Quest X10 metaaldetector

Er zijn heel veel redenen om een metaaldetector aan te schaffen. Het opsporen van oude voorwerpen is niet alleen een leuke hobby, maar kan ook nog eens wat opleveren. Je kunt zomaar oude munten of andere voorwerpen uit de oudheid vinden. Je hebt dan wel een goede metaaldetector nodig waarmee je diep kunt zoeken en die jouw zoektocht ook nog eens een stuk makkelijker maakt. De Quest X10 metaaldetector is een van de mogelijkheden die je hebt. Hier lees je alles over deze detector en kun je aan de hand van deze informatie bepalen of dit exemplaar ook voor jou de goede keuze is.

Quest X10 metaaldetector

De Quest X10 is een metaaldetector voor het hele gezin. Dit exemplaar van het merk Quest is uitgebreid met nieuwe technologieën en heeft een exclusieve Quest software. Dankzij de oplaadbare batterij is het heel gemakkelijk om snel met een volle accu op pad te gaan. Deze metaal detector is overigens spatwaterdicht en maakt het daardoor mogelijk om in alle weersomstandigheden op pad te gaan met je nieuwste aanwinst. Daarbij is het toestel een lichte detector die ook zeer geschikt is voor kinderen.

In de doos

 • Quest X10
 • TurboD Blade zoekspoel + beschermschotel
 • Micro USB kabel
 • Handleiding

Installatie van de Quest X10

Voordat je de Quest X10 in gebruik kunt gaan nemen, is het belangrijk om deze in elkaar te zetten. Plaats de zoekschijf met beschermschotel op de detector. Ook kun je de display aanzetten waar je onder andere de batterijduur op kunt zien. In de handleiding staat duidelijk aangegeven hoe je aan de slag kunt gaan met dit model.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 8 Khz
 • Zoekstanden: 4 (metalen, juwelen, munten en custom zoekmodus)
 • Waterdichte zoekspoel: ja, blade zoekspoel 22,5 x 12,7 cm
 • Steel lengte: 80 cm – 130 cm
 • Batterij: ingebouwde oplaadbare Li-Po 1000 mAh batterij
 • Gewicht: 950 gram

Bediening en onderhoud

Quest X10 metaaldetectorHet is zeer gemakkelijk om deze metaaldetector van het merk Quest te bedienen. Deze metaaldetector is niet voor niets zeer geschikt voor kinderen en starters. Het gebruik van de metaaldetector spreekt voor zich, waardoor je dit snel onder de knie hebt. Door de zoekspoel over de grond te bewegen, wordt een elektromagnetisch veld de grond in gestuurd. Bij het vinden van een metalen voorwerp wordt het elektromagnetisch veld teruggestuurd en zal de metaaldetector met een toon aangeven met welk soort metaal je te maken hebt. Je hoeft daarnaast niet veel moeite te doen om de Quest X10 zo lang mogelijk intact te houden. Het is vooral belangrijk om de batterij op te laden wanneer deze leeg is. De batterij is in 4 uur opgeladen. Verder is het belangrijk om de beschermkap op de zoekspoel te bevestigen, zo weet je zeker dat de zoekschijf goed is beschermd tegen nattigheid.

Voor- en nadelen

De Quest X10 heeft als belangrijkste voordeel dat het een gemakkelijk instapmodel is. Wanneer je op zoek bent naar een goede basis metaaldetector is dit exemplaar zeker een goede keuze. De Quest X10 heeft een object identificatie in audiotonen voor metaalsoort-herkenning en een object identificatie afleesbaar op de display, zodat je direct weet met wat voor metaal je te maken hebt. Verder kun je een eigen zoekmodus instellen en kies je voor een lichtgewicht model. Daarnaast kun je diverse metaaldetector accessoires kopen zoals een vondstentas en pinpointer.

Wat zijn nadelen van de Quest X10? Je machine is geschikt om in het water te zoeken omdat de zoekspoel geheel waterdicht is, maar het is niet mogelijk om het display in het water onder te dompelen. Dit betekent dat je maar beperkt in het water kunt zoeken.

Conclusie Quest X10

De Quest X10 is een uitstekend instapmodel voor de beginnende gebruiker en voor kinderen die voor het eerst een metaaldetector willen gebruiken. Deze metaaldetector heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van de Quest X5 metaaldetector en het is dan ook zeker een aanrader om dit model aan te schaffen.