Velleman CS100N metaaldetector

Wanneer je voor het eerst een metaaldetector gaat aanschaffen, heb je wellicht niet veel behoefte aan een dure detector. Je kunt dan ook het beste laag beginnen, zodat je de werking van een metaaldetector goed onder de knie krijgt. Een goede optie als instapmodel is dan ook de Velleman CS100N metaaldetector. Het model is niet alleen goedkoop, maar biedt ook de belangrijkste basisfuncties voor het vinden van metalen voorwerpen zoals munten, goud, zilver en juwelen. Wil jij meer weten over deze detector en of dit ook voor jou de juiste keuze is? Dat lees je op deze pagina.

Velleman CS100N metaaldetector

De Velleman CS100N is een basismodel metaaldetector die vooral is gemaakt voor de beginnende metaalzoeker. Wanneer je op zoek bent naar een eenvoudige detector is dit een van je opties. De detector is uitgerust met een waterdichte zoekspoel, een VU-meter, een aansluiting voor een koptelefoon en een regelbare steel: alles waar een basismodel over moet beschikken.

In de doos

  • Velleman CS100N
  • Handleiding

Installatie van de Velleman CS100N

Een basismodel als dit is direct uit de verpakking in gebruik te nemen. Echt installeren van de metaaldetector is dus niet nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de detector aanzetten: daarna kun je er direct mee aan de slag. De detector wordt ook altijd geleverd met een handleiding. Hier staat alle informatie in over de werking van de detector en dit maakt het (eerste) gebruik een stuk makkelijker.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekstanden: alle metalen
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 6x 1,5V batterij
  • Gewicht: 660 gram

Velleman CS100N metaaldetectorBediening en onderhoud

Deze metaaldetector van Velleman is een analoge detector en dat betekent ook dat de bediening vrij eenvoudig onder de knie te krijgen is. Aan de steel zit een bedieningspaneel met draaiknoppen en een VU-meter. Hiermee regel je het gebruik van de detector. Onderaan de steel zit een zoekspoel die je over de grond beweegt. Zodra er een metaalsoort gedetecteerd wordt, krijg je een geluidssignaal te horen.

Het is vooral belangrijk om de Velleman CS100N na gebruik op een droge en nette plek op te bergen. Verder is er niet tot nauwelijks onderhoud nodig aan de detector. Door voorzichtig met de detector om te gaan profiteer je optimaal van de levensduur en kun je lang genieten van de metaal detector.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Velleman CS100N is het lage gewicht: zonder batterijen weegt de detector net 660 gram. Dit is voor een metaaldetector erg licht. Het is dan ook heel gemakkelijk om de detector lange tijd achter elkaar te gebruiken.

Met dit apparaat kies je voor een zeer laagdrempelig basismodel die over niet veel functies beschikt. Je bent daardoor enigszins beperkt in je mogelijkheden. Ook worden de batterijen niet standaard geleverd bij je detector, waardoor je deze nog apart moet bestellen.

Conclusie Velleman CS100N

Met de Velleman CS100N kies je voor een betaalbaar basismodel: dit is dan ook de ideale keuze wanneer je naar een dergelijk model op zoek bent. Met deze detector krijg je niet te maken met technische hoogstandjes, maar met de simpele basisfuncties. Het is voor starters zeker aan te raden om te kijken naar deze detector en deze mee te nemen in je vergelijking met andere modellen zoals bijvoorbeeld de Maclean MCE972 metaaldetector. Voor jonge kinderen is de Velleman Treasure Hunter CS50 metaaldetector misschien een leuk alternatief, want dit is een van de beste kinder detectors van dit moment.