Metaaldetector Expert

Vismagneet kopen?

Vismagneet kopen?

Vismagneet kopen?

Vismagneten zijn speciale magneten die gemaakt zijn voor magneetvissen. Bij magneetvissen gaat het om het vinden van metalen in het water. Het is belangrijk om de vismagneet aan een sterk touw of een prikstok te bevestigen, zodat het makkelijker is om gevonden voorwerpen naar boven te trekken. Bij magneet vissen draait het niet alleen om het vinden van mogelijke waardevolle objecten zoals sieraden en kluizen, maar hiermee draag je ook een steentje bij aan het milieu. Vismagneten worden speciaal ontworpen om op deze manier voorwerpen aan te trekken die op de bodem liggen van meren, kanalen, grachten en beken. Vis magneten hebben aan de bovenzijde een oog, waar je een touw doorheen kunt halen. Het oog is weer met een schroef aan de binnenzijde van de magneet bevestigd. Online kun je eenvoudig een vismagneet kopen.

Welke soorten vismagneten zijn er?

Er zijn verschillende soorten vismagneten. Je kunt onderscheid maken tussen een aantal belangrijke soorten, zoals de klassieke vismagneten, de bulldog vismagneten en de allround vismagneten. De klassieke vismagneet is alleen aan de onderkant magnetisch en aan de buitenkanten is het object volledig behuisd. Een voordeel van de klassieke magneet is dat ze goed zijn beschermd en daardoor ook langer meegaan. Een nadeel is dat de trekkracht maar aan een kan van de magneet zit, waardoor je niet altijd de juiste hoeveelheid trekkracht hebt.

De bulldog vismagneet is aan twee kanten magnetisch en wordt ook wel dubbelzijdige magneet genoemd. Het is mogelijk om deze magneet op meerder manieren aan een touw vast te maken. Je kunt deze bulldog magneet op meerdere manieren gebruiken. Een nadeel is wel dat door de twee ogen er minder mogelijkheden zijn om iets te vangen. Ook zul je in de praktijk niet snel wisselen tussen de twee ogen. Tot slot is de allround vismagneet ook een optie. Deze is aan alle kanten magnetisch en heeft een oog aan de bovenzijde. Een voordeel van deze magneet is dat je een zeer grote vangkans hebt. Een mogelijk nadeel is dat er sprake is van minder bescherming dan bij de klassieke en de bulldog vismagneten.

Waarvoor zijn vismagneten geschikt?

Vismagneten zijn voornamelijk geschikt voor het vinden van waardevolle metalen objecten die onder water liggen. Kom je hier met een waterdichte metaaldetector (zoals bijvoorbeeld de Nokta Makro Anfibio) niet bij, dan is het gebruik van een vis magneet een optie. Zodra je de vismagneet aan een touw vast maakt en deze in het water laat zakken, is de kans aanwezig dat je op een waardevol metalen voorwerp stuit. Je weet echter niet altijd wat je gaat tegenkomen: het kan een verroeste fiets zijn, maar ook een meer waardevol object.

Er zijn door de jaren heen heel wat vismagneten op de markt gebracht door een aantal merken. Tot de beste merken op dit moment behoort onder andere Magnetar. Dit merk heeft al meer dan 7 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van vis magneten. De meeste magneetvissers gebruiken dan ook een vis magneet van dit merk: je bent hierbij verzekerd van goede kwaliteit en een lange levensduur. Er zijn heel wat verschillende modellen van dit merk op de markt gebracht: het is aan jou om te bepalen welke aan jouw wensen voldoet.

Waarop moet je letten bij het kopen van vismagneten?

Vismagneet kopen? Informeer je dan wel even goed, want voordat je bijvoorbeeld Magnetar vismagneten gaat kopen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Vismagneten zijn er in veel verschillende soorten en maten: je koopt niet zomaar de eerste en de beste vismagneet die je tegenkomt. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten in het kopen van een vismagneet? In de eerste plaats is het erg belangrijk om op de trekkracht van de magneet te letten. De trekkracht is de kracht van een magneet onder de perfecte omstandigheden. Deze moet hoog genoeg zijn om zo de beste resultaten te behalen. Het is daarnaast ook niet onbelangrijk om jouw zoekdoel tevoren te bepalen: op basis hiervan kun je ook naar de trekkracht kijken.

Verder kun je kijken naar het materiaal van de magneet. Materialen die veel voorkomen zijn ferriet en neodymium. Een vismagneet van ferriet is een stuk goedkoper, maar je kiest daarmee niet altijd voor de beste kwaliteit. Het is beter om een wat duurdere vis magneet van het materiaal neodymium te kiezen: dit is veel sterker en gaat ook een stuk langer mee. Het is daardoor altijd aan te raden om voor een neodymium vismagneet te kiezen. Wil je een echt goede vismagneet? Let dan niet teveel op de prijs maar kijk vooral naar de kwaliteit en de eigenschappen die jij belangrijk vindt. Zoek je graag in diepere wateren, maar ben je ook geïnteresseerd naar voorwerpen die je op land kunt vinden, dan is een combinatie met een goede metaaldetector wellicht een mooie optie.

De beste vismagneten voor metaalzoeken

  • Veel verschillende soorten vismagneten
  • Verkrijgbaar van topmerken als Magnetar
  • Voor optimale vangsten