Quest Scuba Tector Pro metaaldetector

Wanneer je binnenkort op vakantie gaat en hier gaat mooie vondsten wilt doen, is het aanschaffen van een goede metaaldetector een echte aanrader. Metaaldetectors zijn er in allerlei soorten en maten. Een metaaldetector voor tijdens je vakantie moet aan specifieke eisen voldoen: het moet niet alleen een compact model zijn, maar ook veelzijdige functies bieden. Met de Quest Scuba Tector Pro metaaldetector kies je voor een toestel die aan al deze eisen voldoet. Hier lees je meer over dit model en kun je zelf bepalen of je dit exemplaar voor jouw vakantie wilt aanschaffen eventueel in combinatie met de Quest Q30+ metaaldetector.

Quest Scuba Tector Pro overzicht

De Quest Scuba Tector Pro is een waterdichte metaaldetector die net wat uitgebreider is dan zijn kleinere broertje, de Scuba Tector. De Pro variant van deze detector is een ideale handdetector die je goed mee kunt nemen op vakantie. Je kunt tot wel 60 meter diep onderwater met deze detector. Het is daarnaast ook mogelijk om een steel te bevestigen waardoor je ook het strand en het land kunt verkennen met het apparaat. Wie weet wat je allemaal tegenkomt!

In de doos

 • Quest Scuba Tector Pro
 • Zoekspoel beschermhoes
 • Anti-verlies spiraalkabel
 • Anti-verlies polsband
 • Steeladapter
 • USB oplaadkabel
 • Handleiding

Installatie van de Quest Scuba Tector Pro

Het detectie apparaat heeft geen ingewikkelde installatie nodig voordat je dit apparaat kunt gaan gebruiken. Het is aan te raden om de handleiding door te nemen; hier staat meer informatie in over het eerste gebruik van de detector, maar ook over de betekenissen van de knoppen en de geluiden die de onderwaterdetector maakt tijdens het gebruik.

Technische specificaties

 • Zoekfrequentie: 95 kHz
 • Zoekstanden: 2 (Land en Duiken)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: 43 cm
 • Batterij: oplaadbare 1000mAh lithium batterij
 • Gewicht: 490 gram

Bediening en onderhoud

Quest Scuba Tector Pro metaaldetectorDeze Quest metaaldetector is zeer gemakkelijk te bedienen en is dan ook perfect te gebruiken door het hele gezin. Maar ook de professionele duiker kan deze licht detector meenemen onder water, tot 60 meter diepte. Je kunt ongeveer 14 uur gebruik maken van deze metaaldetector met een volle batterij. Het is goed mogelijk om onder water over de bodem te bewegen: de detector geeft een audiotoon wanneer je iets van metaal tegenkomt.

Daarbij heeft het model heeft niet veel onderhoud nodig. Het apparaat is geschikt voor onder water, maar kan niet dieper dan 60 meter. Daarnaast is het goed om de batterij in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je niet met een lege batterij in het water gaat. Zorg er daarnaast voor dat je de metaal detector goed opbergt na gebruik.

Voor- en nadelen

De Quest Scuba Tector Pro is een makkelijk te gebruiken onder water metaaldetector die voor jong en oud geschikt is. Daarnaast ben je ook verzekerd van een uitgebreid pakket: je krijgt tal van handige extra’s geleverd bij je metaaldetector, zoals een beschermhoes en een anti-verlies polsband. Het toestel is een compact model met uitgebreide mogelijkheden en is daardoor een aanwinst voor het hele gezin, maar ook voor de professionele duiker die tijdens een duiksessie op ontdekkingsreis over de bodem wil gaan.

Een mogelijk nadeel van de onderwater detector is dat er sprake is van een basismodel met basisfuncties. Je hebt bijvoorbeeld geen display waar je de batterij stand op kunt aflezen. Je maakt gebruik van simpele drukknoppen; die enerzijds zeer gemakkelijk zijn voor kinderen, maar daarnaast ook minder uitgebreide opties bieden.

Conclusie Quest Scuba Tector Pro

Voor zowel kinderen als volwassenen is het zeker aan te raden om de Quest Scuba Tector Pro aan te schaffen. Dit model is gemakkelijk in gebruik en is perfect voor vakanties, waarin je heerlijk kunt duiken en ondertussen op zoek kunt gaan naar mooie schatten. Het apparaat kun je gebruiken op land, strand en in het water. Ideaal voor jouw volgende vakantie net als bijvoorbeeld de Bounty Hunter VLF 2 voor de kinderen zodat zij zich ook goed vermaken.