White’s Spectra VX3 metaaldetector

Een metaaldetector is perfect voor het vinden van waardevolle objecten: denk hierbij niet alleen aan munten, maar ook aan sieraden, oude voorwerpen of goud. Het aanschaffen van een metaaldetector kan dus heel veel opleveren. Je hebt in ieder geval een goede hulp aangeschaft die jouw zoektochten naar waardevolle voorwerpen een stuk makkelijker maakt. Op deze pagina vind je een uitgebreide beschrijving van de White’s Spectra VX3 metaaldetector. Dit model heeft een aantal belangrijke specificaties en is mogelijk voor jou de beste aankoop. Hier lees je alles wat je moet weten.

White’s Spectra VX3 metaaldetector

De White’s Spectra VX3 is de goedkopere versie van de Spectra V3i, een van de andere modellen van het A-merk White’s. De VX3 is dan ook speciaal voor de detectorist die gemakkelijk wil beginnen maar wel voor topkwaliteit wil gaan. De detector heeft niet alleen 8 zoekstanden, maar biedt ook AutoTrack, een pinpoint-functie, instelbare discriminatie en instelbare gevoeligheid. Verder zijn er nog veel meer specificaties waar je mee te maken krijgt wanneer je voor dit toestel kiest.

In de doos

  • White’s Spectra VX3
  • Handleiding

Installatie van de White’s Spectra VX3

Krijg je het apparaat thuis, dan is dit een toestel welke je vrijwel meteen kunt gaan gebruiken. De detector hoeft alleen aangezet te worden nadat je deze hebt uitgepakt. Daarna kun je meteen aan de slag met het gebruik van je nieuwe aanwinst. Het kan wel slim zijn om de handleiding door te nemen voor het eerste gebruik zodat je weet waar je op moet letten. Ervaren detectoristen hebben de handleiding wellicht niet nodig.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 3 frequenties (2,5 kHz, 7,5 kHz, 22,5 kHz)
  • Zoekstanden: 8
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 8x AA batterijen
  • Gewicht: 1,9 kg

Bediening en onderhoud

White's Spectra VX3 metaaldetectorWellicht ben je benieuwd hoe je deze metaaldetector moet bedienen. Dit werkt erg gemakkelijk bij deze White’s metaaldetector. Het apparaat heeft een zeer duidelijk display die vastzit aan de steel: hier is alle belangrijke informatie op af te lezen. Ook kun je met de drukknoppen onder het scherm instellingen doorvoeren. Stel hier de gevoeligheid in, kies de gewenste zoekstand of stel de schermverlichting in. Ook het aansluiten van een koptelefoon of goede oordopjes is mogelijk bij dit model, zodat je ook op drukke locaties geen signaal mist.

Een metaaldetector onderhouden hoeft niet veel tijd in beslag te nemen dat geldt ook voor de White’s Spectra VX3. Het is in ieder geval belangrijk om de batterijen in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat je nooit met lege batterijen op pad gaat. Daarnaast is het aan te raden om de detector na gebruik uit te zetten, eventueel schoon te maken en op een droge plek op te bergen.

Voor- en nadelen

De VX3 is een goedkopere versie van de V3i en is daarnaast ook makkelijker in gebruik. Dit betekent dat je als beginner in staat bent een zeer goede detector aan te schaffen. Daarnaast heeft de White’s Spectra VX3 een groot aantal handige specificaties waar je optimaal gebruik van kunt maken en die ook meespelen in de gebruiksvriendelijkheid van dit model.

Een mogelijk nadeel van het model is dat deze detector ook voor een beginner wellicht wat aan de dure kant is. Het is ook mogelijk om een meer goedkope metaaldetector aan te schaffen, maar je levert dan mogelijk wel in op functies en mogelijkheden. Ook werkt de detector op 8 AA batterijen die niet oplaadbaar zijn. Je moet na verloop van tijd dan ook gelijk wat meer nieuwe batterijen kopen.

Conclusie White’s Spectra VX3

De White’s Spectra VX3 is voor de beginners een prima aankoop, maar ook de wat meer ervaren detectoristen hebben veel aan dit exemplaar. Wanneer je een nog geavanceerder exemplaar wenst is de Spectra V3i een nog betere keuze. Al met al is dit model is een uitstekende optie voor wanneer je een beperkter budget hebt of simpelweg nog niet toe bent aan een geavanceerd apparaat. Een aantal andere wellicht interessante modellen van het merk zijn de White’s MX7 metaaldetector en de White’s 3900 D Pro Plus metaaldetector.