Teknetics Eurotek metaaldetector

Een metaaldetector kopen: het is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent en welke eigenschappen en functies je belangrijk vindt. Op deze manier weet je zeker dat je een geschikte detector vindt die aan je wensen voldoet en waar je heel veel plezier mee gaat beleven. Zoek je naar een handdetector zoals de Eagle T330AA of naar een gewone detector die geschikt is voor de Europese bodems? Dan is de Teknetics Eurotek metaaldetector een mogelijke aanrader. Op deze pagina lees je alle interessante informatie over dit model en ben je in staat om te bepalen of het een goede keuze voor jou is.

Teknetics Eurotek metaaldetector

De Teknetics Eurotek is een kwalitatieve metaaldetector die tot de absolute top behoort. De detector staat bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding en wordt vooral aangeraden voor de beginnende hobbyist op het gebied van metaalzoeken. Met een licht gewicht, een eenvoudige bediening en een snelle reactietijd zorgen voor topresultaten in zoektochten naar waardevolle objecten zoals zilver en goud. Het toestel detecteert munten en ringen tot 30 cm diepte en grote metalen objecten tot een meter diepte.

In de doos

  • Teknetics Eurotek
  • Hoofdtelefoon
  • 1x 9V batterij
  • Handleiding

Installatie van de Teknetics Eurotek

Je wilt je nieuwe aanwinst zo snel mogelijk in gebruik nemen en dat is ook heel goed mogelijk met deze metaaldetector. De metaaldetectiemachine heeft geen ingewikkelde installatie en kan dan ook vrijwel meteen in gebruik genomen worden. Het is ook mogelijk de meegeleverde handleiding door te nemen voor het eerste gebruik zodat je de detector tot de volle potentie kunt gaan benutten.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 1x 9V batterij
  • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

Teknetics Eurotek metaaldetectorDe bediening van deze detector van Teknetics is vrij eenvoudig en is dan ook voor startende metaalzoekers snel onder de knie te krijgen. Met slechts 3 toetsen is de metaal detector te bedienen: de rest is zichtbaar op een duidelijke display. De toetsen maken het mogelijk om instellingen door te voeren, zoals de discriminatiemodus. Ook zie je op de display de numerieke voorwerpidentificatie staan waardoor je precies weet met wat voor object je te maken hebt en of het de moeite waard is deze op te graven.

Onderhoud is niet of nauwelijks nodig bij een metaaldetector als de Teknetics Eurotek. Het robuuste en strakke ontwerp zorgen ervoor dat dit exemplaar wel tegen een stootje kan. Wel is het slim om het toestel na gebruik netjes op te bergen op een droge plek. Zo ben je verzekerd van een lange levensduur.

Voor- en nadelen

Er zitten een aantal voordelen verbonden aan de Teknetics Eurotek. In de eerste plaats is de reactiesnelheid zeer goed. DIt betekent dat de detector snel herstelt van een signaal en daardoor ook twee naast elkaar liggende objecten beide detecteert en een signaal afgeeft. Zo mis je geen enkel waardevol voorwerp. Verder is het apparaat zeer licht van gewicht en is het display zeer duidelijk. Hierdoor lees je heel gemakkelijk belangrijke informatie af.

Het model detecteert grote metalen tot 1 meter diep. Dit is diep voor een metaaldetector in deze prijsklasse. Er zijn echter ook modellen in dezelfde of iets hogere prijsklasse die dieper dan een meter zoeken. Wanneer je graag op zoek gaat naar de grotere voorwerpen zijn er daarom ook andere geschikte modellen met een betere zoekdiepte.

Conclusie Teknetics Eurotek

Een metaal detector als de Teknetics Eurotek is een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve detector die niet alleen betaalbaar is, maar ook genoeg uitgebreide functies biedt. Het toestel is vooral aan te raden voor de beginnende metaalzoeker, maar ook gevorderden kunnen prima uit de voeten met dit exemplaar. Zoek je een model van een ander merk, kijk dan eens naar de C.Scope CS990XD metaaldetector.