White’s 3900 D Pro Plus metaaldetector

Wellicht ben je op zoek naar een metaal detector die heel gemakkelijk te bedienen is, zodat je die als beginnende detectorist heel gemakkelijk kunt gebruiken. Er zijn genoeg metaaldetectors voor starters en ook de White’s 3900 D Pro Plus metaaldetector valt hieronder. Dit model heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding en is voor veel detectoristen een goede keuze. Ben je benieuwd of het model ook voor jou de juiste keuze is? Op deze pagina ben je verzekerd van alle belangrijke informatie over dit specifieke exemplaar en ben je in staat deze optie te vergelijken met andere modellen.

White’s 3900 D Pro Plus metaaldetector

De White’s 3900 D Pro Plus is een metaaldetector van het bekende A-merk White’s. Deze detector is gemakkelijk in gebruik en biedt een aantal handige functies, zoals de filtering van kleine tot middelgrote ijzerdeeltjes. Op deze manier ben je beter in staat om snel goud, zilver of andere waardevolle metalen te ontdekken. Het toestel heeft een analoge bediening en is hierdoor ook geschikt voor de starter, maar ook voor de wat meer ervaren detectorist.

In de doos

  • White’s 3900 D Pro Plus
  • 8x 1,5V batterij
  • Telescoopstang
  • Zoeksonde
  • Handleiding

Installatie van de White’s 3900 D Pro Plus

De installatie van de metaaldetector neemt nauwelijks tijd in beslag. Zodra je de detector uit de verpakking hebt gehaald, is het eigenlijk alleen nog maar nodig om het apparaat in te schakelen. Het metaaldetectie apparaat is dan meteen klaar voor gebruik. Gebruik je hem overigens voor het eerst? Dan is het slim om eerst de handleiding te lezen zodat je weet waar je op moet letten tijdens het zoeken.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 8x AA batterij
  • Gewicht: 1,7 kg

Bediening en onderhoud

Whites 3900 D Pro Plus metaaldetectorDe Whites metaaldetector heeft een analoge bediening waardoor je het gebruik heel gemakkelijk onder de knie hebt. Op de steel zit een meter bevestigd, maar naast de armsteun zit nog een kastje met knoppen om het apparaat te bedienen. Zwenk de zoekschotel over de grond, altijd op gelijke hoogte. Zodra er metalen onder de grond gedetecteerd worden, hoor je een toon in de luidspreker of de koptelefoon. Aan het geluid kun je gemakkelijk herkennen of het om een groot of klein object gaat.

Qua onderhoud kies je met de White’s 3900 D Pro Plus voor een zeer gemakkelijke detector. Net als de meeste andere metaaldetectors is ook bij dit exemplaar niet of nauwelijks onderhoud nodig. Het is vooral belangrijk om de detector na gebruik goed op te bergen. Het schoonmaken van de zoekspoel is geen must, maar kan wel helpen om de levensduur zo lang mogelijk te houden.

Voor- en nadelen

De White’s 3900 D Pro Plus heeft verschillende highlights waar je bij ieder gebruik optimaal van kunt profiteren. Onder andere de aanwezigheid van het anti-ijzer filter en het instelbare zoekvermogen zijn grote voordelen. De kleine tot middelgrote ijzerdeeltjes zijn uit te filteren met het apparaat, waardoor je heel gemakkelijk alleen de gewenste objecten detecteert. Het Non-motion zoeksysteem maakt het goed mogelijk om kleinere objecten te vinden.

Heeft deze metaal detector dan ook nadelen? Een mogelijk nadeel voor sommigen is dat de detector werkt op 8 AA batterijen. Deze zijn niet oplaadbaar en het is dan ook goed om te weten dat je de batterijen na verloop van tijd moet vervangen voor nieuwe exemplaren. Uiteraard kun je kiezen voor oplaadbare batterijen welke initieel wat duurder zijn in aanschaf, maar zich zelf na verloop van tijd terugverdienen.

Conclusie White’s 3900 D Pro Plus

Met een goede metaaldetector als de White’s 3900 D Pro Plus ben je in staat om waardevolle objecten als goud, zilver en brons te detecteren en mooie vondsten te doen. Deze metaaldetector is dan ook een aanrader voor de starter en de detectorist met wat meer ervaring. Een ander model is bijvoorbeeld de White’s Matrix M6 of kies een toestel van van een ander merk zoals de Nokta Makro Invenio Pro.