Teknetics Eurotek Pro 11 inch metaaldetector

Ben jij op zoek naar een metaal detector die niet alleen perfect past bij de Europese bodems, maar ook nog eens van zeer goede kwaliteit is? Een van de opties die je in dit geval hebt is de Teknetics Eurotek Pro 11 inch metaaldetector. Dit toestel is een van de meest bekende betaalbare detectors, ook goed voor beginnende schatzoekers. Wat is dit voor een detector, wat kun je ermee en wat zijn de verschillen tussen de Teknetics Eurotek Pro en de Teknetics Eurotek? Hier lees je alle belangrijke informatie en is het nog makkelijker om een goede keuze te maken.

Teknetics Eurotek Pro metaaldetector

Met de Teknetics Eurotek Pro 11 inch kies je voor een geupgrade versie van de Teknetics Eurotek. Wat zijn de verschillen tussen beide opties? De Pro heeft een pinpoint-functie waarmee je nog nauwkeuriger zoekt. Daarnaast zoekt de Pro dieper dan de Eurotek en is de aflezing op het display anders. Ten derde heeft de Pro 3 audiotonen voor voorwerpidentificatie en 5 menu druktoetsen voor meer uitgebreide instelmogelijkheden. Zijn voorganger heeft er 3.

In de doos

  • Teknetics Eurotek Pro 11 inch
  • Handleiding

Installatie van de Teknetics Eurotek Pro

Wil je het metaaldetectie apparaat in gebruik gaan nemen? Dat kan vrijwel meteen zodra je de detector uit de verpakking haalt. Het is mogelijk wel handig om de meegeleverde handleiding door te nemen. Hier staat alle belangrijke informatie over deze detector in. Zo Weet je zeker dat je de detector optimaal gebruikt.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
  • Zoekstanden:
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 1x 9V batterij
  • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

Teknetics Eurotek Pro metaaldetector 11 inchDe bediening van deze Teknetics metaaldetector is erg eenvoudig. De detector is voorzien van een duidelijk display met daaronder enkele knoppen. Hiermee is het goed mogelijk om instellingen door te voeren. Onder andere het gevoeligheidsniveau en de discriminatie zijn hiermee in te stellen. Ook zie je op de display de batterij-indicator staan, zodat je nooit met lege batterij komt te staan. Verder is de steel instelbaar en kun je deze daardoor altijd aanpassen aan je lengte.

Een metaal detector als de Teknetics Eurotek Pro 11 inch heeft niet veel onderhoudswerkzaamheden nodig. Dit model kan goed tegen een stootje en heeft daarnaast ook een waterdichte zoekspoel waarmee het mogelijk is in het water te zoeken. Wel is het belangrijk om de detector na gebruik droog en veilig op te bergen, zodat je zeker weet dat je lang kunt doen met deze detector.

Voor- en nadelen

Er zitten veel voordelen aan deze voordelige metaaldetector. Een belangrijk voordeel is de uitstekende reactiesnelheid. Het toestel zal daardoor ook naast elkaar liggende objecten apart van elkaar detecteren, omdat de detector snel herstelt van het signaal. Je mist daardoor nooit een object. Het dieptebereik van de detector is ook een groot voordeel: je detecteert kleine objecten tot 30 cm diep en is daardoor perfect voor het detecteren van kleine munten en sieraden zoals ringen.

Wanneer je graag grotere voorwerpen wilt gaan vinden is de Teknetics Eurotek Pro 11 inch ook geschikt, maar wellicht minder, gezien het dieptebereik van een meter. Er zijn ook metaaldetectors met een dieptebereik voor grote objecten van meer dan een meter waardoor je nog beter in staat bent grote voorwerpen te vinden. Een ander nadeel is dat de display niet waterdicht is. Als het regent heb je al een display cover nodig om waterschade te voorkomen.

Conclusie Teknetics Eurotek Pro 11 inch

De Teknetics Eurotek Pro is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een detector die nog meer mogelijkheden biedt dan zijn voorganger. Daarnaast is het ook nog eens een gemakkelijk te bedienen exemplaar waarmee je optimaal kunt zoeken naar waardevolle objecten. Zoek je daarbij ook nog leuke kindermetaaldetectors, kijk dan eens naar de Renkforce MD 150 of de Renkforce Kids MD 50.