Teknetics Patriot metaaldetector

De beste metaal detector vinden: waar moet je in je zoektocht op letten? Niet alleen de prijs is een belangrijk punt, maar ook de kwaliteit en functionaliteiten die een metaaldetector biedt. Een van de metaaldetectors met een goede prijs-kwaliteitsverhouding is de Teknetics Patriot metaaldetector. Wil je meer weten over de dit toestel en of dit ook voor jou de goede keuze is? Op deze pagina vind je een uitgebreide beschrijving en review met voor- en nadelen. Je bent daarna ook in staat om deze metaal detector met andere modellen te vergelijken om zo de beste keuze te maken.

Teknetics Patriot metaaldetector

De Patriot is de opvolger van de Teknetics T2, een van de meest geliefde metaaldetectors wereldwijd. De Patriot heeft dan ook grote schoenen te vullen, maar deze kwalitatieve detector is hier prima toe in staat. Deze metaaldetectiemachine is onder andere voorzien van geheugen voor het opslaan van je voorkeursinstellingen. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding een van de redenen dat deze detector zeer populair is. De Patriot is geschikt voor het vinden van goldnuggets, natuurgoud, juwelen, munten en andere kleine objecten. Het dieptebereik voor kleine voorwerpen is 40 cm en de zoekdiepte voor grote voorwerpen is 2 meter. Dit is een stuk dieper dan veel andere metaaldetectors.

In de doos

  • Teknetics Patriot
  • Handleiding

Installatie van de Teknetics Patriot

Zodra je deze metaal detector uit de verpakking haalt is het meteen mogelijk om hem in gebruik te nemen. Er is geen sprake van een tijdrovende installatie van de detector: wel is het slim om de juiste instellingen alvast door te voeren. In de meegeleverde handleiding staat duidelijk aangegeven hoe je dit kunt doen en wat je mogelijkheden zijn. Eigenlijk worden alle detectors (dus ook bijvoorbeeld de C.Scope 770XD metaaldetector) geleverd met een instructiehandleiding.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 13 kHz
  • Zoekstanden: 2 (alle metalen, discriminatie)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 102 cm tot 138 cm
  • Batterij: 4x AA batterijen
  • Gewicht: 1,3 kg

Bediening van de Teknetics Patriot

Teknetics Patriot metaaldetectorHet kost niet veel moeite om de Patriot te bedienen. Deze Teknetics detector is te bedienen met het bedieningspaneel op de steel: hier vind je ook drukknoppen waarmee je instellingen doorvoert. De bediening van de Patriot heb je snel onder de knie: de display is duidelijk en biedt de belangrijkste informatie tijdens je zoektocht. In het midden van het scherm staat de numerieke voorwerpidentificatie waarmee je heel gemakkelijk ziet staan welk voorwerp er in de grond ligt. De steel van het apparaat is daarnaast heel gemakkelijk instelbaar voor een optimaal gebruik.

Het onderhoud van deze metaal detector kost nauwelijks tijd: de Patriot is net als zijn voorganger zeer onderhoudsvriendelijk. Het is in ieder geval aan te raden om de detector na gebruik op een droge en veilige plek op te bergen. Ook de batterijstand in de gaten houden is handig: zo weet je precies wanneer het tijd is deze te vervangen.

Voordelen van de Teknetics Patriot

De Teknetics Patriot beschikt over een geheugen waardoor het goed mogelijk is om je voorkeursinstellingen te bewaren. Dit scheelt je heel veel tijd. Daarnaast is de Patriot voorzien van een zeer goede reactiesnelheid: hiermee is het ook mogelijk om twee objecten die dicht naast elkaar liggen te detecteren. Verder heeft het model een frequentie schakelaar waarmee je storing van andere detectors negeert.

Goed om te weten is dat het toestel geen noemenswaardige nadelen heeft waar je mogelijk mee te maken krijgt. Een mogelijk nadeel kan zijn dat deze detector geen display verlichting heeft of LED licht in het donker.

Conclusie Teknetics Patriot

Wil je een zeer goede metaaldetector die van vrijwel alle functies is voorzien waar een metaaldetector aan moet voldoen? Dan is de Teknetics Patriot zeker een aanrader: de detector is makkelijk in gebruik voor starters, gevorderden en goudzoekers. Dit maakt het model een zeer goede hulp in het vinden van kleine en grotere waardevolle voorwerpen. Een aantal andere analoge metaaldetectors, kijk dan eens naar de Viking VK10 of de Viking VK40 metaaldetector.