Velleman CS250 metaaldetector

Met een goede metaaldetector is het mogelijk om op zoek te gaan naar waardevolle voorwerpen zoals zilver en goud. Het is wel belangrijk om een detector te vinden die in dit geval aan jouw wensen voldoet. Er zijn heel veel verschillende metaaldetectors en het kan daardoor lastig zijn om een goede keuze te maken. Zo kun je kiezen voor een draagbare handdetector als de Eagle T330AA metaaldetector, maar ook voor „gewone“ toestellen waarmee je kunt zoeken in parken en op stranden. Een van de betere instapmodellen op dit moment is de Velleman CS250 metaaldetector. Het toestel is niet alleen goed betaalbaar, maar biedt ook de belangrijkste basisfuncties voor een optimaal gebruik. Wil je meer weten over dit model? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten en bepaal je of de metaaldetectiemachine voor jou een goede keuze is!

Velleman CS250 metaaldetector

We kijken hier naar een metaaldetector van het merk Velleman, een wat minder bekend merk in de wereld van metaaldetectie. Toch heeft het merk door de jaren heen verschillende detectors op de markt gebracht en deze zijn dan ook goed ontvangen. Onder andere de CS250 is hier een voorbeeld van:. Deze metaal detector maakt de zoektocht naar goud, zilver, juwelen of munten een stuk makkelijker. Het toestel heeft een instelbare gevoeligheid, een aansluiting voor koptelefoon en een toon identificatie van 3 tonen. Verder is de detector voorzien van heel veel andere interessante kenmerken.

In de doos

  • Velleman CS250
  • Handleiding

Installatie van de Velleman CS250

Zodra je de Velleman CS250 uit de verpakking haalt, kun je deze vrijwel meteen in gebruik gaan nemen. De detector kent geen tijdrovende of ingewikkelde installatie: je kunt er direct mee aan de slag. Echter, het is wel aan te raden om voor het (eerste) gebruik de handleiding door te nemen. Hier staat vaak veel praktische informatie in dat je heel eenvoudig en snel toepast in het gebruik van je toestel.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekstanden: alle metalen, discriminatie, notch
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 2x 9V batterij
  • Gewicht: 1,9 kg

Bediening van de Velleman CS250

Velleman CS250 metaaldetectorDeze detector van Velleman is voorzien van een bedieningspaneel met display en knoppen. Het display laat alle informatie zien over de huidige instellingen van de detector en laat ook wijzigingen direct zien. De knoppen onder het display gebruik je voor het doorvoeren van wijzigingen. Verder zit onderaan de steel ook een zoekspoel. Deze beweeg je over de grond, zodat je waardevolle objecten kunt detecteren. Zodra er iets gevonden is, geeft de schijf een signaal door aan het bedieningspaneel: je hoort dan een duidelijk geluidssignaal. Let er wel op dat je goed gaat zwaaien met een metaaldetector zodat je zo veel mogelijk grond kunt scannen.

Op het gebied van onderhoud is er weinig te doen aan de Velleman CS250. Het is belangrijk om het apparaat na gebruik goed op te bergen, zodat je de optimale levensduur zal benutten. Daarnaast is het ook slim om voor je zoektocht de batterij te checken en deze te vervangen indien nodig. Zo weet je zeker dat je nooit met lege batterij komt te staan tijdens een van je zoektochten.

Voordelen van de Velleman CS250

Met deze metaal detector is het mogelijk om alle metaalsoorten te detecteren, maar je kunt ook gebruik maken van de discriminatiemodus om bijvoorbeeld ijzer te elimineren. Zo ben je zeker van waardevolle vondsten. Verder is het een voordeel dat de detector een duidelijke display heeft waar je meteen alle informatie op kunt zien staan.

De Velleman CS250 heeft een display, maar daar staat niet de batterijstand op. Je krijgt alleen een aanduiding wanneer de batterij bijna leeg is. Je bent daardoor niet altijd op tijd op de hoogte, waardoor het belangrijk is altijd extra batterijen mee te nemen. Ook is het model met een gewicht van 1,9 kg wat aan de zware kant. Een derde nadeel is dat de batterijen niet geleverd worden, dus deze moet je zelf nog aanschaffen. Gelukkig zijn gewone of oplaadbare batterijen tegenwoordig niet meer zo duur.

Conclusie Velleman CS250

Ben je op zoek naar een prima metaaldetector? Dan is de Velleman CS250 een uitstekende keuze. Het toestl is niet alleen heel makkelijk in gebruik, maar biedt ook tal van extra opties waarmee je jouw zoektochten nog aangenamer maakt. De detector is dan ook een aanrader voor de beginnende detectorist die net wat meer uitdaging zoekt. Ook goede modellen zijn de C.Scope CS4MXI en de Teknetics Omega 8500.