White’s Treasuremaster Pro metaaldetector

Een zoektocht naar een metaaldetector kan leiden tot keuzestress: er zijn zoveel verschillende metaaldetectors met diverse kenmerken en het kan dan ook lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarnaast lijken veel toestellen op het eerste gezicht veel op elkaar, maar zijn er onderling wel degelijk verschillen. Zoek jij naar een goede allround detector die je heel gemakkelijk en snel kunt gebruiken voor heel veel toepassingen? Dan is de White’s Treasuremaster Pro metaaldetector zeker een aanrader. Op deze pagina vind je uitgebreide uitleg over dit toestel.

White’s Treasuremaster Pro metaaldetector

De White’s Treasuremaster Pro is (net als de White’s Spectra V3i) een van de topdetectors van het merk White’s en dat is niet voor niets. De detector heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding en is daarnaast ook zeer gemakkelijk in gebruik. Dit zijn belangrijke punten in de zoektocht naar een geschikte metaal detector. Het apparaat is voor gevorderden, maar kan ook door enthousiaste beginners gebruikt gaan worden in de zoektocht naar gouden, zilveren, bronzen en andere metalen voorwerpen

In de doos

 • White’s Treasuremaster Pro
 • Batterijen
 • Hoofdtelefoon
 • Handleiding

Installatie van de White’s Treasuremaster Pro

Voordat je de White’s Treasuremaster Pro in gebruik neemt, is het in ieder geval aan te raden om de meegeleverde handleiding door te nemen. Dit is geen must, maar het is wel slim, omdat je hiermee jouw nieuwe aanwinst direct beter leert kennen. Ook bereid je je hiermee goed voor op je eerste zoektocht met je nieuwe aanwinst. Voor de rest is er geen ingewikkelde installatie nodig voor het eerste gebruik van je metaaldetectiemachine.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 7,8 kHz
 • Zoekstanden: 6
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar
 • Batterij: 2 x AA penlight batterijen
 • Gewicht: 1,2 kg

Bediening en onderhoud

White Treasuremaster Pro metaaldetectorDe bediening van de White’s metaal detector is eenvoudig. Zodra je met de detector over een metalen voorwerp zwaait, zie het op het display staan wat voor soort metaal er in de grond ligt. Dit betekent dat je meteen een goede indicatie krijgt van je vondst. Het is heel goed mogelijk om klein ijzer zoals spijker of bierdopjes te elimineren: dit doe je door deze ijzersoorten te discrimineren. Je hebt 5 verschillende zoekprogramma’s om uit te kiezen, waardoor je jouw zoekdoelen nog sneller behaald.

Het is niet nodig om je detector vaak te onderhouden. Het is in ieder geval belangrijk om de detector na gebruik goed op te bergen op een droge en veilige plek. Op deze manier weet je zeker dat je het optimale uit de levensduur van je metaal detector haalt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de Treasuremaster Pro af en toe schoon te maken.

Voordelen van de White’s Treasuremaster Pro

De White’s Treasuremaster Pro heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere metaaldetectors. In de eerste plaats is de detector zeer licht van gewicht waardoor je lange tijd met dit apparaat kunt rondlopen. Daarnaast kun je de elleboogsteun zeer makkelijk en snel instellen op de juiste lengte. Het apparaat is niet gevoelig voor valse piepjes en zal alleen een signaal geven zodra er iets in de grond gedetecteerd is. Je kunt heel gemakkelijk de gevoeligheid van het apparaat inschakelen zodat je altijd de juiste weergave geniet.

We kijken naar een metaaldetectie apparaat die voornamelijk geschikt is voor de jonge en startende detectorist. Voor een wat meer ervaren detector is een wat uitgebreidere metaaldetector beter aan te bevelen, zoals de White’s Spectra VX3 of V3i. Verder zijn er geen noemenswaardige nadelen op te noemen.

Conclusie White’s Treasuremaster Pro

De White’s Treasuremaster Pro is een uitstekende aankoop voor de beginnende metaaldetectorist. De detector is niet alleen zeer eenvoudig in gebruik, maar biedt ook nog eens heel veel handige extra’s, zoals de discriminatie van klein ijzer. Het is dan ook zeker aan te raden om de dit model aan te schaffen wanneer je nieuw bent in de wereld van metaaldetectie. Bounty Hunter Titanium Camo of de Minelab Vanquish 540 metaaldetector.