Quest Q60 metaaldetector

Wil je munten opgraven, juwelen of andere voorwerpen uit de oudheid vinden? Dat doe je met de hulp van een metaaldetector. Maar metaaldetectoren zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor het wellicht lastig is om een geschikt exemplaar te vinden. Wil je jouw zoektochten met een metaaldetectie machine naar een hoger level tillen? Dan is het onder andere mogelijk om voor de Quest Q60 metaaldetector te kiezen. Meer weten over dit model? Hier lees je niet alleen alle technische specificaties, maar ook de voordelen en mogelijke nadelen.

Quest Q60 metaaldetector

Met de Quest Q60 kies je voor een kwalitatieve metaaldetector van het merk Quest. Het metaaldetector merk staat bekend om de vernieuwende mentaliteit die wordt doorgevoerd bij alle modellen. De metaaldetectors van Quest zijn dan ook stuk voor stuk voorzien van de nieuwste technologieën. Met de Q60 is dit niet anders: dit model is een flinke verbetering ten opzichte van de Q30 en is dan ook een aanrader voor de gevorderde gebruiker van een metaaldetector. Munten of militaria zoeken, goud opsporen: het kan allemaal met deze krachtpatser.

In de doos

 • Quest Q60
 • Turbo DD BeastX zoekspoel + beschermschotel)
 • Draadloze hoofdtelefoon
 • Magnetische oplaadkabel
 • Handleiding

Installatie van de Quest Q60

Je hoeft niet veel meer te doen om de Quest Q60 in gebruik te kunnen nemen. Het enige wat je moet doen is de display op de juiste plek plaatsen en aansluiten aan de meegeleverde zoekschotel. Vervolgens is de detector klaar voor gebruik en kun je volop aan de slag gaan met je zoektocht naar waardevolle schatten.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF Multifrequentie
 • Zoekfrequentie: 5 kHz, 14 kHz en 21 kHz
 • Zoekstanden: 7 (Park, Field, Wet sand, Saltwater, Gold 1, Gold 2, Deep)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 80 cm tot 130 cm
 • Batterij: ingebouwde en oplaadbare 4000 mAh Li-Po batterij
 • Gewicht: 1,15 kg

Bediening en onderhoud

Quest Q60 metaaldetectorHoe moet je de Quest metaaldetector bedienen? Dit is vrij eenvoudig en zul je dan ook snel onder de knie hebben. Steek je arm door de armsteun en houdt het handvat van de display vast. Zo kun je de zoekspoel gemakkelijk heen en weer bewegen tijdens het lopen. Op het display lees je af wanneer er iets gedetecteerd is en met wat voor soort metaal je te maken hebt. Dit maakt het makkelijk om bierdopjes en spijker te elimineren als je gaat zoeken op vervuilde grond, bijvoorbeeld in parken en op stranden waar veel afval ligt. Ook zie je op de display de stand van de batterij staan.

De Quest Q60 detector heeft gelukkig niet veel onderhoud nodig, zodat je lekker veel tijd kunt besteden aan het zoeken naar schatten. Het is in ieder geval belangrijk om de stand van de batterij in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je niet tijdens een zoektocht met een lege batterij komt te zitten. De batterij laadt gemakkelijk op dankzij de magnetische oplaadkabel. Verder is het aan te raden om de metaaldetector na gebruik netjes op te bergen.

Voor- en nadelen

Je krijgt met heel wat voordelen te maken wanneer je voor deze metaal detector kiest. Zo is de Q60 niet alleen zeer uitgebreid in zoekstanden, maar is het ook mogelijk om de frequentie naar wens aan te passen. Je hebt de keuze uit 5 frequenties. Het is daarnaast ook mogelijk om de Quest Q60 te gebruiken wanneer je gaat duiken: je kunt tot een diepte van 5 meter. Verder heeft het toestel een speciale handgreep met ergonomische structuur en is de detector compatibel met de QuestGo app voor optimaal gebruik. Net als alle andere metaaldetectoren heeft ook de Quest Q60 mogelijke nadelen waar je mee te maken krijgt. Deze machine heeft bijvoorbeeld geen zoekspoelverlichting en druktoets achtergrondverlichting. Dit zijn kleine minpunten die niet veel invloed hebben op het gebruik van de metaal detector, behalve wanneer je er in het donker op uit wilt gaan. Ook is de bodem mineralisatie niet afleesbaar op de display.

Conclusie Quest Q60

Voor ervaren beginners en de gevorderden gebruikers van de metaaldetector is de Quest Q60 zeker een aanrader en een van de beste detectors van dit moment. Deze metaal detectie machine heeft uitgebreide mogelijkheden, veel functies en is daarnaast ook zeer gebruiksvriendelijk. De batterij gaat zeer lang mee en is daarnaast ook eenvoudig op te laden met de magnetische kabel. Ook als beginner is het vrij heb je het gebruik van de Quest Q60 snel onder de knie.