Teknetics T2 metaaldetector

Het is een van de meest bekende metaaldetectors wereldwijd: de Teknetics T2 metaaldetector. Deze metaaldetector staat niet alleen bekend om de krachtige werking, maar ook om de vele handige functies waar je gebruik van kunt maken. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over dit toestel en is het nog makkelijker om een goede keuze te maken in jouw zoektocht naar een geschikte detector. Deze website helpt je met het vinden van de beste detector en biedt de mogelijkheid om jouw favorieten met elkaar te vergelijken.

Teknetics T2 metaaldetector

De Teknetics T2 is een van de beste verkochte metaaldetectors ter wereld en heeft dan ook verschillende prijzen gewonnen. De detector heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is geschikt voor het zoeken naar munten, goud en andere kleine objecten. Daarnaast heeft het apparaat een zeer groot dieptebereik en laat daarmee veel concurrerende detectoren in dezelfde prijsklasse achter zich. Verder is de herstelsnelheid zeer goed en ben je verzekerd van een eenvoudige bediening. Met handige functies zoals numerieke voorwerpidentificatie en het goede dieptebereik van meer dan 2 meter voor grote objecten is het model en zeer kwalitatieve detector.

In de doos

 • Teknetics T2
 • Hoofdtelefoon
 • 5 inch goldnugget zoekspoel
 • 4x AA batterijen
 • Handleiding

Installatie van de Teknetics T2

Installeren van de metaal detector is eigenlijk niet nodig, want het toestel is vrijwel meteen in gebruik te nemen. De detector wordt geleverd met een handleiding met alle nuttige informatie, waardoor je de machine direct tot zijn volle potentie zal gaan gebruiken. Nadat je de handleiding hebt doorgenomen kun je meteen aan de slag met zoeken naar metaal.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 13 kHz
 • Zoekstanden: 2 (alle metalen, discriminatie)
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 102 cm tot 138 cm
 • Batterij: 4x AA batterij
 • Gewicht: 1,3 kg

Bediening en onderhoud

Teknetics T2 metaaldetectorDe bediening van de Teknetics metaal detector is erg eenvoudig en is ook voor beginners snel onder de knie te krijgen, ondanks het feit dat je te maken hebt met een geavanceerd model detector. De bediening van deze detector is digitaal: het bedieningspaneel bestaat uit een scherm met daaronder knoppen, hiermee voer je alle aanpassingen uit en stel je de detector op de juiste manier in. Je kunt kiezen voor diverse discriminatie- en gevoeligheidslevels en daarnaast is er sprake van numerieke voorwerpidentificatie om zo snel te achterhalen met wat voor soort voorwerp je te maken hebt.

De Teknetics T2 heeft, net als de meeste metaaldetectors, nauwelijks onderhoud nodig. Het is in ieder geval aan te raden om de detector na gebruik goed op te bergen, zodat je zeker weet dat deze lang optimaal blijft werken. Daarnaast doe je er goed aan om de stand van de batterij in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je nooit met een lege batterij komt te staan.

Voor- en nadelen

Het belangrijkste voordeel van de Teknetics T2 is dat deze metaal detector een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. In vergelijking met veel andere detectors in dezelfde prijsklasse biedt het model veel geavanceerde functies. Verder is de detector zeer licht in gewicht en daardoor heel makkelijk lange tijd te dragen. Daarnaast is het apparaat ook geschikt voor vrijwel alle bodemsoorten, ook gemineraliseerde bodems. Verder is de detector voorzien van een zeer goede ijzerdiscriminatie, waardoor je nooit meer ongewenste voorwerpen zoals spijkers opgraaft.

Hoewel de metaaldetectiemachine een zeer geavanceerde metaal detector is, zijn er een aantal handige extra’s die missen, zoals displayverlichting en de mogelijkheid om in water te zoeken. De zoekspoel is wel waterdicht, maar dit geldt niet voor de elektronica, waardoor je alsnog beperkt bent in je mogelijkheden met zoeken in water.

Conclusie Teknetics T2

Met een metaaldetector als de Teknetics T2 kies je voor een zeer goede metaaldetector met heel veel voordelen: je kiest voor een uitgebreid en kwalitatief exemplaar die niet alleen zeer veel instellingen biedt, maar ook de mogelijkheid biedt goede resultaten te behalen. Het model is zowel voor beginners als gevorderden zeker een aanrader. Kijk ook eens naar de C.Scope CS1MX metaaldetector of, wanneer je een goede handdetector zoekt, de Maclean MCE101.