Velleman CS400 metaaldetector

In je zoektocht naar een metaal detector zijn er heel wat mogelijkheden. Er zijn niet alleen heel veel merken, maar ook heel veel verschillende soorten detectors met allemaal hun eigen kenmerken en voordelen. Ben jij op zoek naar een redelijk goedkope metaaldetector die je zoektocht naar goud, zilver, juwelen en munten nog makkelijker maakt? Een van de opties die je hebt is de Velleman CS400 metaaldetector. Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie over dit model en wordt het maken van een goede keuze extra makkelijk.

Velleman CS400 metaaldetector

Op jacht naar munten, juwelen, goud of zilver? Dat is goed mogelijk met de Velleman CS400. Het is niet de beste gouddetector, maar deze metaaldetector van het merk Velleman is uitgerust met de belangrijkste basisfuncties en biedt ook een aantal andere opties waar je optimaal van profiteert. Denk hierbij aan het grote LCD-display, de waterdichte zoekschotel, de diepteuitlezing, regelbare notch, hoorbare discriminatie, gevoeligheidsregeling, volumeregeling en lege batterij-indicator. Het toestel biedt alle kenmerken die nodig zijn om een succesvolle zoektocht te starten.

In de doos

  • Velleman CS400
  • Handleiding

Installatie van de Velleman CS400

De installatie van de detector kost je nauwelijks tijd, omdat je vrijwel meteen gebruik kunt maken van je nieuwe aanwinst. De detector kan dan ook meteen gebruikt worden: het enige wat slim is, is het doornemen van de handleiding. Hier staat alles in over het instellen van de metaaldetector. Dit zorgt er ook voor dat je het model meteen tot zijn volle potentie gebruikt.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 9 kHz
  • Zoekstanden: alle metalen, discriminatie, notch
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 2x 9V batterij
  • Gewicht: 1,4 kg

Bediening en onderhoud

Velleman CS400 metaaldetectorAls het gaat om gebruiksgemak is de Velleman metaaldetector zeker een goede detector. Qua bediening spreekt de detector grotendeels voor zich. In het midden van het bedieningspaneel zit een display, met daarnaast draaiknoppen. Onder het display zitten een aantal drukknoppen die je kunt gebruiken om de detector te bedienen: onder andere het doorvoeren van wijzigingen is heel gemakkelijk. Het display maakt het zichtbaar welke zoekmodus je gebruik en met wat voor soort object je te maken hebt. Aan de steel zit een zoekspoel waarmee je over de grond beweegt. Houd de zoekspoel ongeveer 5 centimeter boven de grond. Zodra je iets detecteert komt er vanzelf een signaal naar het bedieningspaneel.

Een metaaldetector onderhouden neemt niet veel tijd in beslag en onder andere de Velleman CS400 is hier het bewijs van. Het enige wat aan te raden is, is het veilig en droog opbergen van de detector na gebruik. Zo benut je de levensduur van je niet aankoop optimaal. Houd ook de batterij in de gaten zodat je zeker weet dat je nooit met lege batterij komt te zitten.

Voor- en nadelen

Een belangrijk voordeel van de Velleman CS400 is dat je te maken hebt met een zeer uitgebreide metaal detector die tal van handige opties biedt. Een belangrijk voordeel is de aanwezigheid van identificatie voor gedetecteerde voorwerpen. Zo kun je al van te voren weten met wat voor object je te maken hebt en zul je nooit onnodig graven. Verder is er sprake van een manuele aanpassing aan de bodemomstandigheden, waardoor je altijd profiteert van de beste resultaten.

Het toestel is voorzien van een lege batterij-indicator, maar deze zie je alleen als de batterij leeg is of bijna leeg is. Dit kan er alsnog voor zorgen dat je met lege batterijen komt te staan tijdens een zoektocht. Het is dan ook slim om altijd extra batterijen mee te nemen.

Conclusie Velleman CS400

De Velleman CS400 is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een metaaldetector die net wat meer kan dan de gemiddelde opstap-detector. Je kiest voor kwaliteit, uitgebreide mogelijkheden en eenvoudige bediening. Het is voor de beginner dan ook zeker aan te raden deze detector mee te nemen in je keuze. Een aantal andere goede detectors zijn onder andere de Electrovision CS100 en de Teknetics Delta 4000.