Renkforce MD 150 metaaldetector

Op zoek naar de beste metaaldetector voor kinderen? Een van de mogelijkheden die je in dit geval hebt is de Renkforce MD 150 metaaldetector. Het is een van de kindvriendelijke modellen die momenteel verkrijgbaar is. Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie over deze detector. Zo lees je meer algemene informatie, maar ook de technische specificaties en de belangrijkste voor- en nadelen. Met deze informatie is het een stuk makkelijker om een vergelijking te maken met andere modellen en om een goede keuze te maken in je zoektocht naar een metaaldetector voor kids.

Renkforce MD 150 metaaldetector

De Renkforce MD 150 is een metaal detector die voorzien is van alle belangrijke functies voor de zoektocht naar metalen voorwerpen. De detector is vrij eenvoudig in gebruik en is daardoor niet alleen geschikt voor beginners, maar ook voor kinderen. Door het lichte gewicht en de uittrekbare steel is deze detector ook geschikt voor de jonge schatzoekers.

In de doos

  • Renkforce MD 150
  • Handleiding

Installatie van de Renkforce MD 150

Deze detector is analoog en de detector installeren is daarom bijna niet nodig. Zodra je het toestel uit de verpakking haalt, hoef je deze alleen nog maar aan te zetten en kun je hem daarna direct in gebruik nemen. Het is onder andere mogelijk een hoofdtelefoon of goede sport oordopjes aan te sluiten op de detector.

Technische specificaties

  • Technologie:
  • Zoekfrequentie:
  • Zoekstanden: alle metalen
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 65 cm tot 90 cm
  • Batterij: 6x AA batterij
  • Gewicht: 450 gram

Bediening en onderhoudRenkforce MD 150 metaaldetector

De bediening van een metaaldetector als de Renkforce MD 150 is erg gemakkelijk. Aan de steel zit een handvat met daaronder een bedieningspaneel. Dit paneel gebruik je niet alleen om de detector aan en uit te zetten, maar ook om instellingen door te voeren. De meterweergave is handig zodat je het gevoeligheidsniveau kunt zien. Ook zit er een volumeknop op het apparaat waarmee je heel gemakkelijk en snel het volume mee aanpast. Aan de rechterkant zit een draaiknop voor discriminatie.

Het onderhoud van deze metaaldetector stelt niet veel voor. Het is vooral belangrijk om de detector na gebruik netjes op te bergen. Op deze manier weet je zeker dat je de levensduur van de detector zo lang mogelijk benut.

Voor- en nadelen

Met de Renkforce metaaldetector kies je voor een makkelijk te bedienen metaaldetector. Het is dan ook voor kinderen helemaal niet moeilijk om het gebruik van deze detector onder de knie te krijgen. Verder kun je de steel heel makkelijk uittrekken waardoor de detector zowel voor kleinere als voor grotere kinderen te gebruiken is.

De metaaldetector is voorzien van discriminatie, maar dit is wel een zeer eenvoudige discriminatie. Verder is de Renkforce MD 150 niet van de beste kwaliteit, waardoor je niet zeker bent van een lange levensduur. Verder worden er geen batterijen meegeleverd: deze moet je zelf nog aanschaffen.

Conclusie Renkforce MD 150

Op zoek naar een degelijke en goedkope metaaldetector, zonder dat je hierbij al te veel verwachtingen hebt? Dan is dit model zeker een aanrader. De detector is een goede aankoop voor jonge kinderen die voor het eerst een detector gaan gebruiken. De Renkforce MD50 metaaldetector is in dit geval ook een goedeoptie. Kijk anders ook eens naar de XP ADX 150.