Quest Scuba Tector metaaldetector

Wil je op zoek gaan naar de mooiste schatten onderwater? Niet alle metaaldetectors zijn geschikt voor onderwater gebruik en daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar een model die dat wel is. Een optie die je hebt is de Quest Scuba Tector metaaldetector. Dit model kan tot wel 60 meter diep en biedt daardoor heel veel mogelijkheden. Hier ontdek je alle waardevolle informatie over deze metaaldetector en is het een stuk makkelijker om een goed overwogen keuze te maken.

Quest Scuba Tector metaaldetector

De Quest Scuba Tector is een metaaldetector welke gemakkelijk in de hand te nemen is en hierdoor ideaal om te gebruiken terwijl je onder water zwemt. Tijdens het duiken of snorkelen op zoek naar munten of andere voorwerpen is een stuk makkelijker met het gebruik van deze metaal detector. Maar je kunt deze detector ook gebruiken op het land. Hiermee is dit model multi-inzetbaar en heb je volop mogelijkheden om op zoek te gaan naar mooie schatten.

In de doos

 • Quest Scuba Tector
 • Zoekspoel beschermhoes
 • Anti-verlies spiraalkabel
 • Anti-verlies polsband
 • USB oplaadkabel met adapter
 • Extra rubberen afdichtingsring
 • Handleiding

Installatie van de Quest Scuba Tector

Het is vrij eenvoudig om het apparaat in gebruik te nemen. Er is dan ook geen ingewikkelde installatie nodig. Zodra je de metaaldetector aan hebt gezet kun je deze direct gaan gebruiken. In de meegeleverde handleiding staat meer over het gebruik van van dit model.

Technische specificaties

 • Zoekfrequentie: 95 kHz
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: 42 cm
 • Batterij: ingebouwde 100 mAh lithium batterij
 • Gewicht: 380 gram

Bediening en onderhoud

Quest Scuba Tector metaaldetectorDeze Quest detector kan direct in gebruiken worden genomen zodra je deze uit de verpakking haalt. Houd het handvat vast en beweeg hiermee over de bodem van de zee, een meer of een andere plek waar je gaat zwemmen. Vervolgens geeft de Quest Scuba Tector een signaal af wanneer je op een metalen voorwerp stuit. Deze metaaldetector wordt ook geleverd met een handige polsband waarmee je voorkomt dat je de detector kwijt raakt tijdens het zwemmen.

Er is niet veel onderhoud nodig bij de Quest Scuba Tector. Het is vooral belangrijk om de detector na gebruik goed op te bergen. Dankzij het compacte formaat zal hij niet veel ruimte in beslag nemen. Plaats het toestel wel in de beschermhoes bij het opbergen. Zorg er ook voor dat de batterij goed opgeladen is voor gebruik, om te voorkomen dat je tijdens het zwemmen met een lege metaal detector te maken krijgt.

Voor- en nadelen

De Quest Scuba Tector gaat tijdens het duiken automatisch over op duikmodus, maar het is ook goed mogelijk om te switchen naar de modus als pinpointer op het land. Deze metaaldetector is daarnaast ook zeer gemakkelijk in gebruik en is waterdicht tot een diepte van maar liefst 60 meter. Hierdoor heb je heel veel mogelijkheden met het gebruik van deze detector. Je kunt in vier verschillende gevoeligheidsniveaus zoeken.

Een mogelijk nadeel van het model is dat je relatief beperkte mogelijkheden hebt met het gebruik van deze metaaldetector. Zo is er geen sprake van een display waar je allerlei bruikbare informatie op af kunt lezen. Dit maakt het wat lastiger om te kunnen bepalen met wat voor soort metaal je te maken hebt.

Conclusie Quest Scuba Tector

Ga je binnenkort op vakantie en wil je graag op schattenjacht? Dan is de Quest Scuba Tector zeker een aanrader, ook voor kinderen. Het is wel belangrijk om van tevoren na te gaan of het mogelijk is om een metaaldetector te gebruiken, dit is niet overal toegestaan. het toestel is (net als de Scuba Tector Pro) een ideaal basismodel voor onder water. Zoek je een van de beste metaaldetectors van dit moment? Dan is de Nokta Makro Deephunter Pro metaaldetector misschien wel een goede keuze.