Teknetics Delta 4000 metaaldetector

Wil je voor je hobby op zoek naar metalen zoals brons, zilver of zelfs goud? Het is mogelijk met een de Teknetics Delta 4000 metaaldetector. Deze detector is van een aantal belangrijke voordelen voorzien en biedt genoeg mogelijkheden om het optimale uit je zoektochten te halen. Ontdek hier alle informatie over deze metaaldetectiemachine om zo verzekerd te zijn van een duidelijk beeld: je bent zo goed in staat de beste keuze te maken in je zoektocht naar een goede en voordelige metaaldetector.

Teknetics Delta 4000 metaaldetector

De Teknetics Delta 4000 is een van de betere hobby metaaldetectors in zijn prijsklasse. De detector heeft veel instelbare programma’s en heeft de mogelijkheid om discriminatie toe te passen. De detector maakt het zeer gemakkelijk om snel te zoeken naar mooie voorwerpen. Het toestel heeft 12 gevoeligheidsniveaus, een pinpoint functie en daarnaast ook twee zoekmodussen. Daarnaast maakt de instelbare steel het goed mogelijk om deze aan te passen aan jouw lengte.

In de doos

 • Teknetics Delta 4000
 • Hoofdtelefoon
 • Pinpointer
 • Batterij
 • Handleiding

Installatie van de Teknetics Delta 4000

Het apparaat is speciaal is ontwikkeld voor hobbyisten en dit betekent dat de installatie zeer eenvoudig is en bijna geen tijd in beslag neemt. Verbind de zoekspoel met de detector en sluit, indien gewenst, de hoofdtelefoon aan. Daarna is de metaal detector klaar om gebruikt te worden. Lees nog even de handleiding door voor het eerste gebruik, zodat je de detector in zijn volle potentie gebruikt.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
 • Zoekstanden: 2
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 77 cm tot 99 cm
 • Batterij: 1x 9V batterij
 • Gewicht: 1,04 kg

Bediening en onderhoud

Teknetics Delta 4000 metaaldetectorDe bediening van deze Teknetics detector is eenvoudig en daarmee is de detector zeer geschikt voor beginners. De Delta 4000 is voorzien van een handig display scherm waar alle belangrijke informatie op vermeld staat. Daarnaast is het met de onderstaande drukknoppen mogelijk om instellingen te wijzen. Denk hierbij aan de zoekstand, het gevoeligheidsniveau en de discriminatie. Om een zeer nauwkeurige locatie van een voorwerp te bepalen, gebruik je de pinpoint-functie.

Het onderhoud van de metaal detector is zeer eenvoudig. Je kunt de detector het beste na gebruik veilig opbergen op een droge plek. Op deze manier weet je zeker dat je de levensduur van de Teknetics Delta 4000 optimaal benut. Verder is het ook slim om de batterij-indicator op het scherm in de gaten te houden. Zo weet je zeker dat je nooit met lege batterij komt te staan tijdens een zoektocht.

Voor- en nadelen

Met een metaaldetector als de Teknetics Delta 4000 krijg je te maken met een aantal voordelen. In de eerste plaats heb je veel mogelijkheden als het gaat om de instellingen. Je bent onder andere in staat om ijzer te discrimineren, zodat je zeker weet dat je geen ongewenste objecten zoals spijkers opgraaft. Verder is een belangrijk voordeel dat je een luxe hoofdtelefoon geleverd krijgt bij aankoop van deze detector. Hiermee kun je op drukke locaties zoeken en mis je nooit een signaal.

Een mogelijk nadeel van een detector uit deze prijsklasse is dat dit exemplaar redelijk eenvoudig is. De detector is bijvoorbeeld niet voorzien van auto grondbalans, een strandmodus of grondindicatie. Verder zijn er geen grote nadelen te noemen aan deze metaaldetector.

Conclusie Teknetics Delta 4000

Met de Teknetics Delta 4000 kies je voor een metaaldetector die boven concurrerende modellen uitsteekt vanwege de vele functies en andere handigheden. Maar ook de eenvoudig bediening is al een reden om als beginner voor deze detector te kiezen. Voor de wat meer gevorderde detectorist is dit model wellicht iets te eenvoudig en is een wat meer geavanceerde metaaldetector een betere keuze. Een ander model kiezen? Kijk eens naar de Teknetics Eurotek Pro 11 inch en de Teknetics Gamma 6000 metaaldetector.