Renkforce MD 200 metaaldetector

In je zoektocht naar een goede metaaldetector heb je naar alle waarschijnlijkheid al een aantal eisen die jij stelt aan een metaaldetector. En wanneer je niet al te veel geld uit wilt geven aan je nieuwe detector maar toch een kwalitatief apparaat wilt aanschaffen zijn er genoeg opties. Onder andere de Renkforce MD 200 metaaldetector behoort in dit geval tot je mogelijkheden. Wat voor type detector is dit, hoe maak je hier optimaal gebruik van en wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen? Hier lees je de complete productbeschrijving van dit model en is het erg gemakkelijk om een goede keuze te maken.

Renkforce MD 200 metaaldetector

De Renkforce MD 200 is een van de beste metaaldetectors voor kinderen en volwassenen die tot de lage prijsklasse behoort. Dit betekent niet dat je veel kwaliteit inlevert. Deze detector is weliswaar eenvoudiger en veel minder geavanceerd dan veel modellen in hogere prijsklassen, maar dit kan ook precies zijn waar je naar op zoek bent. Het toestel biedt alle belangrijke basisfuncties en zoekt naar alle metalen. De voeding van het model is een 9V batterij die tot 24 uur werkt.

In de doos

  • Renkforce MD 200
  • Handleiding

Installatie van de Renkforce MD 200

Een metaaldetector installeren heeft niet veel om het lijf. Zodra je het metaaldetectie apparaat uit de verpakking haalt is het vrijwel meteen mogelijk hier gebruik van te maken. De detector behoeft namelijk geen tijdrovende installatie en is direct klaar voor gebruik. Het is, vooral als beginnende metaalzoeker, belangrijk om het apparaat goed te bestuderen en om de meegeleverde handleiding door te nemen. Op deze manier weet je zeker dat je de detector optimaal gaat benutten.

Technische specificaties

  • Zoekstanden: alle metalen
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 86 cm tot 114 cm
  • Batterij: 3x 9V batterij
  • Gewicht: 1,3 kg

Bediening en onderhoudRenkforce MD 200 metaaldetector

Hoe moet je de deze detector van Renkforce bedienen? Deze detector bestaat uit een armsteun en handvat met daaraan een bedieningspaneel, waarmee je de detector gebruikt. Onder het paneel loopt een steel met aan het uiteinde de zoekspoel. Deze beweeg je langzaam over de grond: zodra je op een metalen voorwerp stuit, geeft de zoekspoel een signaal af die je vervolgens hoor vanuit het bedieningspaneel. Het apparaat maakt onderscheid tussen ferro en non-ferro metalen en je hebt de mogelijkheid om de verschillende zoekmodussen in te stellen.

Je hoeft daarbij niet veel onderhoud te verrichten aan de Renkforce MD 200. Deze metaal detector kan goed tegen een stootje en heeft in principe een lange levensduur. Om deze zoveel mogelijk te behouden is het handig om de detector na gebruik veilig op te bergen. Ook is het wellicht slim om de detector af en toe schoon en stofvrij te maken.

Voor- en nadelen

Met een metaaldetector als de Renkforce MD 200 kunnen vooral kinderen veel kanten op. De detector heeft een handige uittrekbare steel tot 114 cm, waardoor ook grotere kinderen hier gemakkelijk gebruik van maken. Verder is de steel in de kortste stand 86 cm waardoor ook kleinere kinderen deze detector kunnen gebruiken. Verder maak je handig gebruik van de aansluiting voor de hoofdtelefoon of sport oordopjes. Zo werk je optimaal op de drukkere locaties.

Het model heeft een steel die tot 114 cm uittrekbaar is. Dit maakt de metaaldetector minder geschikt voor volwassenen, omdat de houding voor het zoeken in dit geval niet optimaal is. Ook worden de batterijen niet standaard meegeleverd: dit moet je apart bestellen.

Conclusie Renkforce MD 200

Een metaaldetector als de Renkforce MD 200 is vooral een aanwinst voor kinderen die graag in de natuur zijn en zoeken naar waardevolle schatten. Het toestel is dan een perfect cadeau: de juiste functies zijn aanwezig om op een eenvoudige manier succesvolle zoektochten te organiseren. Voor volwassenen is deze detector minder geschikt: de mogelijkheden zijn beperkt en daarnaast is ook de steel niet ver uittrekbaar. Andere goedkope metaaldetectors zijn onder andere de Electrovision CS100 en de Velleman CS400.