XP DEUS X35 RC WS5 22 cm metaaldetector

Met de XP DEUS X35 RC WS5 22 cm metaaldetector kies je voor een van de meest toonaangevende metaaldetectors die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Wat voor type detector is is het, wat zijn de belangrijkste technische specificaties en met welke voor- en nadelen krijg je te maken als je dit exemplaar kiest? Hier krijg je een antwoord op deze vragen en lees je alle interessante informatie over deze metaal detector. Op basis hiervan kun je een goed overwogen keuze maken in je zoektocht naar een nieuwe metaaldetector.

XP DEUS X35 RC WS5 22 cm metaaldetector

De XP DEUS X35 RC WS5 22 cm is een metaaldetector van het merk XP. Deze metaaldetectiemachine heeft een aantal belangrijke kenmerken. Zo is er sprake van een draadloze communicatie tussen functiehuis, hoofdtelefoon en zoekschijf, maar profiteer je ook van een snelle recovery-speed, vrije frequentiekeuze en een telescopische steel. Dit draagt bij aan het gebruiksgemak van de metaal detector en zorgt ervoor dat zowel de beginnende als de wat meer ervaren detectorist optimaal gebruik kan maken van dit model.

In de doos

 • XP DEUS X35 RC WS5 22 cm
 • Bevestigingsset
 • Hoofdtelefoon + reservekussens
 • Stelenset
 • Oplader + PC kabel
 • Hoes met heupbevestiging
 • Armstrap
 • Handleiding

Installatie van de XP DEUS X35 RC WS5 22 cm

De installatie van de metaaldetector kost nauwelijks tijd. Je kunt de detector vrijwel meteen uit de doos in gebruik nemen. Het is wel aan te raden om alles over de detector te lezen in de handleiding. Zo wordt het nog makkelijker om deze detector te gebruiken.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 4/8/12/18/25 kHz
 • Zoekstanden: 18
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 92 cm tot 136 cm
 • Batterij: lithium polymeer batterij
 • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

XP DEUS RC WS5 22 cm metaaldetectorDe bediening van de XP metaaldetector is erg gemakkelijk. Dit regel je voornamelijk met het paneel dat aan de steel bevestigd is. Met de druktoetsen op het paneel kun je bepaalde instellingen wijzigen, zoals de zoekmodus. Het display boven het bedieningspaneel laat interessante informatie zien over de detector. Zo kun je onder andere zien wat je instellingen zijn en zie je ook de stand van de batterij staan. Ook via de drukknoppen op de meegeleverde hoofdtelefoon kun je de metaaldetector bedienen.

Op het gebied van onderhoud is er niet veel wat je hoeft te doen aan dit toestel. Het is wel slim om de batterij in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je nooit met een lege batterij komt te staan tijdens een zoektocht. De zoekspoel is waterdicht, maar het is wel belangrijk om deze droog te maken nadat deze in aanraking is geweest met water. Berg het apparaat en de accessoires van een metaaldetector na gebruik goed op om zo het maximale uit de levensduur te halen.

Voor- en nadelen

De XP DEUS X35 RC WS5 22 cm is licht van gewicht, biedt veel gebruiksgemak en zorgt voor de beste prestaties: dit zijn dan ook de belangrijkste voordelen van dit model. Het toestel is geschikt voor het vinden van zowel grote als kleine voorwerpen. Het is onder andere mogelijk om uit diverse frequenties te kiezen, zodat je extra gedetailleerd kunt zoeken. Verder is deze detector ook een aanrader vanwege de waterdichtheid van de zoekspoel: deze is gemaakt van kunsthars. Ook in ondiep water kun je dus op zoek gaan naar waardevolle objecten. Tevens is er geen sprake van een losse kabel die je tussen de zoekschijf en de display verbindt. Wel net zo handig!

Een nadeel van deze metaaldetector is dat je niet ver onder water kunt. Alleen de zoekschijf is waterdicht, dit geldt niet voor de display. Het is dan ook niet mogelijk om te duiken met deze metaaldetector, hier zijn andere geschikte modellen voor zoals de Nokta Makro Anfibio Multi metaaldetector en de Quest Q30+.

Conclusie XP DEUS X35 RC WS5 22 cm

De XP DEUS X35 RC WS5 22 cm is zeker een goede keuze wanneer je als beginner op zoek bent naar een metaaldetector die je niet alleen gemakkelijk kunt gebruiken, maar waarbij je ook verzekerd bent van de beste prestaties. Ook is het apparaat zeer gemakkelijk mee te nemen dankzij het lage gewicht. Voor kinderen is deze detector minder geschikt; er zijn ook kindvriendelijke modellen op de markt van andere merken als Bounty Hunter en Nokta Makro.