White’s Matrix M6 metaaldetector

In je zoektocht naar waardevolle schatten is het logisch dat je graag een kwalitatieve metaaldetector wilt aanschaffen. En in dit geval heb je meerdere opties, want er zijn genoeg goede modellen beschikbaar. Hoe ben je er zeker van dat je een model kiest die aan al jouw wensen voldoet? Een eerste stap die je kunt zetten is het bekijken en vergelijken van verschillende detectors. Op deze pagina lees je meer informatie over de White’s Matrix M6 metaaldetector, een van de modellen die uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid.

White’s Matrix M6 metaaldetector

De White’s Matrix M6 is een metaaldetector van het merk White’s die voornamelijk geschikt is voor vorsers en schatzoekers die op zoek zijn naar een detector met makkelijke bediening en krachtige prestaties. De detector is dan ook geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Het maakt hierbij niet uit waar je wilt gaan zoeken: op stranden, in bossen en parken kun je gebruik maken van dit toestel.

In de doos

  • White’s Matrix M6
  • Zoekspoel + spoelschroef
  • 8x AA batterijen
  • Handleiding

Installatie van de White’s Matrix M6

De White’s Matrix M6 is een metaal detector die met het grootste gemak gebruikt kan worden en dit begint al op het moment dat je het apparaat uit de doos haalt. Het enige wat je hoeft te doen is de detector aanzetten: je kunt er meteen mee aan de slag. Welk kan het slim zijn om voor het eerste gebruik nog even de handleiding door te nemen, zodat je precies weet wat je opties zijn en wat je kunt verwachten.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 15 kHz
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: Instelbaar van 100 tot 130 cm
  • Batterij: 8x AA batterijen
  • Gewicht: 1,2 kg

Bediening en onderhoud

White's Matrix M6 metaaldetectorDe White’s detector heeft een zeer makkelijke bediening: de gebruiksvriendelijkheid is een van de belangrijkste kenmerken van deze detector. De bediening kan op twee manieren: via het display aan de steel en via het kastje naast de armsteun. Je bent hiermee in staat om verschillende instellingen te wijzigen en door te voeren. Onder andere de afstelling van de bodem kan handmatig aangepast worden. Verder is het gemakkelijk om de pinpoint-functie gebruiken voor nauwkeurig zoeken op een klein oppervlak.

Hoe moet je dit metaaldetectie apparaat dan onderhouden? Het toetsel is zeer onderhoudsvriendelijk; je bent dan ook nauwelijks tijd kwijt met het onderhouden van dit apparaat. Het enige wat aan te raden is, is het netjes opbergen van de detector na gebruik. Dit is bij voorkeur op een droge plek. Een ander aandachtspunt voor het onderhoud is de batterij: het is belangrijk om de stand van de batterijen goed in de gaten te houden, zodat je nooit met een lege batterij komt te staan.

Voor- en nadelen

Tot de grootste voordelen van de Matrix M6 hoort ongetwijfeld de gebruiksvriendelijkheid. Deze metaaldetector is dan ook zeer geschikt voor de starter en ervaren detectorist. Een ander voordeel is de 7-traps geluidonderscheid, waardoor je sneller op de hoogte bent van het metaalsoort waar je op gestuit bent. Bij sterke mineralisatie in de bodem is het daarnaast ook mogelijk om voor de extra strandmodus te kiezen. Dit maakt het apparaat zeer veelzijdig in je zoektocht naar waardevolle objecten.

Een mogelijk nadeel van de detector is dat het toestel werkt op 8 AA batterijen die niet oplaadbaar zijn. Dit betekent dat je de batterijen zodra ze leeg zijn moet vervangen voor nieuwe; wanneer je dit telkens moet doen kost dit extra tijd en geld. Er zijn overigens ook metaaldetectors die werken op een oplaadbare batterij.

Conclusie White’s Matrix M6

De White’s Matrix M6 is een prima metaaldetector die uitermate geschikt is voor de beginnende detectorist. Het gemakkelijke gebruik en de handige functies maken deze detector tot een ware aanwinst. Daarnaast zijn er een heleboel goede detector merken op de markt met diverse modellen zoals de Nokta Makro Invenio Pro en de QuestPro. Er is dus voor elk wat wils.