XP DEUS X35 RC WS4 22 cm metaaldetector

Wil je graag op zoek gaan naar munten, gouden of zilveren sieraden of zelfs naar oude relikwieën? Dan is het zeker een aanrader om een goede metaaldetector aan te schaffen. Een metaaldetector maakt het vinden van waardevolle producten een stuk makkelijker. Maar wat voor soort detector kun je in dit geval het beste aanschaffen? Of je nu een beginner bent of een professional op het gebied van metaaldetectie, er zijn een aantal modellen die voor iedereen geschikt zijn. De XP DEUS X35 RC WS4 22 cm metaaldetector is hier een voorbeeld van. Op deze pagina lees je alles over dit model.

XP DEUS X35 RC WS4 22 cm metaaldetector

De XP DEUS X35 RC WS4 22 cm is een van de bekendste modellen van het merk. Deze detector heeft in dit geval een zoekspoel van 22 centimeter en is voorzien van de nieuwste technologieën. Daarmee behoort de XP DEUS tot een van de meest toonaangevende modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Dit uit zich ook door de combinatie van draadloze communicatie tussen functiehuis, hoofdtelefoon en zoekschijf, de snelle recovery-speed, het lichte gewicht en de vrije frequentie-keuze.

In de doos

 • XP DEUS X35 RC WS4 22 cm
 • Bevestigingsset
 • Hoofdtelefoon + reservekussens
 • Stelenset
 • Oplader + PC kabel
 • Hoes met heupbevestiging
 • Armstrap
 • Handleiding

Installatie van de XP DEUS X35 RC WS4 22 cm

Om het apparaat in gebruik te kunnen nemen is het niet nodig om een ingewikkelde installatie uit te voeren. Je kunt vrijwel meteen na het ontvangen van je bestelling aan de slag met je nieuwe aanwinst. Het is altijd aan te raden om de handleiding door te nemen: hierin staat alles wat je moet weten over deze detector.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 4/8/12/18/25 kHz
 • Zoekstanden: 18
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 92 cm tot 136 cm
 • Batterij: oplaadbare lithium polymeer batterij
 • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

XP DEUS X35 RC WS4 22 cm metaaldetectorHoe moet je deze detector van XP bedienen? Dit doe je grotendeels via het bedieningspaneel dat aan de steel bevestigd is. Hier kun je eenvoudig de gewenste instellingen doorvoeren en bruikbare informatie aflezen. Wanneer je de detector voor het eerst gebruikt kun je in de handleiding lezen wat je allemaal kunt vinden op de display. Verder gebruik je de armsteun om de zoekspoel te bewegen over de bodem. Dit spreekt voor zich. Wil je overigens extra zoekschotels kopen, dan is dat altijd mogelijk.

Het is belangrijk om voorzichtig met je nieuwe aanwinst om te gaan, zodat je de lange levensduur behoudt. Het is dan ook slim om je metaal detector na gebruik netjes op te bergen op een droge en veilige plek. Daarnaast doe je er goed aan om de batterij in de gaten te houden. Laad de batterij op wanneer deze bijna leeg is, zodat je zeker weet dat jouw zoektocht niet onderbroken wordt door een lege batterij.

Voor- en nadelen

Er zijn een aantal belangrijke voordelen waar je bij deze metaaldetector van kunt profiteren. In de eerste plaats kies je voor een moderne detector waarbij je tussen meerdere frequenties kunt kiezen. Op deze manier ben je verzekerd van nog meer mogelijkheden en kun je zeer gedetailleerd zoeken, ook naar kleinere voorwerpen. Een groot voordeel is dat je de XP DEUS X35 RC WS4 22 cm ook kunt gebruiken in ondiep water. Je kunt er niet mee duiken. Tot slot is ook de numerieke voorwerpidentificatie een groot voordeel.

Een mogelijk nadeel van dit toestel is dat het wellicht wat meer moeite kost om de detector naar jouw wens in te stellen. Zo kun je uit meerdere toonprofielen kiezen voor diverse zoekdoelen. Wanneer je dit echter eenmaal geregeld hebt kun je hier optimaal van profiteren.

Conclusie XP DEUS X35 RC WS4 22 cm

De XP DEUS X35 RC WS4 22 cm is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een veelzijdige metaaldetector. Deze detector is zeer kwalitatief en je kunt hier alle kanten mee op. Op vrijwel alle ondergronden is dit toestel te gebruiken. Ook voor de professional heeft deze detector genoeg te bieden. Zoek je een andere detector, kijk dan eens naar de Fisher CZ-3D metaaldetector of de XP DEUS X35 RC WS4 28 cm.