White’s GMT Goldmaster metaaldetector

Op zoek naar een goede metaaldetector die speciaal geschikt is voor het zoeken van goud? Dan is het zeker een aanrader om meer te lezen over de White’s GMT Goldmaster metaaldetector, naast de Garrett AT Gold metaaldetector een van de meest populaire detectors voor het vinden van goud. Deze metaal detector is voorzien van veel handige extra’s, waardoor je zoektocht een stuk beter en makkelijker verloopt. Wil je meer lezen over dit model en ontdekken waarom dit model beter is dan andere opties? Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie over deze detector en ben je in staat een goede keuze te maken.

White’s GMT Goldmaster metaaldetector

De White’s GMT Goldmaster is een metaaldetector van het merk White’s en is, zoals eerder aangegeven, speciaal ontwikkeld voor het detecteren van goud. Vooral signalen van klompjes natuurgoud worden goed opgepikt door de goud detector. Goud is vaak te vinden in gemineraliseerde gronden en dit maakt het dan ook zeer belangrijk dat de detector de mineralen in deze gronden wegfiltert. Het model is hier dan ook zeer goed in en maakt het mogelijk om waardevolle objecten te detecteren.

In de doos

  • White’s GMT Goldmaster
  • Handleiding

Installatie van de White’s GMT Goldmaster

Er is geen ingewikkelde installatie nodig voor het eerste gebruik van je nieuwe aanwinst. De detector is gemakkelijk in gebruik te nemen: je kunt na het aanzetten vrijwel meteen aan de slag gaan. Het is nog wel belangrijk de juiste instellingen door te voeren; dit kan eenvoudig met behulp van de handleiding.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 48 kHz
  • Zoekstanden: Alle metalen en discriminatie
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 102 cm tot 138 cm
  • Batterij: 8x AA batterij
  • Gewicht: 1,7 kg

Bediening en onderhoud

Whites GMT Goldmaster metaaldetector voor goudDe White’s gouddetector is redelijk gemakkelijk te bedienen. Er zijn twee manieren waarop je de metaaldetector bedient. In de eerste plaats kan dit door middel van het display dat aan de steel bevestigd is. Hier lees je bruikbare informatie op af en aan de hand hiervan is het mogelijk de instellingen te wijzigen. Ook naast de armsteun zit nog een kastje met knoppen waarmee je jouw metaaldetector kunt bedienen. Het gebruik van dit metaal detectie apparaat heb je snel onder de knie.

De White’s GMT Goldmaster is een metaaldetector die zeer gemakkelijk te onderhouden is. Het is in ieder geval belangrijk om de batterijen in de gaten te houden. Zorg ervoor dat deze vol genoeg zijn voordat je op pad gaat, zodat je nooit met een lege metaaldetector komt te staan. De batterijstand is af te lezen van het display. Daarnaast is het belangrijk om de detector na gebruik netjes op te bergen op een droge plek. Vergeet ook niet om de metaaldetector accessoires netjes te houden.

Voor- en nadelen

Het digitale beeldscherm laat veel bruikbare informatie zien over de vondst die je doet: dit is een belangrijk voordeel van deze metaaldetector. Daarnaast ben je met deze detector zeer goed in staat om goud te vinden. Voornamelijk als je natuurgoud zoekt is de White’s GMT Goldmaster een zeer kwalitatieve detector. Er zitten maar liefst 8 AA batterijen in de detector; deze zijn niet oplaadbaar. Dit betekent dat je zelf nieuwe batterijen moet aanschaffen wanneer de batterijen in de detector leeg zijn. Verder biedt het toestel helaas geen discriminatie van ongewenste objecten en is er ook geen sprake van een Notch-functie. De object identificatie werkt alleen met audiotonen; dit is niet zichtbaar op de display aan de hand van nummers.

Conclusie White’s GMT Goldmaster

De White’s GMT Goldmaster is een metaaldetector waarmee je je zoektocht naar goud kunt gaan starten. Deze goede metaaldetector voor goud is van de belangrijkste kenmerken voorzien maar is niet de meest uitgebreide model op de markt. Voor goudzoekers is dit model zeker een aanrader, maar veel andere bruikbare functies die extra gebruiksgemak bieden ontbreken, zoals volumeregeling, numerieke objectidentificatie, afleesbaar dieptebereik en meer.