Renkforce MD 100 metaaldetector

Een goede metaaldetector voor een jonge schatzoeker vinden? Dat is goed mogelijk, want op deze pagina lees je alle informatie over de Renkforce MD 100 metaaldetector, een van de meest kindvriendelijke metaaldetectors die op dit moment verkrijgbaar is. Je leest hier niet alleen algemene informatie, maar ook technische specificaties en voor- en nadelen. Met deze informatie is het een stuk makkelijker om een goed overwogen keuze te maken. Zo weet je zeker dat je een leuke en goede kinderdetector koopt.

Renkforce MD 100 metaaldetector

Met de Renkforce MD 100 ben je verzekerd van een kindvriendelijke metaaldetector. De metaaldetectiemachine heeft een zoekdiepte van maximaal 5 centimeter en werkt akoestisch. Zodra het toestel een metalen voorwerp stuit hoor je een duidelijk geluidssignaal. Deze metaal detector is zeer lichtgewicht en daardoor ideaal voor kinderen. Verder is de steel uittrekbaar en is het daardoor voor kleine en grotere kinderen mogelijk om de perfecte lengte in te stellen.

In de doos

  • Renkforce MD 100
  • Handleiding

Installatie van de Renkforce MD 100

Het is erg gemakkelijk om deze metaaldetector voor starters in gebruik te nemen. Zodra je deze detector uit de verpakking haalt kun je hier vrijwel meteen mee aan de slag. Het apparaat heeft geen ingewikkelde installatie waar je rekening mee moet houden of wat veel tijd kost, dus een jonge schatzoeker kan meteen op zoektocht naar waardevolle objecten.

Technische specificaties

  • Zoekstanden: alle metalen
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 86 cm tot 114 cm
  • Batterij: 1x 9V batterij
  • Gewicht: 676 gram

Renkforce MD 100 metaaldetectorBediening en onderhoud

De bediening van deze Renkforce metaaldetector is eenvoudig en voor kinderen dan ook snel te begrijpen. De Renkforce MD 100 heeft een duidelijk bedieningspaneel dat bestaat uit een meter en een aantal draaiknoppen. Met de knoppen schakel je de detector aan en uit, meer regel je ook het volume, tune en discriminatie. Ook vind je op het paneel een ingang voor een hoofdtelefoon of goede sport oordopjes en zie je een LED-lampje staan die aangaat zodra de batterij bijna leeg is. Deze kun je dan ook tijdig vervangen.

Op het gebied van onderhoud heb je nauwelijks iets te doen aan deze metaal detector. Je kiest met dit model voor een onderhoudsvriendelijke detector. Het enige dat belangrijk is, is dat je hem na gebruik uitschakelt en netjes opbergt. Op deze manier haal je het optimale uit de levensduur van je machine.

Voor- en nadelen

Een voordeel van deze metaaldetector is dat je kiest voor een zeer goed betaalbaar model dat zeer geschikt is voor kinderen. De eenvoudige bediening maakt het daarnaast nog makkelijker voor kinderen om hier gebruik van te maken. De instelbare steel maakt het mogelijk om altijd de juiste lengte in te stellen.

De detector heeft een maximale zoekdiepte van 5 cm en dit is zeer weinig (eigenlijk te weinig) voor een detector. Daarom is dit vooral voor erg jonge kinderen een aanrader en leuk voor op het strand. Verder wordt de detector niet geleverd met batterijen, waardoor je deze zelf nog aan moet schaffen. De batterijen gaan ook relatief kort mee: je doet 24 uur met een volle batterij. Zoek je een andere detector voor kids die dieper kan zoeken en ook compleet waterdicht is? Kijk dan eens naar de Nokta Makro Mini Hoard (of Midi Hoard).

Conclusie Renkforce MD 100

Met de Renkforce MD 100 kies je voor een basismodel die vooral voor jonge kinderen geschikt is die nog nooit eerder een detector hebben gebruikt. Verder is dit een laagdrempelig en simpel model die weinig uitdaging biedt. Voor wat oudere kinderen is een andere detector zoals de C.Scope CS880 metaaldetector wellicht een betere keuze.