Viking VK10 metaaldetector

Detectors voor het opsporen van metaal zijn er in heel veel verschillende soorten en zijn verkrijgbaar van heel veel merken. Een bekend merk voor metaaldetector is Viking. Dit merk heeft verschillende makkelijk te bedienen detectors in het assortiment die zijn voorzien van de belangrijkste basisfuncties. Hierdoor is het goed mogelijk om als beginner te kiezen voor een goed model waarmee je het metaalzoeken goed onder de knie krijgt. Benieuwd naar detectors van dit merk? Op deze pagina lees je meer over de Viking VK10 metaaldetector en kun je aan de hand van deze informatie een goede keuze maken in je zoektocht naar een goede metaaldetector.

Viking metaaldetector

De Viking VK10 is een analoge metaaldetector die vooral bekend staat om het eenvoudige gebruik. Je kiest voor een motion detector die geen enkele moeilijke instelling vereist voordat je hiermee aan de slag kunt gaan. Het apparaat is te gebruiken voor het discrimineren van bepaalde targets, zodat je alleen waardevolle objecten detecteert. We kijken hier naar een detector voor beginners die een meer ontwikkelde detector aan wil schaffen en liever niet voor een basis non-motion detectiemachine kiest.

In de doos

  • Viking VK10
  • Handleiding

Installatie van de Viking VK10

Met dit toestel kun je gelijk aan de slag. Zodra je de detector aanzet kun je hier meteen mee aan de slag: dit zorgt voor veel extra gemak en daarnaast hoef je geen tijdrovende installatie uit te voeren. Het is goed mogelijk om de steel qua lengte aan te passen aan je eigen lengte. Zo maak je optimaal gebruik van je nieuwe aanwinst.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekstanden: alle metalen, discriminatie
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar tot 136 cm
  • Batterij: 1x PP3 batterij
  • Gewicht: 1,1 kg

Bediening van de Viking VK10

Viking VK10 metaaldetectorEen van de belangrijkste eigenschappen van de Viking metaaldetector de eenvoudige bediening. Deze metaaldetector werkt analoog en is voorzien van een bedieningspaneel met twee draaiknoppen: hiermee regel de discriminatie en het gevoeligheidsniveau van de detector. Bovenaan het bedieningspaneel zit een ingang voor een hoofdtelefoon. De zoekspoel heeft een omvang van 20 cm: hiermee beweeg je boven de grond heen en weer. Zodra je op een waardevol object stuit, hoor je een geluidssignaal.

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk gebruik maken van je nieuwe metaal detector. Het is goed om te weten dat de Viking VK10 zeer onderhoudsvriendelijk is: je bent dus niet veel tijd kwijt aan het onderhouden van de metaaldetector. Je kunt de detector na gebruik het beste uitzetten en op een droge plek opbergen. Ook het tijdig vervangen van de batterij is een manier om het optimale te halen uit de levensduur van je detector.

Voordelen van de Viking VK10

Een belangrijk voordeel van de VK10 is dat je optimaal kunt profiteren van een ontwikkeld apparaat dat niet alleen de belangrijkste basisfuncties biedt, maar daarnaast ook zeer eenvoudig te bedienen is. Je bent hierdoor verzekerd van een geavanceerd beginnersmodel. Verder is het mogelijk de steel naar wens uit te schuiven, waardoor je deze heel gemakkelijk en snel aanpast aan je eigen lengte om het gebruik nog aangenamer te maken.

Het apparaat is niet voorzien van een pinpoint-functie waarmee je nog nauwkeuriger kunt zoeken. Onder andere de MacGyver Target heeft deze functie wel; dit is een goedkopere metaaldetector. Er is geen duidelijke batterij-indicator aanwezig waardoor het soms lastig is te bepalen of het al tijd is om de batterij te vervangen.

Conclusie Viking VK10

Ben je een beginner en zoek je naar een goede detector? Dan is de Viking VK10 zeker een aanrader. Deze Viking metaaldetector is voorzien van de basisfuncties, is eenvoudig te bedienen en geeft luid en duidelijk aan wanneer je op een metalen voorwerp stuit. Deze metaaldetector is een mooi en duidelijk instapmodel voor iedere beginnende metaalzoeker. Andere metaaldetectors zijn onder andere de Maclean MCE991 en de Golden Mask 4 WD Pro metaaldetector.