White’s MX Sport metaaldetector

Ben jij op zoek naar een prima metaaldetector waarmee het ook mogelijk is om onder water te zoeken? Een van de mogelijkheden die je hebt is de White’s MX Sport metaaldetector. Dit toestel is relatief nieuw en is voorzien van een aantal goede functies. Zo is de detector waterdicht tot 3 meter en is het dus heel goed mogelijk om in ondiepe stukken water op zoek te gaan naar waardevolle objecten. Benieuwd naar meer informatie over deze metaaldetectiemachine? Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie en kun je aan de hand hiervan een goede keuze maken in je zoektocht naar een nieuwe metaaldetector.

White’s MX Sport metaaldetector

De White’s MX Sport is een metaaldetector van het merk White’s dat in 2016 werd gelanceerd. Dit toestel is voorzien van een groot aantal handige specificaties waardoor de gebruiksvriendelijkheid zeer groot is. De producent heeft door de jaren heen verschillende metaaldetectors op de markt gebracht in verschillende prijscategorieën. Een ding hebben alle detectors gemeen: de kwaliteit is zeer goed en dat maakt het model dan ook tot een van de beste detectormerken die momenteel actief zijn.

In de doos

  • White’s MX Sport
  • Handleiding

Installatie van de White’s MX Sport

Het kost nauwelijks tijd om deze machine gebruiksklaar te maken. Het enige wat je hoeft te doen is het inpluggen van de kabel die de zoekspoel met het bedieningspaneel met elkaar verbindt. Daarna is de detector klaar voor gebruik. Verder is het goed om te weten dat je altijd een handleiding krijgt meegeleverd waar zeer bruikbare informatie in staat vermeld.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 13,8 kHz
  • Zoekstanden: 7
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 8x AA batterijen
  • Gewicht: 1,8 kg

Bediening en onderhoud

White's MX Sport metaaldetectorHoe moet je de White’s detector bedienen? Dit is erg gemakkelijk en zul je dan ook vrij snel onder de knie hebben. Aan de steel zit een display met bedieningspaneel: hier kun je alle informatie op aflezen en voer je ook je instellingen door. Op deze manier ben je in staat om de detector helemaal naar jouw wens af te stellen. De display staat in verbinding met de zoekspoel. Beweeg deze een paar centimeter over de grond heen en weer. Zodra je een geluidssignaal hoort betekent dit dat je op een metaal gestuit bent.

Het is niet nodig om jouw White’s MX Sport zeer nauwkeurig te onderhouden, want deze metaal detector is niet erg gevoelig voor onderhoud. Het is in ieder geval belangrijk om het apparaat na gebruik goed op te bergen. Ook kun je de metaaldetectiemachine af en toe schoonmaken, maar dit is geen must.

Voor- en nadelen

De White’s MX Sport biedt verschillende voordelen waar je als gebruiker van kunt profiteren. Zo heb je in de eerste plaats de keuze uit maar liefst 7 zoekstanden. Dit betekent dat je altijd een geschikt programma kunt vinden voor het optimaliseren van je zoektocht. Daarnaast heeft het model voorwerpidentificatie in maar liefst 20 segmenten en is er sprake van een speciale modus voor zout-water stranden. Ook de recovery speed is indrukwekkend en al reden genoeg om deze detector aan te schaffen.

Heeft het toestel ook nadelen? Met een gewicht van 1,8 kilogram is deze metaaldetector wat aan de zware kant. Er zijn ook genoeg detectors die net een kilo wegen of iets meer. Daarnaast werkt het model op AA batterijen die je moet vervangen zodra ze leeg zijn. Er is geen sprake van meegeleverde oplaadbare batterijen (welke je natuurlijk wel kunt aanschaffen).

Conclusie White’s MX Sport

De White’s MX Sport heeft een zeer goede processor en daarmee ook een hoge recovery speed. De bediening van deze detector lijkt er op die van de TreasureMaster en TreasureMaster Pro, twee andere modellen van het merk. Met de gebruiksvriendelijkheid van deze detector zit het dan ook wel goed. Het is zeker een aanrader om voor dit model te kiezen, vooral wanneer je het optimale uit je zoektochten wilt halen.