Quest Q30+ metaaldetector

Wil je niet gestoord worden tijdens je zoektocht naar waardevolle schatten? Of wil je op een drukke plek zoeken, maar wil je het geluid van de detector niet missen? Dan is het slim om voor een detector te gaan met een hoofdtelefoon. De Quest Q30+ is een van de metaaldetectors met een hoofdtelefoon. Daarnaast krijg je met dit exemplaar ook nog te maken met tal van andere handigheden en extra’s. Hier lees je alle informatie over deze metaaldetector en kun je aan de hand hiervan bepalen of dit ook voor jou de goede keuze is.

Quest Q30+ metaaldetector

De Quest Q30+ is de uitgebreide versie van de Quest Q30 metaaldetector, beide van het merk Quest. De Q30+ heeft dan ook vrijwel dezelfde functies als de Q30, met als enige verschil de aanwezigheid van een draadloze hoofdtelefoon. Het is een gebruiksvriendelijke metaaldetector die geschikt is voor beginners en gevorderden. Als beginner kun je de basisfuncties gebruiken en als gevorderde kun je gebruik maken van de wat meer uitgebreide functies.

In de doos

 • Quest Q30+
 • Turbo DD Raptor X zoekspoel + beschermschotel
 • Magnetische oplaadkabel
 • Handleiding

Installatie van de Quest Q30+

Om het apparaat in gebruik te kunnen nemen, is het belangrijk om het exemplaar gebruiksklaar te maken. In de handleiding staat beschreven hoe je detector klaar voor gebruik kunt maken. In de meeste gevallen hoef je de display alleen nog maar op de steel te plaatsen en de hoofdtelefoon (of oordopjes) aan te sluiten. Daarna is de metaal detector klaar voor gebruik.

Technische specificaties

 • Technologie VLF:
 • Zoekfrequentie: 14 Khz
 • Zoekstanden: 6 (Park, Field, Beach 1 en 2, Gold 1 en 2)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 80 cm tot 130 cm
 • Batterij: ingebouwde oplaadbare 3000 mAh lithium batterij
 • Gewicht: 1,1 kg

Bediening en onderhoud

Quest Q30+ metaaldetectorHoe moet je deze Quest detector bedienen? Dit is vrij gemakkelijk en zul je dan ook snel onder de knie hebben. Steek je hand door de armsteun en plaats deze rondom de display. Zo heb je een goede grip op de detector. Vervolgens kun je al lopend over de grond bewegen. Zodra de zoekspoel iets detecteert krijg je hier een melding van op de display. Er wordt aangegeven om welke metaalsoort het gaat, zodat je niet voor niets gaat graven. Bij het detecteren van metaal in het zand kun je ook een aparte pinpointer kopen. Dit is een handig hulpmiddel waarmee je sneller je vondst kunt detecteren.

Het is natuurlijk belangrijk om goed om te gaan met je nieuwe aanwinst, zodat je hier zo lang mogelijk gebruik van kunt maken. Het is vooral belangrijk om goed op de batterij te letten, zodat je nooit halverwege je zoektocht met een lege batterij komt te zitten. Verder is het van belang om de Quest Q30+ goed op te bergen na gebruik, op een droge plek.

Voor- en nadelen

Wanneer je kiest voor de Quest Q30+ krijg je te maken met een aantal voordelen. In de eerste plaats is de detector een uitgebreid model met een goede hoofdtelefoon en aansluiting. Verder is het apparaat (net als bijvoorbeeld de Nokta Makro Anfibio Multi) compleet waterdicht en kun je hiermee tot 5 meter onder water. De handgreep is ergonomisch, waardoor je nog langer achter elkaar gebruik kunt maken van deze metaal detector. Ook de aanwezigheid van de magnetische oplaadkabel is een groot voordeel. Dit zorgt voor extra gemak.

Met welke nadelen krijg je te maken zodra je dit toestel gaat aanschaffen? Deze metaaldetector kent gelukkig weinig grote nadelen. Mogelijke nadelen zijn dat de detector niet over bepaalde extra’s beschikt, zoals de aanwezigheid van zoekspoelverlichting of een frequentie wisselaar. Verder zijn er geen noemenswaardige nadelen op te noemen aan deze detector.

Conclusie Quest Q30+

Concluderend valt te zeggen dat de Quest Q30+ een uitstekende optie is voor beginners en gevorderden in het gebruik van een metaaldetector. Je bent niet alleen verzekerd van een licht, maar ook een kwalitatief ontwerp met veel extra mogelijkheden. Met deze detector voor beginners is het goed mogelijk om mooie vondsten te doen! Wil je liever een detector van een ander merk, dan is bijvoorbeeld de E-Trac van Minelab ook een prima keuze.