XP Adventis 2 metaaldetector

Metaaldetectors zijn er in allerlei soorten en uitvoeringen. Je kunt kiezen voor een basisklasse, middenklasse en topklasse metaaldetector. Een middenklasse detector is ideaal wanneer je een beperkt budget hebt maar wel een prima detector wilt aanschaffen. Een voorbeeld van een middenklasse metaaldetector is de XP Adventis 2 metaaldetector. Dit model is betaalbaar maar doet niet onder voor duurdere modellen van andere merken. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over dit toestel. Op basis hiervan bepaal je eenvoudig of deze detector ook voor jou de beste keuze is.

XP Adventis 2 metaaldetector

De XP Adventis 2 is een middenklasse analoge detector en de opvolger van de Adventis, de eerste goed verkopende detector van het merk. De Adventis 2 is het type detector dat is gemaakt voor Europese metaaldetectoristen die de voorkeur bieden aan zoeken op akkers en oude bewoningsgronden. Het model heeft een relatief lage frequentie en darmee is het dieptebereik van deze detector zeer goed. Je kunt daardoor ook dieper liggende objecten gemakkelijker detecteren.

In de doos

  • XP Adventis 2
  • Handleiding

Installatie van de XP Adventis 2

Je kunt vrijwel direct gebruik maken van deze metaaldetector. Zodra je het model uit de verpakking haalt kun je meteen aan de slag. Als beginnende metaaldetectorist is het wel aan te raden om de handleiding te lezen, zodat je zeker weet dat je alles uit het toestel kunt halen.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 4,6 kHz
  • Zoekstanden: 3
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar
  • Batterij: 8x AA batterijen
  • Gewicht: 1,5 kg

Bediening en onderhoud

XP Adventis 2 metaadletectorDeze XP metaaldetector is een analoge metaaldetector en werkt aan de hand van knoppen en schakelaars. Dit maakt de detector erg gemakkelijk in gebruik en dit betekent dan ook dat je het gebruik redelijk snel onder de knie hebt. Via het bedieningspaneel onder de armsteun kun je onder andere de zoekstand instellen, maar ook het gevoeligheidsniveau. Op het bedieningspaneel vind je ook een ingang voor een hoofdtelefoon.

Het is daarbij erg gemakkelijk om de levensduur van deze metaal detector optimaal te houden. Goed onderhoud is hierbij van belang. Je doet er goed aan om de zoekspoel schoon te maken na gebruik en het metaaldetectie apparaat goed op te bergen.

Voor- en nadelen

Met de XP Adventis 2 kies je voor een gebruiksvriendelijke metaaldetector: onder andere het lichte gewicht is een groot voordeel. Je hoeft slechts 1,5 kg met je mee te dragen tijdens een zoektocht naar waardevolle objecten. Verder gaat de batterij maar liefst 45 uur mee en krijg je een waarschuwing als de batterijspanning laag is. De XP Adventis 2 is een perfecte metaal detector voor het vinden van dieper gelegen objecten zoals helmen en andere relikwieën. Maar ook voor goud en munten is deze detector een aanrader, dankzij de lage frequentie.

Een mogelijk nadeel van het apparaat is dat je te maken hebt met een middenklasse detector die niet is voorzien van veel extra’s. Wanneer je op zoek bent naar een wat meer geavanceerde metaaldetector is het type wellicht niet de beste keuze. Verder is de detector niet voorzien van een display of andere digitale extra’s waardoor het gebruik soms wat minder duidelijk is. Ook de opties zijn wat minder uitgebreid.

Conclusie XP Adventis 2

Een metaaldetector die niet alleen betaalbaar is maar ook goede resultaten behaalt: de XP Adventis 2 voldoet aan deze belangrijke eisen en is daardoor, zeker voor de beginner, een goede optie. Je profiteert van goede kwaliteit en daarnaast is ook het gebruik zeer eenvoudig, waardoor je dit snel onder de knie hebt. Andere modellen zijn onder andere de XP DEUS X35 28 cm RC WS4 en de Fisher CZ-3D metaaldetector.