XP ADX 150 metaaldetector

Je kiest niet zomaar de eerste en de beste metaaldetector: het is belangrijk om je opties goed te vergelijken zodat je verzekerd bent van een goede aankoop. Een metaal detector is verkrijgbaar in heel veel verschillende uitvoeringen en is beschikbaar bij diverse merken. Het is aan jou om te bepalen wat het beste bij jou past. Wellicht is de XP ADX 150 metaaldetector wel iets voor jou. Dit model is goed betaalbaar, is perfect voor de beginner en biedt daarnaast veel handige functies voor het behalen van de beste resultaten. Meer weten over deze detector? Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie!

XP ADX 150 metaaldetector

De ADX 150 is een instapmodel detector van het goede metaaldetector merk XP en is dan ook zeer geschikt voor de beginner. Deze detector biedt genoeg dieptebereik, stabiliteit en discriminatie en doet daardoor niet onder voor de duurdere modellen van andere merken. Het apparaat heeft al een zender ingebouwd en is geschikt voor een hoofdtelefoon, in tegenstelling tot zijn voorganger, de ADX 100. De detector is geschikt voor tal van terreinen en kan gemakkelijk ongewenste voorwerpen filteren.

In de doos

  • XP ADX 150
  • Handleiding

Installatie van de XP ADX 150

We kijken hier naar een eenvoudig metaaldetectie apparaat en het model vraagt daardoor ook niet om een ingewikkelde installatie. Zodra je het toestel uit de doos haalt kun je er vrijwel meteen gebruik van maken.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 4,6 kHz
  • Zoekstanden: 3
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 62 cm tot 138 cm
  • Batterij: 8 x 1,5 volt batterij
  • Gewicht: 1,5 kg

Bediening en onderhoud

XP ADX 150 metaaldetectorQua bediening behoort de XP ADX 150 tot een van de meest eenvoudige modellen die er momenteel verkrijgbaar zijn. Via knoppen in het kastje onder de armsteun kun je de detector bedienen. Je kunt hiermee onder andere het gevoeligheidsniveau aanpassen. Verder zit hier ook de ingang voor een hoofdtelefoon die je eventueel nog aan kunt sluiten.

Een metaaldetector als de XP ADX 150 heeft niet veel detector onderhoud nodig. Het is in ieder geval belangrijk om de detector na gebruik goed op te bergen zodat je er zeker van kunt zijn dat je lang van je nieuwe aanwinst kunt genieten. Ook kun je eens in de zoveel tijd een doekje over de zoekschijf en het bedieningspaneel halen.

Voor- en nadelen

De XP metaaldetector een perfect instapmodel voor de beginnende metaaldetectorist. Een ander voordeel is de aanwezigheid van een discriminatie-knop: hiermee kun je ijzer en andere ongewenste voorwerpen direct elimineren. Daarnaast is de detector zeer eenvoudig in gebruik: de kracht van XP zit hem dan ook zeker in het ontwerpen van analoge detectors. Door middel van handige knoppen heb je het gebruik van deze detector heel snel onder de knie. De batterijduur is maar liefst 45 uur, waardoor je lang met de detector kunt doen. Daarbij geeft de detector aan wanneer de batterijspanning laag is.

Voor de professionele metaaldetector is het toestel wellicht iets te simpel; een wat meer uitdagender en geavanceerder model is in dit geval een betere keuze. Wanneer je als beginner op zoek bent naar een digitale detector is dit ook niet de beste keuze. Verder zijn er weinig grote nadelen op te merken.

Conclusie XP ADX 150

De XP ADX 150 is de perfecte metaaldetector voor beginners die op zoek is naar een gemakkelijk te bedienen metaaldetector. Deze detector biedt alle belangrijke basisfuncties en kan zelfs ijzer als blikjes drinken en bierdoppen eenvoudig elimineren. Ga je op zoek naar munten of militaria? Dan is dit model zeker een aanrader. Een andere goede allrounder is de Minelab X-Terra 305 metaaldetector.