XP DEUS X35 RC WS4 28 cm metaaldetector

De zoektocht naar de beste metaaldetector kan soms wat moeite kosten. Je kunt immers kiezen uit tientallen modellen die op het eerste gezicht hetzelfde lijken, maar in detail wel degelijk van elkaar verschillen. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, kun je op deze website alles lezen over de verschillende metaaldetectors. Op deze pagina lees je meer over de XP DEUS X35 RC WS4 28 cm metaaldetector. Hier lees je alle informatie over deze detector, zodat je aan de hand hiervan kunt vergelijken met andere modellen en een goede keuze kunt maken.

XP DEUS X35 RC WS4 28 cm metaaldetector

De XP DEUS X35 RC WS4 28 cm is een metaaldetector van het merk XP. Dit merk heeft met de DEUS serie een zeer populaire reeks detectors op de markt gebracht. Deze detector heeft een zoekspoel van 28 centimeter, waardoor je nog beter in staat bent om verschillende objecten te detecteren. De nieuwste versie van deze detector is voorzien van verschillende frequenties, een licht gewicht en een draadloze communicatie tussen functiehuis, hoofdtelefoon en zoekschijf. Ontdek verderop alle voor- en nadelen van het model.

In de doos

 • XP DEUS X35 RC WS4 28 cm
 • Bevestigingsset
 • Hoofdtelefoon + reservekussens
 • Stelenset
 • Oplader + PC kabel
 • Hoes met heupbevestiging
 • Armstrap
 • Handleiding

Installatie van de XP DEUS X35 RC WS4 28 cm

Het metaaldetectie apparaat is vrijwel direct te gebruiken: je hoeft geen ingewikkelde installatie uit te voeren. Je doet er wel goed aan om de handleiding door te nemen. Deze wordt standaard meegeleverd en bevat alle belangrijke informatie die je moet weten over deze detector. Zo maak je optimaal gebruik van je nieuwe aanwinst.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 4/8/12/18/25 kHz
 • Zoekstanden: 18
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 92 cm tot 136 cm
 • Batterij: lithium polymeer batterij
 • Gewicht: 1 kg

Bediening en onderhoud

XP DEUS X35 RC WS4 28 cm metaaldetectorHoe bedien je deze metaaldetector van XP? Je regelt de bediening van deze uitstekende detector via het paneel dat aan de steel is bevestigd. Dit paneel bestaat uit een kleine display en een vlak met knoppen. Hiermee regel je de belangrijkste instellingen van je metaaldetector en lees je interessante informatie af. Verder gebruik je de metaal detector door je arm in de armsteun te plaatsen. Zo beweeg je de metaaldetector over de grond en krijg je een signaal zodra je op een voorwerp stuit.

Qua onderhoud hoeft er niet veel te gebeuren aan het apparaat. Het is belangrijk om de detector schoon te maken na gebruik en goed op te bergen. Zorg er ook voor dat de zoekspoel droog is als deze in ondiep water heeft gelegen. Verder is het slim om de stand van de batterij in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat deze vol genoeg is voordat je op pad gaat. Met een volle batterij kun je tot 15 uur van de zoekschijf gebruik maken en tot 27 uur van de hoofdtelefoon en het bedieningspaneel.

Voor- en nadelen

Een aantal voordelen zijn op te noemen als het gaat om dit model. Deze metaaldetector is zeer licht en daardoor heel gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om tussen meerdere frequenties te wisselen. Verder kun je optimaal profiteren van de Notch-functie, waarmee je bierdopjes en andere ongewenste voorwerpen kunt wegfilteren. De zoekschijf is daarnaast waterdicht, waardoor je ook in ondiep water kunt zoeken naar waardevolle voorwerpen. Een mogelijk nadeel van het toestel is dat alleen de zoekschijf waterdicht is. Je kunt dus niet dieper in het water dan tot het bedieningspaneel. Het display is niet waterdicht.

Conclusie XP DEUS X35 RC WS4 28 cm

In je zoektocht naar een goede metaaldetector zijn er heel wat mogelijkheden. Wanneer je een wat ruimer budget hebt is het zeker aan te raden om voor de XP DEUS X35 RC WS4 28 cm te kiezen. Deze detector biedt veel uitgebreide mogelijkheden en heeft nauwelijks noemenswaardige minpunten. Met de keuze voor deze detector ben je verzekerd van absolute topkwaliteit. Ook zou je kunnen kijken naar de XP DEUS X35 22 cm RC WS5 of de Fisher M97 detector.