Viking VK40 metaaldetector

De beste metaaldetector vinden? Met het ruime aanbod aan detector is het soms lastig om een goede keuze te maken. Je wilt tenslotte een detector aanschaffen die helemaal aan jouw wensen voldoet. Iedere detector heeft hetzelfde doel: het vinden van metalen voorwerpen. Het is vooral belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je belangrijk vindt. Wil jij vooral diepliggende voorwerpen vinden? Enkele van je opties naast de Viking VK10 is de Viking VK40 metaaldetector. Een toestel met een open concentrische zoekschijf met een groter dieptebereik. Meer weten? Hier vind je alle belangrijke informatie over deze metaal detector en kun je bepalen of dit de juiste keuze voor jou is.

Viking VK40 metaaldetector

De Viking VK40 is een van de meest ontwikkelde detectors in het assortiment van Viking. Deze detector is onder andere voorzien van een open concentrische zoekschijf: dit is dan ook het onderdeel dat dit model onderscheidt van de andere detectors van dit merk. De zoekschijf maakt het mogelijk om een groter dieptebereik te realiseren waardoor het goed mogelijk is om de dieper gelegen objecten te detecteren. Je gebruikt het apparaat zowel motion als non-motion en is volgens de fabrikant een aanrader voor zowel de beginnende als de wat meer ervaren zoeker.

In de doos

  • Viking VK40
  • Handleiding

Installatie van de Viking VK40

Zie je op tegen het installeren van de metaaldetector? Maak je geen zorgen! Het is erg gemakkelijk om het toestel direct in gebruik te nemen: er is geen sprake van een ingewikkelde detector die je eerst helemaal moet installeren. Zodra je de metaaldetectiemachine uit de verpakking haalt kun je er vrijwel meteen mee aan de slag. Je kunt ervoor kiezen om de detector voor het eerste gebruik goed in te stellen, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. Hoe je dit precies moet doen, lees je onder andere in de handleiding.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 7,2 kHz
  • Zoekstanden: alle metalen
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar tot 130 cm
  • Batterij: 1x 9V batterij
  • Gewicht: 1,4 kg

Bediening en onderhoud

Viking VK40 metaaldetectorDeze Viking metaaldetector is te bedienen via het bedieningspaneel dat aan de steel is bevestigd. Het paneel bestaat uit een klein scherm en een aantal drukknoppen waarmee je heel gemakkelijk de juiste instellingen doorvoert. Onder andere het instellen van de discriminatie en het gevoeligheidsniveau is goed mogelijk. In het midden van het bedieningspaneel zit een rode knop met een P, die staat voor pinpoint; met deze functie is het nog beter mogelijk de nauwkeurige locatie van een voorwerp te bepalen.

Het onderhoud van een metaaldetector als de VK40 stelt niet veel voor. Je kunt heel gemakkelijk het optimale uit de levensduur van je nieuwe aanwinst halen. Dit doe je onder andere door de detector na gebruik goed op te bergen. Ook het tijdig vervangen van de batterijen behoort tot het onderhoud van je metaal detector: je komt daardoor nooit met lege batterij te staan.

Voor- en nadelen

Onder andere de uitgebreide mogelijkheden van de Viking VK40 zorgen ervoor dat je optimaal gebruik maakt van deze detector. Je bent in de eerste plaats verzekerd van een motion en non-motion detector met pinpoint-functie. Hiermee is het nog beter mogelijk om nauwkeurig te zoeken. De concentrische zoekspoel is ook een groot voordeel: hiermee is het goed mogelijk om diep te zoeken.

Welke nadelen heeft het toestel dan? Het is vooral in het begin wellicht lastig om de bediening van de detector onder de knie te krijgen. Door de handleiding door te nemen en de detector simpelweg te gebruiken zul je als beginnende gebruiker snel uit de voeten kunt met deze detectiemachine.

Conclusie Viking VK40

Een beginner of ervaren metaalzoeker? Dan is de Viking VK40 zeker een aanrader. De detector is goed betaalbaar, biedt handige extra’s en zorgt ervoor dat je heel gemakkelijk diep liggende voorwerpen detecteert. Hoewel de detector op het eerste gezicht wat ouderwets oogt qua bediening ben je snel gewend aan de werking van dit exemplaar en kun je hier volop gebruik van maken. Ook leuk om te bekijken is de Golden Mask 4 WD Pro.