Teknetics Gamma 6000 metaaldetector

Een metaaldetector is in verschillende categorieën te plaatsen. Er zijn detectors die tot de laagste, middelste of hoogste prijsklasse behoren. Maar ook als het gaat om kwaliteit zijn er verschillende groepen. De Teknetics Gamma 6000 metaaldetector behoort tot de middelste klasse als het gaat om de prijs, maar heeft zeker interessante kwaliteiten die deze detector qua kwaliteit tot de top doen behoren. In hoeverre is deze metaaldetector voor jou een aanrader om aan te schaffen? Bekijk hier alle specificaties, voor- en nadelen en ontdek het zelf!

Teknetics Gamma 6000 metaaldetector

De Teknetics Gamma 6000 is een metaaldetector die je geleverd krijgt met een detectortas, een vondstentas, een schep en een hoofdtelefoon. De detector is van het bekende merk Teknetics en staat bekend als een zeer kwalitatieve detector die ver boven veel andere metaaldetectors in dezelfde prijsklasse uitstijgt. Het toestel heeft uitgebreide discriminatie-mogelijkheden en notch instellingen. Op deze manier heb je als zoeker meer controle over zoeken in vervuilde grond.

In de doos

 • Teknetics Gamma 6000
 • Detector- en vondstentas
 • Schep
 • Hoofdtelefoon
 • Handleiding

Installatie van de Teknetics Gamma 6000

Deze metaaldetectiemachine heeft geen ingewikkelde en tijdrovende installatie: je kunt de detector vrijwel meteen in gebruik nemen. Het is wel altijd aan te raden om de meegeleverde handleiding door te nemen. Hier staat interessante en bruikbare informatie in voor het eerste gebruik van deze metaaldetector. Op deze manier ben je in staat de detector tot zijn volle potentie te benutten.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 7,8 Khz
 • Zoekstanden: 2
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 77 cm tot 99 cm
 • Batterij: 9V batterij
 • Gewicht: 1,04 kg

Bediening en onderhoud

Teknetics Gamma 6000 metaaldetectorAls het gaat om de bediening is deze metaaldetector van Teknetics een van de meest prettige detectors die verkrijgbaar is. De overzichtelijke en duidelijke display zorgen ervoor dat je alle belangrijke informatie direct ziet staan. Daarnaast maak je gebruik van de knoppen onder de display om instellingen te wijzigen. Ga je zoeken op een drukke locatie? Dan kun je de meegeleverde hoofdtelefoon of je eigen sport oordopjes aansluiten zodat je geen enkel signaal mist.

Het onderhoud van een metaaldetector als de Gamma 6000 stelt niet veel voor. Het is vooral belangrijk om deze metaal detector na gebruik netjes op te bergen. Op deze manier weet je zeker dat je profiteert van de lange levensduur. Houdt ook de batterij in de gaten: zo ga je nooit op pad met een lege batterij.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van deze metaaldetector is dat je profiteert van heel veel mogelijkheden. Zo is het apparaat voorzien van heel veel instellingen zoals diepte indicatie, grondbalans en grondindicatie. Daarnaast is het ook mogelijk om voor strandmodus te kiezen. De detector heeft ook een instelbare steel waarmee het erg gemakkelijk is om de detector goed te laten passen bij je eigen lengte.

Er zijn geen noemenswaardige nadelen op te noemen aan deze metaal detector. Een mogelijk nadeel is dat het niet mogelijk is deze detector compleet onder water te gebruiken. De zoekspoel is wel waterdicht, maar dat geldt niet voor de rest van het toestel. Hierdoor ben je in het water beperkt in je mogelijkheden.

Conclusie Teknetics Gamma 6000

Ben je op zoek naar een goede metaaldetector die aan de belangrijkste eisen voldoet? Dan is de Teknetics Gamma 6000 zeker een aanrader. Deze detector biedt basisfuncties en tal van handige extra’s, waardoor je kiest voor een machine met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding waar je lang gebruik van kunt maken. Een goedkoper model is de Teknetics Eurotek Pro 11 inch metaaldetector en wil je een toestel voor je kind, dan kun je eens kijken naar de Renkforce Kids MD 50.