Teknetics Liberator Pro metaaldetector

Wellicht ben je op zoek naar een metaaldetector die alles kan: in dit geval maak je het beste de keuze voor een allround metaaldetector. Een dergelijk model heeft uitgebreide mogelijkheden en zorgt ervoor dat je zowel munten als grotere objecten kunt vinden. Benieuwd naar de opties met een allround detector? Onder andere de Teknetics Liberator Pro metaaldetector behoort in dit geval tot je mogelijkheden. Wil je meer weten over dit type? Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie zoals technische specificaties en voor- en nadelen.

Teknetics Liberator Pro metaaldetector

De Teknetics Liberator Pro is een digitale metaaldetector met een 11 inch waterdichte zoekspoel. De detector heeft een zeer goed dieptebereik en dit komt onder andere door de werkfrequentie van 7,8 kHz. Je bent met de metaaldetectiemachine verzekerd van een kwalitatieve detector die zeer geschikt is voor het zoeken naar munten, goud, zilver en antieke voorwerpen. Daarnaast zorgt de All-Metal modus ervoor dat het toestel ook goed te gebruiken is wanneer je zoekt naar militaria.

In de doos

 • Teknetics Liberator Pro
 • Waterdichte zoekspoel
 • 9V batterij
 • Handleiding

Installatie van de Teknetics Liberator Pro

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van je nieuwe metaaldetector. In dit geval is het goed mogelijk om voor dit model te kiezen, aangezien deze detector vrijwel meteen in gebruik genomen kan worden. Er is geen sprake van een ingewikkelde metaaldetector installatie, maar het is wel belangrijk om de meegeleverde handleiding door te nemen.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
 • Zoekstanden: 7
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: 1x 9V batterij
 • Gewicht: 1,2 kg

Bediening en onderhoud

Teknetics Liberator Pro metaaldetectorDe bediening van deze Teknetics metaaldetector gebeurt via de display en de knoppen onder de display. Het display geeft belangrijke informatie aan zoals de numerieke objectidentificatie, maar ook de zoekmodus waar je in zit en het gevoeligheidsniveau. Met de knoppen onder de display is het mogelijk om aanpassingen door te voeren in de instellingen. Ook is het mogelijk om de steel te verstellen zodat deze perfecte aansluit bij jouw eigen lengte. Op deze manier is het apparaat veel makkelijker in gebruik.

Net als de meeste andere metaaldetectors is ook de Teknetics Liberator Pro zeer onderhoudsvriendelijk. Deze metaal detector is niet alleen zeer gemakkelijk in gebruik, maar kan ook goed tegen een stootje. Het is aan te raden om de detector na gebruik veilig op te bergen, zodat je zeker weet dat je het optimale uit de levensduur haalt. Maak de detector af en toe schoon met een doekje.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Teknetics Liberator Pro is dat je gebruik kunt maken van maar liefst 7 zoekmodussen. Hiermee is het nog makkelijker om bepaalde voorwerpen te discrimineren en zo te vinden wat je zoekt. Het toestel is daarnaast ook voorzien van een pinpoint-functie met diepte-indicator. hiermee lokaliseer je voorwerpen zeer nauwkeurig voordat je ze uitgraaft. Ook de numerieke voorwerpidentificatie is een belangrijk voordeel van deze detector: je bent zo beter in staat om goede resultaten te behalen.

De zoekspoel van de metaaldetector is waterdicht, maar dat geldt niet voor de elektronica. Je bent daardoor dus enigszins beperkt in de mogelijkheden als het gaat om zoeken in water. Ook moet je goed uitkijken met zoeken in de regen omdat er dan kans is op waterschade aan de elektronica.

Conclusie Teknetics Liberator Pro

Met de Teknetics Liberator Pro kies je voor een degelijke detector met veel instellingsmogelijkheden. De goede zoekdiepte en makkelijke bediening maken deze detector zeer geschikt voor jong en oud. Het apparaat is dan ook zeker een aanrader voor de beginnende metaalzoeker die net wat meer uitdaging wil. Kijk ook eens naar de Velleman CS250 of de Teknetics Eurotek metaaldetector.