Quest X5 metaaldetector

Wil je voor je hobby op zoek gaan naar oude munten of sieraden die diep in de grond liggen? Dan heb je een goede metaaldetector nodig die je hier een handje bij helpt. Met een detector kies je voor een handig apparaat dat aangeeft waar je in de grond metalen als zilver en goud kunt vinden. Je kunt zomaar een waardevolle vondst doen! Een van de apparaten die je naast bijvoorbeeld de betaalbare Fisher 75 kunt aanschaffen is de Quest X5 metaaldetector. Hoe goed is deze machine en wat zijn de belangrijkste voordelen? Hier lees je alles wat je moet weten over dit model.

Quest X5 metaaldetector

Met de Quest X5 kies je voor een metaaldetector van goede kwaliteit waarmee je op ontdekkingsreis kunt gaan in jouw eigen omgeving of op een andere locatie. Deze detector is van het merk Quest: dit merk staat bekend om de goede detectors voor het hele gezin. Het maakt hierbij niet uit welk budget je tot je beschikking hebt: er is voor ieder wat wils. De Quest X5 behoort tot de goedkopere exemplaren in het assortiment van het merk. Je kiest voor een lichtgewicht metaal detector met 3 zoekstanden, waardoor je op zoek kunt naar munten of juwelen, maar ook alle metalen mee kunt pakken.

In de doos

 • Quest X5
 • TurboD Blade zoekspoel + beschermschotel
 • Micro USB kabel
 • Handleiding

Installatie van de Quest X5

Het installeren van de metaaldetector is erg eenvoudig. Zodra je de metaaldetector geleverd krijgt, kun je de onderdelen aan elkaar bevestigen en het bedieningspaneel aanzetten. In de meegeleverde handleiding staat uitgebreid beschreven hoe je het toestel moet gebruiken. Zo kun je op je gemak kennismaken met de werking van je nieuwe aanschaf. Het instellen van een metaaldetector is eigenlijk voor iedereen eenvoudig te doen.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 8 Khz
 • Zoekstanden: 3 (alle metalen, juwelen, munten)
 • Waterdichte zoekspoel: ja, blade zoekspoel 22,5 x 12,7 cm
 • Steel lengte: instelbaar van 80 cm – 130 cm
 • Batterij: ingebouwde oplaadbare Li-Po 1000 mAh batterij
 • Gewicht: 950 gram

Bediening en onderhoud

Quest X5 metaaldetector

De bediening van deze metaaldetector van Quest is gemakkelijk en heb je snel onder de knie. De metaaldetector werkt met een elektromagnetisch veld dat door de grond in wordt gestuurd. Wanneer het stuit op een metalen voorwerp wordt dit elektromagnetische veld bekrachtigd en teruggestuurd naar de detector. Het apparaat geeft vervolgens aan dat je op iets gestuit bent. Ook kun je op het bedieningspaneel de batterijduur aflezen en lees je daarnaast ook de object identificatie af. Wanneer je de Quest X5 aanschaft, is het belangrijk om hier goed mee om te gaan. Je moet in ieder geval de batterij opladen. De batterij heeft een levensduur van 30 tot 40 uur en heeft een oplaadtijd van 4 uur. Verder is het belangrijk om de beschermschotel aan de zoekspoel te bevestigen bij gebruik.

Voor- en nadelen

Een voordeel van de Quest X5 is dat je voor een relatief laag bedrag een prima metaaldetector krijgt. Met drie zoekstanden en een object identificatie is het heel gemakkelijk om snel te ontdekken waar je op bent gestuit en of het de moeite waard is om dit op te graven. Voor kleine voorwerpen kun je tot 30 centimeter diep en het dieptebereik voor grote voorwerpen is tot 100 cm.

Met de Quest X5 kies je voor een metaaldetectie apparaat die vooral geschikt is voor starters en kinderen vanaf 5 jaar. Het is daarmee een basismodel en niet geschikt voor professioneel gebruik. Het model kan bijvoorbeeld geen grafische weergave geven van het voorwerp dat onder de grond ligt. Ook heeft het model geen display verlichting, waardoor het lastiger is om in de avond op pad te gaan.

Conclusie Quest X5

De Quest X5 is een prima metaaldetector voor de beginnende gebruiker, maar ook wanneer je jouw zoon of dochter kennis wil laten maken met de wereld van metaaldetectors. Het toestel is een redelijk uitgebreid basismodel dat aan de belangrijkste eisen voldoet. Het is daardoor een prima aankoop voor starters en kinderen vanaf 5 jaar. Al met al is dit model tezamen met de Quest X10 metaaldetector een zeer goede metaaldetector voor beginners.