White’s MX7 metaaldetector

Wil jij graag een metaaldetector aanschaffen die prima tegen een regenbui kan, zodat je ook in minder weer gewoon op zoek kunt naar waardevolle objecten? Er zijn genoeg metaaldetectors om uit te kiezen, waardoor dit je keuze soms alleen maar moeilijker kunt maken. Op deze website kun je informatie lezen over heel veel soorten detectors en de verschillende modellen met elkaar vergelijken: zo kom je sneller tot de beste keuze. Een van de modellen die ‘weatherproof’ zijn is de White’s MX7 metaaldetector.

White’s MX7 metaaldetector

Met de White’s MX7 kies je een kwalitatieve metaaldetector van het bekende merk White’s. Dit merk is niet voor niets een van de A-merken als het gaat om detectoren: het merk heeft door de jaren heen al heel wat goede metaaldetectors op de markt gebracht en dit model is hier een van. Het toestel is een ‘weatherproof’ detector en kan dus ook gebruikt worden bij minder goed weer. Met de keuze uit 6 zoekstanden kun je altijd de juiste stand kiezen en profiteren van de beste resultaten.

In de doos

  • White’s MX7
  • Handleiding

Installatie van de White’s MX7

Wil je deze metaaldetector installeren? Geen nood, dit gaat erg gemakkelijk. Zodra je jouw bestelling binnen krijgt hoef je deze alleen maar uit te pakken en de detector aan te zetten. Je bent er dan eigenlijk al klaar voor om aan de slag te gaan. Het apparaat wordt gelukkig ook geleverd met een handleiding: hier staat alle bruikbare informatie over dit model in en het is dan ook aan te raden om dit te lezen voordat je gaat schatzoeken.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 14 kHz
  • Zoekstanden: 6 (alle metalen en discriminatie)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 8x AA batterij
  • Gewicht: 1,6 kg

Bediening en onderhoud

White's MX7 metaaldetectorDe bediening van deze metaaldetector van Whites is vrij eenvoudig. Aan de steel zit een duidelijk digitaal bedieningspaneel waarmee je de belangrijkste informatie kunt lezen. Hier kies je het zoekprogramma maar pas je ook het volume aan, de frequentie en zelfs de achtergrondverlichting op de display. De grote display maakt het mogelijk om veel informatie duidelijk af te kunnen lezen. De gemakkelijke bediening van de White’s MX7 is dan ook een van de belangrijkste voordelen van dit model.

Qua onderhoud hoef je niet veel te doen aan dit metaaldetectie apparaat. Deze detector kan wel tegen een stootje en heeft dan ook nauwelijks onderhoud nodig. Het is in ieder geval wel aan te raden om de detector na gebruik netjes op te bergen en ook droog te maken wanneer deze nat is. Op deze manier haal je het optimale uit de levensduur van je nieuwe metaaldetector. Daarbij kun je wanneer je wilt altijd een extra zoekschijf kopen en andere accessoires zoals vondstentassen.

Voor- en nadelen

De gebruiksvriendelijkheid hoort zeker tot de voordelen van de White’s MX7: met name de grote LCD display speelt hier een belangrijke rol in. Hier lees je alle belangrijke informatie met veel gemak op af. Ook staat er een handige Target Scale op de batterijbox naast de armsteun: hier kun je gemakkelijk zien welk nummer voor welk voorwerp staat, waardoor je snel weet met wat voor object je te maken hebt.

Heeft deze metaal detector dan ook nadelen? Een mogelijk nadeel van deze detector is dat er maar liefst 8 batterijen in moeten die in totaal 20 uur meegaan. Deze batterijen zijn niet oplaadbaar en moeten na verloop van tijd vervangen worden. Dit zorgt ervoor dat je eens in de zoveel tijd nieuwe batterijen moet aanschaffen. Tenzij je kiest voor oplaadbare batterijen.

Conclusie White’s MX7

Wanneer je op zoek bent naar een metaal detector waarmee je verzekerd bent van goede prestaties zijn er genoeg mogelijkheden. De White’s MX7 hoort met recht tot een van de aanraders. Het toestel heeft veel verschillende zoekstanden, is geschikt voor diverse terreinen en is gemakkelijk te bedienen. Hierdoor is dit model (net als de White’s Matrix M6 metaaldetector) ook voor de beginnende detectorist een aanrader. Een analoog model is de White’s 3900 D Pro Plus metaaldetector.