Velleman CS150N metaaldetector

Je wilt logischerwijs als beginnende metaalzoeker niet meteen veel geld uitgeven aan een detector. Je doet er dan ook goed aan om een detector aan te schaffen die niet alleen betaalbaar is, maar ook voorzien is van de nodige basisfuncties. Een van de basismodellen om uit te kiezen is de Teknetics Eurotek, maar ook de Velleman CS150N metaaldetector kan een goede keuze zijn. De CS150N is betaalbaar en heeft daarnaast alles waar een instapmodel detector over moet beschikken. Meer weten? Op deze pagina lees je de volledige productbeschrijving van deze detector en kun je nog makkelijker een keuze maken.

Velleman CS150N metaaldetector

We kijken hier naar een metaaldetector van het merk Velleman. De detector is geschikt voor het zoeken naar munten, juwelen, zilver en goud en werkt op een zoekfrequentie van 15 kHz. Daarnaast gaat de stroomvoorziening middels 3 9V batterijen en heeft het toestel een hoorbare discriminatie die bestaat uit 3 tonen. Verder heeft deze metaaldetector een waterdichte zoekspoel, een regelbare steel en een aansluiting voor een hoofdtelefoon of oordopjes.

In de doos

  • Velleman CS150N
  • Handleiding

Installatie van de Velleman CS150N

Het is goed mogelijk om de metaaldetectiemachine meteen in gebruik te nemen nadat je het apparaat uit de verpakking haalt. Er is geen sprake van een installatie die veel tijd in beslag neemt. De detector wordt altijd geleverd met een handleiding en hier staat alle informatie in over het gebruik van de detector, waardoor je deze direct tot de volle potentie gaat gebruiken.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 15 kHz
  • Zoekstanden: alle metalen, discriminatie
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 3x 9V batterij
  • Gewicht: 1,2 kg

Velleman CS150N metaaldetectorBediening en onderhoud

Hoe moet je de Velleman detector bedienen? Met de CS150N kies je voor een analoge metaaldetector: aan de steel zit een bedieningspaneel die bestaat uit draaiknoppen. Hiermee regel je het gevoeligheidsniveau en de discriminatie. Daarnaast kun je ook andere instellingen wijzigen om de detector optimaal te kunnen gebruiken. Onderaan de steel zit de zoekspoel: deze beweeg je over de grond, bij voorkeur 5 centimeter boven de grond. Zodra de detector iets detecteert, zul je een geluidssignaal horen. Op deze manier weet je wanneer je op een metalen voorwerp bent gestuit.

Het onderhoud van de metaaldetector stelt gelukkig niet veel voor. Het is vooral belangrijk om het apparaat na gebruik goed op te bergen, bij voorkeur op een droge en veilige plek. De elektronica van de detector is niet waterdicht, waardoor je moet opletten voor regen en andere nattigheid. Verder kun je de detector eens in de zoveel tijd schoonmaken, maar dit is geen must.

Voor- en nadelen

Welke voordelen heeft de Velleman CS150N? Je kunt onder andere profiteren van het feit dat de detector goed betaalbaar is. Ook met een beperkter budget is het goed mogelijk om een prima detector aan te schaffen. Verder heeft het toestel een discriminator met 3 tonen waarmee je kunt achterhalen met wat voor soort object je te maken hebt. Dit maakt het makkelijker om alleen waardevolle objecten op te graven.

Al met al is dit een relatief simpele metaal detector (net als de Velleman CS150N) die van de belangrijkste basisfuncties is voorzien, maar niet veel meer te bieden heeft. Wanneer je op zoek bent naar wat meer uitdaging is de detector dan ook een minder goede keuze. Verder worden de batterijen niet standaard meegeleverd en moet je deze zelf apart nog aanschaffen.

Conclusie Velleman CS150N

Ben je een beginner en wil je graag een betaalbare en makkelijk te bedienen metaaldetector? Dan is het zeker een aanrader om voor de Velleman CS150N te kiezen. De detector biedt niet veel extra’s, maar dat is ook niet noodzakelijk voor de lage prijs. Er zijn gelijk geprijsde modellen die net wat meer opties bieden, zoals de metaaldetectors van Maclean. Ook kun je eventueel kiezen voor de Teknetics Liberator Pro metaaldetector.