Renkforce MD 5000 productbeschrijving/review

Wanneer je op zoek gaat naar een metaaldetector kom je heel wat opties tegen: er zijn detectors in heel veel soorten (zoals de Teknetics T2), met veel functies en van diverse merken. Het is dan ook belangrijk dat je van te voren enigszins een idee hebt van wat je belangrijk vindt en wat voor soort detector je wilt aanschaffen. Je kunt een maximum budget hebben of een bepaalde functie erg belangrijk vinden: zo vind je sneller het toestel die aan jouw wensen voldoet. Vind je het belangrijk dat je detector voorzien is van goede dieptebepaling? Dan is de Renkforce MD 5000 metaaldetector mogelijk een aanrader. Hier lees je meer over dit model.

Renkforce MD 5000 metaaldetector

De Renkforce MD 5000 is een krachtige detector die van een aantal handige functies is voorzien. Zo heeft deze detector onder andere 4 instelbare detectiemogelijkheden. Daarnaast onderscheidt het apparaat automatisch verschillende metalen. Dit wordt met handige pictogrammen weergegeven op de display. Een belangrijke eigenschap van dit toestel is de aanwezigheid van dieptebepaling. Hiermee kom je steeds dichter bij het gevonden object en kun je deze nog makkelijker opgraven.

In de doos

  • Renkforce MD 5000
  • Handleiding

Installatie van de Renkforce MD 5000

We kijken hier naar een detector die je vrijwel meteen in gebruik kunt nemen. Zodra je de detector uit de verpakking hebt gehaald, kun je er meteen mee aan de slag. Het is aan te raden om de meegeleverde handleiding door te nemen, zodat je zeker weet dat je gemakkelijk gebruik maakt van deze detector.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekstanden: 4
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 2x 9V batterij
  • Gewicht: 1,1 kg

Bediening van de Renkforce MD 5000

Renkforce MD 5000 metaaldetectorDeze Renkforce detector is zeer gemakkelijk te bedienen. Dit gebeurt via het bedieningspaneel dat aan de steel bevestigd is. Hiermee kun je niet alleen interessante informatie aflezen, maar ook instellingen doorvoeren. Dit doe je via de drukknoppen onder de display. Je kunt onder andere de discriminatie instellen, maar ook voor de ‘all metal’ functie kiezen. Verder is het mogelijk om de gevoeligheid en de notch te bepalen. Het volume is ook aanpasbaar met een handige knop. In het midden van het paneel zit de aansluiting voor een hoofdtelefoon of oordopjes, zodat je deze op drukke locaties kunt koppelen om alle signalen goed te horen.

De Renkforce MD 5000 is zeer onderhoudsvriendelijk en heeft dan ook nauwelijks onderhoud nodig. Het is in ieder geval slim om de detector na gebruik uit te schakelen en goed op te bergen. Op deze manier zorg je ervoor dat je de levensduur van deze metaal detector optimaal benut. Dankzij de batterij-indicator op de display ben je ook altijd op de hoogte van de stand van je batterij. Zo kun je deze op tijd vervangen en sta je nooit met lege batterijen.

Voordelen van de Renkforce MD 5000

De uitgebreide mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken behoren tot de grootste voordelen van dit metaaldetectie apparaat. Je kunt gebruik maken van verschillende instellingen en functies, waardoor je jouw zoektochten heel gemakkelijk optimaliseert, evenals de resultaten. Het vinden van de waardevolle metalen is dan ook een stuk makkelijker. Daarnaast is de aanwezigheid van de notch een groot voordeel: hiermee ben je in staat om bepaalde metaalsoorten te negeren.

Een nadeel van deze metaaldetector is dat je de stroomvoorziening zelf moet regelen. De 2 9V batterijen zijn niet standaard meegeleverd en deze moet je dan ook zelf apart nog bestellen.

Conclusie Renkforce MD 5000

De Renkforce MD 5000 is een goede en krachtige detector waarmee je heel veel waardevolle objecten kunt vinden. Doordat je bepaalde (ongewenste) metalen eenvoudigweg negeert, hoef je nooit onnodig te graven en hoor je alleen een signaal bij waardevolle objecten. Het is dan ook zeker een aanrader om voor dit model te kiezen. Voor kinderen kan de C.Scope CS1MX iets zijn en voor erg kleine kinderen is de Velleman Treasure Hunter CS50 metaaldetector wellicht een leuk alternatief.