Teknetics Tek-point pinpointer

Je bent natuurlijk op zoek naar een pinpointer die niet alleen prettig in de hand ligt en makkelijk mee te nemen is, maar ook naar een model dat over de juiste functies beschikt. En wanneer je ook een wat ruimer budget hebt voor een pinpointer zijn er ook meer mogelijkheden. Een van je mogelijkheden is de Teknetics Tek-point: deze kleine metaaldetector van Teknetics is instelbaar op 16 verschillende frequenties en biedt daarnaast nog veel meer andere voordelen. Informatie over de voordelen, mogelijke nadelen en de bediening lees je op deze pagina, zodat jij een goede keuze kunt maken voor een pinpointer.

Teknetics Tek-point

Teknetics Tek-Point pinpointerMet de Teknetics Tek-point kies je voor een krachtige handheld detector. Je bent hiermee zeer goed in staat om kleine voorwerpen in zand op te sporen. Het metaaldetectie apparaatje werkt op een pulse inductie-technologie: je bent hierdoor verzekerd van een zeer krachtige pinpointer voor het vinden van waardevolle objecten. De pinpointer heeft een batterij waar je zo’n 25 uur mee kunt doen voordat je ze moet vervangen. Je krijgt een duidelijk signaal wanneer de batterijen bijna leeg zijn.

Het apparaat is te bedienen aan de hand van een drukknop. Hiermee stel je de gevoeligheid in en kies je voor de juiste frequentie. Zodra je met de metaal detector een voorwerp hebt gevonden, kun je in de grond gaan zoeken met de pinpointer om zo de locatie van het voorwerp in alle nauwkeurigheid te bepalen.

In de doos

  • Teknetics Tek-point
  • Batterijen
  • Riemholster
  • Vondstentas
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Technologie: Pulse Inductie
  • Zoekfrequentie: Pulse Inductie
  • Waterdicht: ja, tot 2 meter
  • Batterij: 2x AA batterij

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft de Teknetics Tek-point en moet je deze pinpointer kopen? Een belangrijk voordeel is de mogelijkheid om te wisselen tussen 16 frequenties. Op deze manier is er nooit sprake van interferentie tussen de pinpointer en metaaldetector. Verder is het ook een voordeel dat je de Teknetics Tek-point tot 2 meter onderwater kunt gebruiken. Een mogelijk nadeel van het toestel is dat het  apparaatje te bedienen is aan de hand van een drukknop: het kan even wennen zijn om alles via één knop te moeten regelen. Wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt kun je met heel veel gemak gebruik maken van deze pin pointer.

Conclusie Teknetics Tek-point

Met de Teknetics Tek-point kies je voor een kwalitatieve handheld detector: deze is zeer krachtig, biedt verschillende functies en is daarnaast geleverd met verschillende extra’s, zoals een riemholster en vondstentas. De Tekpoint is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een goede pinpointer waarmee je jouw zoektochten nog makkelijker en aangenamer kunt maken. Ben je fan van Quest, kijk dan eens naar de Quest XPointer Pro pinpointer.