Velleman Treasure Hunter CS50 metaaldetector

Wanneer je een kind kennis wilt laten maken met de wereld van metaaldetectie is het belangrijk om dit op een goede manier te doen. Je wilt niet alleen een betaalbaar model, maar ook een model dat makkelijk in gebruik is en voor kinderen aantrekkelijk is om mee op pad te gaan. Onder andere de Velleman Treasure Hunter CS50 metaaldetector voldoen aan al deze eisen. Maar wat heeft deze detector nog meer te bieden en in hoeverre is het een aanrader om deze aan een kind te geven? Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie over dit model en kun je heel gemakkelijk een keuze maken.

Velleman Treasure Hunter CS50 metaaldetector

De Velleman Treasure Hunter CS50 is een goede metaaldetector voor kinderen. De detector is licht van gewicht, heeft een waterdichte zoekspoel, heeft een uittrekbare steel en biedt een duidelijke bediening aan de hand van geluiden en een LED-display. Zoals je wellicht al verwacht, komt het toestel van de fabrikant Velleman. Dit merk heeft ook metaaldetectors voor volwassenen in het assortiment. De toestellen behoren tot de lage prijscategorie maar bieden wel de belangrijkste functies.

In de doos

  • Velleman Treasure Hunter CS50
  • Handleiding

Installatie van de Velleman Treasure Hunter CS50

Wanneer je het metaaldetectie apparaat uit de verpakking haalt, kun je deze direct in gebruik nemen. Dit is voor kinderen ideaal, omdat ze vaak niet langer kunnen wachten en graag meteen op pad willen gaan. Lees als volwassene de meegeleverde handleiding door, zodat het goed mogelijk is de werking van dit apparaat uit te leggen aan een kind.

Technische specificaties

  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 1x 9V batterij
  • Gewicht: 658 gram

Bediening en onderhoudVelleman Treasure Hunter CS50 metaaldetector

Qua bediening is de Velleman metaaldetector erg eenvoudig en ook daardoor zeer geschikt voor kinderen. De detector is kindvriendelijk en licht van gewicht, waardoor het voor kinderen heel makkelijk is de detector mee te nemen. De steel is in hoogte verstelbaar waardoor het altijd makkelijk is de juiste lengte in te stellen. Verder is de detector voorzien van een handig geluidssignaal dat afgaat zodra je op metaal stuit. Het is voor kinderen ook meteen duidelijk hoe dit werkt, waardoor ze heel snel zelf op pad kunnen gaan.

Het metaaldetector onderhoud van de Treasure Hunter CS50 stelt niet veel voor. Het is alleen aan te raden om de detectiemachine na gebruik op te bergen op een droge plek, zoals de schuur. Op deze manier profiteer je des te langer van een goed werkende metaal detector.

Voor- en nadelen

Met de Velleman Treasure Hunter CS50 laat je kinderen spelenderwijs kennismaken met de wereld van metalen en detectie. Ze leren diverse soorten metalen herkennen en daarnaast kunnen ze hier heel leuk mee experimenteren. Ook zoekspellen en speurtochten met de detector zijn mogelijkheden. Verder is het handig dat de zoekspoel waterdicht is, omdat je kinderen op deze manier ook bij het water kan laten zoeken.

Een mogelijk nadeel van dit model is dat het niet altijd duidelijk is wanneer de batterij leeg is. Dit kan ervoor zorgen dat de detector niet meer werkt tijdens een zoektocht. Daarnaast worden de batterijen ook niet meegeleverd en moeten deze nog apart aangeschaft worden.

Conclusie Velleman Treasure Hunter CS50

Om een kind blij te maken is het zeker een aanrader om voor de Velleman Treasure Hunter CS50 te kiezen. Deze detector is kindvriendelijk, zeer makkelijk in gebruik en ook zeer licht van gewicht. Hierdoor ben je als kind verzekerd van heel veel zoekplezier. Voor oudere kinderen is een wat meer uitgebreide detector wellicht een aanrader, zoals de MD Coinfinder, C.Scope CS1MX of de Teknetics T2 metaaldetector.