White’s Coinmaster metaaldetector

In je zoektocht naar nieuwe of oude munten kun je wel een handig hulpmiddel gebruiken. Het is dan ook zeker een aanrader om op zoek te gaan naar een goede metaaldetector die de mooiste en meest waardevolle munten gemakkelijk voor je detecteert. Natuurlijk wil je een goede detector waar je ook niet al te veel voor betaalt. Welke mogelijkheden heb je dan? Onder andere de White’s Coinmaster metaaldetector is een van opties die je hebt. Ben jij benieuwd naar de specificaties van dit model en wil je alles weten, zoals de voor- en nadelen? Die lees je hier.

White’s Coinmaster metaaldetector

Met de White’s Coinmaster heeft het A-merk White’s een detector op de markt gebracht met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zoals de naam al doet vermoeden is deze detector vooral geschikt voor het vinden van munten en soortgelijke objecten. Deze Coinmaster is geschikt voor op het veld, maar ook voor zoektochten op het strand, aangezien de zoekspoel waterbestendig is. Verder is de detector van verschillende handige functies voorzien waardoor het gebruik zeer gemakkelijk is.

In de doos

  • White’s Coinmaster
  • Handleiding

Installatie van de White’s Coinmaster

De installatie van de metaal detector stelt niet veel voor. Sterker nog: er is geen installatie nodig voordat je het apparaat gaat gebruiken. De detector is vrijwel meteen te gebruiken zodra je deze uit de verpakking haalt. Zet de metaaldetector aan en voer de juiste instellingen door: op basis hiervan is het goed mogelijk meteen aan de slag te gaan. Het lezen van de handleiding is geen must, maar kan wel helpen.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 8,1 kHz
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 8x AA batterij
  • Gewicht: 1,1 kg

Bediening en onderhoud

Whites Coinmaster metaaldetectorDe White’s metaaldetector is een gemakkelijk te bedienen metaaldetector en dat komt voornamelijk door het lichte gewicht: het is erg gemakkelijk om de detector te dragen en overal mee naartoe te nemen. Deze detector heeft een display aan de steel waarop je alle informatie kunt aflezen. Daarnaast zitten er ook drukknoppen onder het scherm waar je verschillende instellingen kunt doorvoeren. Denk hierbij aan de zoekstand of het gevoeligheidsniveau. Beweeg met de zoekspoel over de grond: je kunt de schotel het beste 3 tot 5 cm van de grond heen en weer bewegen. Zodra er een metaal gedetecteerd is, geeft de detector een signaal.

Er is niet veel onderhoud nodig als het gaat om de White’s Coinmaster. Deze detector is, net als vrijwel alle andere detector op de markt, niet erg onderhoudsgevoelig. Dit betekent dat je nauwelijks tijd kwijt bent aan onderhoud. Het is in ieder geval slim om de detectie machine na gebruik op te bergen op een droge en veilige plek. Houd ook de batterij in de gaten, zodat je niet met lege batterij komt te staan.

Voor- en nadelen

Welke voordelen zitten er verbonden aan de White’s Coinmaster? Deze detector heeft in ieder geval als voordeel dat de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend is. Voor een relatief laag bedrag krijg je een prima metaaldetector die aan de belangrijkste eisen voldoet. Het model beschikt daarnaast over een speciale knop voor zout water waarmee je ook op het strand kunt zoeken naar munten. Een ander groot voordeel is het grote LCD display met achtergrondverlichting: hierdoor kun je de informatie op het scherm altijd goed aflezen.

Een nadeel van het detectie apparaat is dat er geen sprake is van oplaadbare batterijen. Je moet de batterijen na verloop van tijd zelf vervangen voor nieuwe; deze moet je apart aanschaffen. Daarnaast is deze metaal detector niet zeer uitgebreid als het gaat om de discriminatie van metalen: dit is mogelijk voor 9 verschillende segmenten.

Conclusie White’s Coinmaster

Met de White’s Coinmaster kies je voor een prima metaaldetector die voorzien is van de belangrijkste functies. Deze detector is ideaal voor de beginner die het gebruik van de detector nog onder de knie moet krijgen. Voor de gevorderde gebruiker zal het model wellicht wat te eenzijdig zijn en beperkt in de mogelijkheden. Een ander goed model is de White’s TreasureMaster metaaldetector.