Quest Xpointer pinpointer

Een goede pinpointer kopen is erg belangrijk wanneer je regelmatig met je metaaldetector op pad gaat. Je kunt het voor jezelf een stuk makkelijker maken: je zoekt nauwkeurig naar je gedetecteerde voorwerpen. Maak hier kennis met de Quest Xpointer: een kwalitatieve mini metaaldetector die aan de belangrijkste eisen voldoet. Hier lees je alles over deze pinpointer, zodat jij kunt bepalen of deze detector voor jou een goede keuze is.

Quest Xpointer

De Quest Xpointer is een A-merk pinpointer. Quest staat niet alleen bekend om de vele kwalitatieve metaaldetectors, maar ook als het gaat om pinpointers kun je bij dit merk terecht voor kwaliteit. Dit model is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt geleverd met meerdere extra’s. Het apparaat heeft 3 zoekstanden, instelbare gevoeligheid en diepte. Ook is het toestel waterafstotend en voorzien van LED verlichting.

In de doos

  • Quest Xpointer
  • Beschermdopjes
  • Anti-verliessnoer
  • Riemholster
  • Batterij
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 9,5 kHz
  • Waterdicht: nee (wel waterafstotend)
  • Batterij: 1x 9V batterij

Quest Xpointer pinpointer metaaldetectorBediening & voor- en nadelen

Deze Quest metaaldetector is geschikt om kleine metalen voorwerpen snel mee te detecteren. Na het inschakelen is deze kleine metaal detector direct klaar voor gebruik aan de hand van de twee drukknoppen. Ben je in de buurt van een metalen voorwerp? Dan zal de trilling van het apparaat toenemen en weet je precies wanneer je goed zit. Dit maakt het zoeken naar waardevolle voorwerpen een stuk makkelijker.

De Quest Xpointer heeft als belangrijkste voordeel dat het een zeer duurzame pinpointer is. Deze lichtgewicht metaaldetector neem je dankzij de riemholster heel gemakkelijk met je mee tijdens je zoektochten. Het is daarnaast ook een voordeel dat je de keuze hebt uit 4 gevoeligheidsniveau’s. De aanwezigheid van LED verlichting maakt het makkelijk om ook in het donker te zoeken. Er zitten verder noemenswaardige nadelen aan deze pinpointer: je kiest voor een kwalitatief hulpmiddel bij het vinden van waardevolle objecten op iedere locatie. Wanneer je ook met het toestel wilt gaan duiken is dit model niet geschikt. Een toestel welke wel waterdicht is is bijvoorbeeld de Garrett Pro Pointer AT.

Conclusie Quest Xpointer

Een pinpointer als de Quest Xpointer is van alle belangrijke zaken voorzien: je kunt er dus van verzekerd zijn dat je een goede hulp hebt bij het opsporen van metalen voorwerpen. De pinpointer als metaaldetector accessoire is gemakkelijk in gebruik, licht van gewicht en is dankzij de meegeleverde riemholster gemakkelijk mee te nemen.