QuestPro metaaldetector

Ben jij op zoek naar een goede metaaldetector waarmee je de zoektocht naar munten, sieraden en andere waardevolle producten kunt starten? Op deze website vind je duidelijke informatie over alle merken metaaldetectors, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken en een goede keuze kunt maken. Een van de mogelijkheden die je hebt is de QuestPro metaaldetector. Deze detector heeft een aantal belangrijke voordelen. Hier lees je alles over dit exemplaar en kun je aan de hand van deze informatie bepalen of dit model de juiste aankoop voor jou is.

QuestPro metaaldetector

Met de QuestPro kies je voor een allround metaaldetector die van de belangrijkste functies is voorzien. De detector is niet alleen licht, maar ook compact en zeer uitgebreid in mogelijkheden. Zo kun je hiermee heel veel soorten metalen opsporen en grootse vondsten doen. Het toestel is geschikt voor op het droge, maar je kunt ook tot 5 meter onder water met dit apparaat en is geschikt voor de beginner en de professional.

In de doos

 • QuestPro
 • Raptor zoekspoel
 • Blade zoekspoel
 • Draadloze hoofdtelefoon
 • Vondstentas
 • Handleiding

Installatie van de QuestPro

Het is helemaal niet moeilijk om deze metaal detector klaar te maken voor gebruik. Je kunt de detector eerst instellen zodat de instellingen aan jouw wensen voldoen. In de handleiding staat beschreven hoe je dit moet doen. Daarnaast kun je de gewenste zoekspoel kiezen en deze aan de steel bevestigen. Er is geen ingewikkelde installatie nodig voor het gebruik van dit apparaat.

Technische specificaties

 • Technologie: VFL
 • Zoekfrequentie: 5 kHz, 13 kHz, 20 kHz
 • Zoekstanden: 5
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 80 cm tot 130 cm
 • Batterij: ingebouwde en oplaadbare 2000 mAh lithium batterij
 • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

QuestPro metaaldetectorHet is zeer eenvoudig om deze detector van Quest te bedienen. Zo is het in de eerste plaats goed om te weten dat je de metaaldetector naar eigen wens kunt instellen. Dit doe je gemakkelijk via de display van de detector. Vervolgens kun je met de QuestPro aan de slag aan: door over de grond te bewegen met de zoekschijf ben je in staat om metalen op te sporen. De display geeft aan met wat voor soort metaal je te maken hebt.

Er is niet veel onderhoud te verrichten aan het metaaldetectie apparaat. Het is belangrijk om voorzichtig met je nieuwe aanwinst om te gaan en deze na gebruik veilig op te bergen op een droge plek. Daarnaast is het slim om de batterij in de gaten te houden, zodat je deze op tijd kunt opladen. Op het display staat een batterij-indicator zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

Voor- en nadelen

Dankzij de aanwezigheid van standaard instellingen is het voor beginners heel goed mogelijk om voor de QuestPro te kiezen. Voor de professional zijn er meer uitgebreide instellingen waar je voor kunt kiezen; zo is er voor ieder wat wils. Daarnaast is de detector volledig waterdicht waardoor je de metaaldetector zowel boven als onder water kunt gebruiken. Schuif de metaaldetector na gebruik gemakkelijk en snel in elkaar tot een compact ontwerp dat nauwelijks ruimte in beslag neemt.

Er zijn vrijwel geen nadelen op te merken aan het model en het gebruik van deze metaal detector. Je kiest dan ook voor een uitgebreide metaaldetector met veel mogelijkheden. Het toestel heeft ook geen moeite met gemineraliseerde bodems. Een mogelijk nadeel is wel dat de batterij van de Pro minder goed is dan de batterij van andere Quest metaaldetectoren zoals de Quest Q60, die een 4000 lithium batterij heeft.

Conclusie QuestPro

Er zijn meerdere redenen om voor de QuestPro te kiezen. De mogelijkheid om het exemplaar naar wens in te stellen, de hoeveelheid informatie dat op de display verschijnt, de goede batterij en de aanwezigheid van pinpoint-functie: het zijn stuk voor stuk belangrijke voordelen van deze metaal detector. Voor beginners en gevorderden is het dan ook zeker een aanrader om voor dit model. Echter hebben andere merken zoals XP en Nokta makro ook goede metaaldetectors. Je kunt bijvoorbeeld ook de XP ORX X35 22, XP Adventis 2 of de Nokta Makro Impact eens bekijken.