White’s Spectra V3i metaaldetector

Heb je al meer ervaring in het gebruik van een metaaldetector? Dan is het logisch dat je zoekt naar een wat meer geavanceerd apparaat dat je helemaal tot zijn potentie kunt gebruiken. Het is dan wel belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste modellen. Een van de geavanceerde modellen waar je voor kunt kiezen is de White’s Spectra V3i metaaldetector. Dit model is perfect voor de ervaren detectorist. Niet alleen vanwege de goede prestaties, maar ook vanwege de uitgebreide mogelijkheden. Hier lees je alle belangrijke informatie over het metaaldetectie apparaat.

White’s Spectra V3i metaaldetector

De White’s Spectra V3i is een metaaldetector welke tot de top behoort. Dit komt niet alleen door de uitgebreide functies, maar ook door het strakke en moderne design. De detector zit goed in elkaar en heeft daarnaast een comfortabele armsteun waarmee je lange tijd achter elkaar kunt zoeken naar waardevolle objecten. Daarnaast betekent de aanschaf van het toestel niet dat je voor een moeilijk te bedienen model kiest. Integendeel: deze metaaldetector staat bekend om het grote gebruiksgemak.

In de doos

 • White’s Spectra V3i
 • Hoofdtelefoon
 • Pinpointer
 • Handleiding

Installatie van de White’s Spectra V3i

Installeren van de metaaldetector gaat gelukkig erg eenvoudig. Er is geen ingewikkeld proces nodig voor het in gebruik nemen van deze detector en je kunt hem vrijwel meteen gaan gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is de kabel in de juiste aansluiting te doen en de steel op de juiste lengte afstellen. Het lezen van de handleiding is geen must, maar wel een aanrader voor optimaal gebruik.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 3 (2,5 kHz, 7,5 kHz, 22,5 kHz)
 • Zoekstanden: 10
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: 8x AA batterijen
 • Gewicht: 1,9 kg

Bediening van de White’s Spectra V3i

White's Spectra V3i metaaldetectorHoe moet je deze Whites metaaldetector bedienen? Deze detector heeft een duidelijk display dat aan de steel bevestigd is. Hierop lees je de belangrijkste informatie af. Onder het scherm zit een klein bedieningspaneel met drukknoppen waarmee je de juiste instellingen doorvoert. De detector instellen is daardoor heel gemakkelijk. De bediening gaat helemaal gemakkelijk wanneer je van tevoren de handleiding doorneemt. Zo weet je meteen waar alles zit en hoe je bepaalde instellingen moet doorvoeren.

Het is altijd belangrijk om de batterijen te controleren voordat je op pad gaat met je detector. Dit kan eenvoudig via het display. Op deze manier voorkom je dat je met lege batterijen komt te staan. Verder is het wel aan te raden om het model netjes op te bergen nadat je deze hebt gebruikt. Qua onderhoud hoeft er verder niets te gebeuren aan de White’s Spectra V3i.

Voordelen van de White’s Spectra V3i

Wanneer je voor deze metaaldetector kiest, krijg je te maken met een aantal voordelen. De detector is in de eerste plaats zeer uitgebreid en biedt daardoor heel veel mogelijkheden. Zo is het onder andere mogelijk om de diepte, volume, de bodembalans, de gevoeligheid en de discriminatie handmatig in te stellen. Verder is het model voorzien van de nieuwste technologieën en kies je hiermee voor een van de meest ontwikkelde detectors die momenteel verkrijgbaar zijn.

Een mogelijk nadeel is dat de prijs aan de hoge kant is. Je krijgt daar echter wel een zeer kwalitatieve metaal detector voor terug waar je heel lang gebruik van kunt maken.

Conclusie White’s Spectra V3i

Met de White’s Spectra V3i kies je voor een uitgebreide versie van de White’s Spectra VX3. De V3i is een stukje duurder, maar biedt ook nog meer mogelijkheden. Hiermee is het toestel een ideale keuze voor de veeleisende detectorist met veel ervaring. Het is ook mogelijk om dit model als beginner aan te schaffen, maar dan zul je wat meer tijd kwijt zijn met het onder de knie krijgen van het gebruik.