XP DEUS RC WS5 28 cm metaaldetector

Een goede metaaldetector aanschaffen hoeft helemaal niet veel moeite te kosten. Door het bekijken en vergelijken van de verschillende modellen kun je binnen de kortste tijd een goede keuze maken. Hier vind je een overzicht van de XP DEUS RC WS5 28 cm metaaldetector, een van de betere detectors van het merk XP. Ontdek hier alle kenmerken, technische specificaties en andere voordelen van deze detector. Op basis van deze informatie kun jij een goede vergelijking maken en de juiste metaaldetector kiezen waarmee je op zoek gaat naar munten, sieraden of andere voorwerpen.

XP DEUS RC WS5 28 cm metaaldetector

We kijken hier naar een moderne metaaldetector die van de belangrijkste basisfuncties is voorzien en is daardoor geschikt voor de beginner. Ook voor de professional heeft deze detector genoeg te bieden. Het verschil met de XP DEUS RC WS5 22 cm is de omvang van de zoekschijf. Deze is bij de RC WS5 28 cm 6 centimeter groter. Voor de rest verschilt deze metaaldetector niet van het andere model.

In de doos

 • XP DEUS RC WS5 28 cm
 • Bevestigingsset
 • Hoofdtelefoon + reservekussens
 • Stelenset
 • Oplader + PC kabel
 • Hoes met heupbevestiging
 • Armstrap
 • Handleiding

Installatie XP DEUS RC WS5 28 CM

De installatie van deze detector is zo gedaan; er is geen ingewikkelde installatie nodig. Je kunt de machine vrijwel meteen uit de doos in gebruik nemen. Het is wel aan te raden om alles over de detector te lezen in de handleiding. Zo wordt het nog makkelijker om het apparaat te gebruiken.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 4/8/12/18/25 kHz
 • Zoekstanden: 18
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 92 cm tot 136 cm
 • Batterij: lithium polymeer batterij
 • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

XP DEUS RC WS5 28 cm metaaldetectorQua bediening is de XP metaaldetector gemakkelijk. De bediening regel je voornamelijk met het paneel dat aan de steel bevestigd is. Met de druktoetsen op het paneel kun je bepaalde instellingen wijzigen, zoals de zoekmodus. Het display boven het bedieningspaneel laat interessante informatie zien over de metaaldetector. Zo kun je onder andere zien wat je instellingen zijn en zie je ook de stand van de batterij staan. Ook via de drukknoppen op de meegeleverde hoofdtelefoon kun je de detector bedienen.

Op het gebied van onderhoud is er niet veel wat je hoeft te doen. Het is slim om de batterij in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat je nooit met een lege batterij komt te staan tijdens een zoektocht. De zoekspoel is waterdicht, maar het is wel belangrijk om deze droog te maken nadat deze in aanraking is geweest met water. Berg de metaal detector na gebruik goed op om zo het maximale uit de levensduur te halen.

Voor- en nadelen

Net als de WS5 22 cm heeft ook de XP DEUS RC WS5 28 cm verschillende voordelen waar je als starter en professional optimaal gebruik van kunt maken. Het toestel is lichtgewicht, biedt veel gebruiksgemak en zorgt voor de beste prestaties. Dit zijn dan ook de belangrijkste voordelen van dit model. Daarbij is de detector geschikt voor het vinden van grote en kleine voorwerpen. Het is onder andere mogelijk om uit diverse frequenties te kiezen, zodat je extra gedetailleerd kunt zoeken. Verder is het metaaldetectie apparaat ook een aanrader vanwege het ontbreken van een zoekschijfkabel: dit scheelt in gewicht en kabelbreuken.

Een nadeel van deze metaaldetector is dat je niet ver onder water kunt. Alleen de zoekschijf is waterdicht, dit geldt niet voor de display. Het is dan ook niet mogelijk om te duiken met het toestel, hier zijn andere geschikte modellen voor.

Conclusie XP DEUS detector

De XP DEUS RC WS5 28 cm is een uitstekende metaaldetector waarmee het goed mogelijk is om heel veel verschillende soorten metalen op te sporen. Voor de beginner in de metaaldetectie is het zeker een aanrader om voor dit model te kiezen. De grote zoekschijf in combinatie met alle andere voordelen bieden heel veel gebruiksgemak waarmee je optimaal kennismaakt met de wereld van metaaldetectie.