Teknetics Omega 8500 metaaldetector

Ben jij op zoek naar een goede detector waarmee je jouw hobby metaalzoeken kunt starten? Een van de opties die je in dit geval hebt is de Teknetics Omega 8500 metaaldetector. Dit toestel van het bekende metaaldetector merk is niet alleen zeer geavanceerd als het gaat om functies, maar biedt daarnaast ook zeer eenvoudige bediening. Benieuwd naar meer informatie en of deze detector de juiste keuze is voor jou? Hier lees je alles wat je moet weten over dit model en maak je de beste keuze.

Teknetics Omega 8500 metaaldetector

Het merk heeft verschillende metaaldetectors in het assortiment. Als het gaat om de meest geavanceerde modellen hoort de Omega 8500 hier zeker bij, net als de Delta 4000 en de Gamma 6000. Deze metaaldetector is een apparaat welke zeer eenvoudig in gebruik is en daardoor perfect voor de hobbyist. Het toestel heeft een instelbaar gevoeligheidsniveau tot 99, een doel identificatie en een pinpoint-functie. Je kunt daarnaast ook bepaalde objecten discrimineren zodat je zeker weet dat je waardevolle voorwerpen gaat opgraven.

In de doos

  • Teknetics Omega 8500
  • Handleiding

Installatie van de Teknetics Omega 8500

De installatie van de metaal detector stelt niet veel voor en neemt dan ook nauwelijks tijd in beslag. Je kunt vrijwel meteen gebruik maken van de metaaldetectiemachine. Het enige wat je hoeft te doen is de zoekspoel en het bedieningspaneel te koppelen met een kabel. Daarna ben je meteen in de gelegenheid om op pad te gaan. De metaaldetector wordt geleverd met een handleiding waar alle belangrijke informatie in staat.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
  • Zoekstanden: 2
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 85 cm tot 102 cm
  • Batterij: 9V batterij
  • Gewicht: 1,2 kg

Bediening en onderhoud

Teknetics Omega 8500 metaaldetectorHoe moet je deze Teknetics metaaldetector bedienen? Dit is erg gemakkelijk en ook als beginner kun je hier snel mee uit de voeten. De detector heeft een bedieningspaneel op de steel: de display en analoge knoppen maken het mogelijk om instellingen door te voeren en zo optimaal mogelijk te zoeken naar waardevolle objecten. Onder andere het instellen van discriminatie, grondbalans, notch en pinpoint doe je gemakkelijk en snel via het bedieningspaneel. Daarnaast is het mogelijk de steel in te stellen totdat deze perfect aansluit bij jouw lengte.

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk gebruik maken van de Teknetics Omega 8500: goed onderhoud is dan ook belangrijk. Gelukkig behoeft deze metaaldetector niet veel onderhoud en is het vooral belangrijk om de detector na gebruik goed op te bergen op een droge en veilige plek. Houd ook de batterij in de gaten; zo weet je zeker dat je nooit met een lege batterij komt te staan tijdens een van je zoektochten.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Teknetics Omega 8500 is dat je optimaal gebruik kunt maken van geavanceerde instellingen. Van grondbalans en grondindicatie tot notch en doel identificatie: het is allemaal in te stellen met deze metaal detector. Daarnaast is het model ook voorzien van een duidelijke display waar je alle informatie op afleest, zoals de stand van de batterij.

We zien hier een detector met een goede prijs-kwaliteitverhouding en er zijn dan ook weinig nadelen op te noemen. Een mogelijk nadeel is dat het apparaat niet is voorzien van numerieke voorwerpidentificatie waarmee je heel gemakkelijk kunt zien met wat voor soort voorwerp je te maken hebt.

Conclusie Teknetics Omega 8500

Van metaalzoeken je hobby maken? Een goede metaaldetector waarmee je gelijk goed begint is de Omega 8500. De detector is eenvoudig te bedienen maar biedt genoeg uitgebreide mogelijkheden om de beste resultaten te behalen. Dit model is dan ook zeker een goede aankoop, net als andere modellen zoals de Viking VK40 en de Maclean MCE930 metaaldetector.