XP DEUS metaaldetector

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe metaaldetector dan kun je niet om XP heen. XP is een bekend merk op het gebied van metaaldetectoren en steeds meer consumenten kopen een metaal detector van dit merk. Gebruikers hebben het liefst een betrouwbare en betaalbare metaaldetector en dan komt XP om de hoek kijken. Laat je verrassen door de functionaliteiten van de XP DEUS metaaldetector zonder zoekschijfkabel. Deze XP metaaldetector is draadloos en geschikt voor beginners tot professionals die overwegend op zoek zijn naar munten en relikwieën. Militaria zoekers kunnen beter uitkijken naar een andere metaal detector welke werkt met minder (hoge) frequenties, tenzij je bereid bent rond de 1300 Euro uit te geven aan dit model.

XP DEUS

XP DEUS met 22,5cm HF schijf en bedieningsunitDe XP DEUS draadloze metaaldetector heeft een geavanceerd ergonomisch ontwerp dat je in staat stelt de metaaldetector moeiteloos en met veel comfort te dragen. Snel uitgeput raak je niet, want de machine weegt slechts een luttele 1.0kg. En dat is zelfs inclusief zoekspoel! Het steelontwerp is gepatenteerd en zorgt ervoor dat je het toestel snel op kunt vouwen en vervoeren. Door de verbeterde functies is deze metaaldetector een goede optie voor een beginnende schatzoeker die op zoek is naar zijn eerste uitrusting. Daarnaast zullen ook ervaren detectoristen veel gemak ervaren een dit model. Gemak en comfort zijn twee dingen die gegarandeerd zijn wanneer je dit toestel gebruikt. Er zijn drie zoekfrequenties voorhanden (15, 30 en 55kHz) en over het aantal zoekstanden is ook niet te klagen. Je kunt kiezen uit maar liefst 18 zoekprogramma’s (10 voorgeprogrammeerd en 8 custom) en hebt een ruimte keuze uit zoekschijven en andere metaaldetector accessoires.

Meest in het oog springende kenmerken

De XP DEUS metaaldetector werkt compleet draadloos. Dit betekent dat je de draad welke normaal over de schacht heen van bedieningspaneel naar zoekspoel niet vindt. Tevens heb je geen problemen meer met bedrade koptelefoons, want het model wordt geleverd met een dubbel D zoekspoel en een WS4 of WS5 koptelefoon (oplaadbaar via USB). Deze hoofdtelefoons zijn ontworpen om al het lawaai om je heen te isoleren. Daarnaast vallen ze over je oren heen zodat je gemakkelijk uren lang comfortabel met deze koptelefoon kunt zoeken naar leuke voorwerpen.

Deze metaaldetector is verkrijgbaar in verschillende pakketvarianten met keuze uit kleine en wat grotere zoekspoelen. Kies je voor het goedkoopste pakket dan krijg je de XP DEUS WS4. Andere opties zijn de XP DEUS RC en de XP DEUS RC WS4 / WS5. Het mooie van deze metaaldetector kits is dat je eigenlijk alle accessoires uit elke kit kunt combineren en hiermee je eigen metaaldetector kunt samenstellen voor zoektochten op akkers, in het bos of op het strand. Uiteraard kun je ook andere zoekspoelen of andere accessoires los kopen, maar dat kost altijd meer dan wanneer je ze in een pakket bij de metaaldetector koopt. Tip: inmiddels zijn er ook DEUS X35 metaaldetectors te koop welke de doorontwikkelde opvolgers zijn van de oorspronkelijke DEUS metaaldetectoren.

DEUS X35 22cm metaaldetector (multi frequency)HF Coil voor XP DEUS metaaldetector

  • Technologie: VLF (Very Low Frequency)
  • Zoekfrequentie: 4/8/12/18/27kHz
  • Zoekstanden: 18 (10 voorgeprogrammeerd / 8 vrije modussen)
  • Waterdichte DD zoekspoel van 22cm
  • Steel lengte: instelbaar van 92 tot 136cm
  • Batterij: lithium polymeer
  • Gewicht incl. zoekspoel: 0.8kg

Conclusie XP DEUS

Er zijn veel functies die XP DEUS aan de metaaldetectorist biedt. De steel is nu opvouwbaar, wat het voor de gebruiker gemakkelijk maakt om hem overal mee naartoe te nemen. Je hoeft niet langer een grote tas of koffer aan te schaffen om de metaaldetector te vervoeren. Tevens krijg je standaard een weerbestendige hoofdtelefoon die volledig is ontworpen om al het lawaai te verminderen dat je aandacht kan beïnvloeden tijdens de metaaldetectie. Volledig comfort was de belangrijkste prioriteit bij het ontwerpen van het product. Echte nadelen heeft het model niet, tenzij je het liefst werkt met enkele (oplaadbare) AA batterijen. Het updaten van de software gaat eenvoudig via de computer. Kijkend naar het geheel, dan is deze metaal detector een geweldig hulpmiddel dat iedereen die van metaaldetectie houdt moet aanschaffen.