De Quest Q30 heeft een aantal voordelen waar je optimaal gebruik van kunt maken. Het grootste voordeel is de mogelijkheid om tot 5 meter onder water te kunnen zoeken. De display is waterdicht en kan daardoor ook goed tegen zout water. Het model is daarnaast voor heel veel gronden geschikt, zoals natte zoute bodems, voor goldnugget detectie, waden, duiken en voor gemineraliseerde bodems. Deze metaaldetector is daarnaast van allerlei andere extra’s voorzien, zoals de speciale handgreep met ergonomische structuur. Maar met welke nadelen kun je te maken krijgen als je kiest voor de Quest Q30? Deze metaaldetector heeft weinig om op aan te merken en is een solide detector voor een prima prijs. Voor kinderen is dit model wellicht iets te uitgebreid, gezien de vele zoekstanden, mogelijkheden en functies.

Conclusie Quest Q30

Ben je een beginnende gebruiker van de detector met al enige ervaring? Dan is de Quest Q30 zeker een aanrader om aan te schaffen. Deze detector is van de belangrijkste basisfuncties voorzien en biedt daarnaast ook nog tal van extra’s. De mogelijkheid om tot 5 meter diepte te kunnen met dit model maakt de metaaldetector zeer geschikt om mee te nemen op je vakantie. Controleer van tevoren wel even of je de detector op locatie mag gebruiken, bijvoorbeeld door het controleren op een apv of navraag bij de landeigenaar. Zoek je een variant die iets goedkoper is, dan is de Q20 van Quest een aanrader.