XP G-Maxx 2 metaaldetector

Er zijn heel wat goede merken op het gebied van metaaldetectors. En wanneer je op zoek bent naar een goed betaalbare metaaldetector die de basisfuncties biedt én handige extra’s, is het zeker een aanrader om meer informatie te lezen over de XP G-Maxx 2. Dit is niet voor niets een van de best verkochte modellen van het merk XP. Hier lees je alle belangrijke informatie over deze detector en kun je bepalen of het apparaat ook voor jou de goede keuze is. Je kunt de technische specificaties, voordelen en nadelen gemakkelijk vergelijken met die van andere modellen. Op deze manier kun je een goed overwogen keuze maken.

XP G-Maxx 2 metaaldetector

De XP G-Maxx 2 is een van de top metaaldetectors in het assortiment van XP en dat is niet voor niets. Deze metaaldetector heeft een lagere frequentie dan de DEUS en de Gold Maxx Power, maar zit wel op hetzelfde level als het gaat om dieptebereik. Wanneer er wordt gezocht naar de grotere voorwerpen die dieper in de grond liggen is deze metaaldetector dan ook een uitstekende keuze. De detector is geschikt voor verschillende bodems en kan zeer diep zoeken naar militaria en andere voorwerpen die dieper in de grond liggen.

In de doos

 • XP G-Maxx 2
 • Zoekschijf
 • Transmitter
 • Hoofdtelefoon
 • Heuptas
 • Handleiding

Installatie van de XP G-Maxx 2

De XP G-Maxx 2 is een makkelijk te gebruiken metaaldetector die je vrijwel meteen na het uitpakken in gebruik kunt gaan nemen. Er is geen sprake van een ingewikkelde installatie. Je kunt er wel voor kiezen om de handleiding even door te nemen zodat je op de hoogte bent van alle informatie en mogelijkheden met de XP G-Maxx 2.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 4,6 kHz
 • Zoekstanden: 3
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 97 tot 140 cm
 • Batterij: 8x AA batterij
 • Gewicht: 1,5 kg

Bediening en onderhoud

XP G-Maxx 2 metaaldetectorHoe moet je de XP detector bedienen? Dit doe je voornamelijk via het bedieningspaneel dat onder de armsteun zit. Deze kun je dus met je andere hand bedienen. Hier regel je niet alleen de zoekstand, maar ook het volume en kun je de hoofdtelefoon of oortjes koppelen. Aan de hand van geluidssignalen is te horen of je op een voorwerp gestuit bent.

Het apparaat heeft daarbij niet veel onderhoud nodig. Het is in ieder geval belangrijk om de zoekschijf na gebruik schoon te maken, ook als deze in het water heeft gelegen. Verder is het slim om deze metaal detector na gebruik goed op te bergen. Zodoende kun je optimaal gebruik maken van de lange levensduur.

Voor- en nadelen

De lage frequentie van deze detector maakt het goed mogelijk om grotere relikwieën en militaria te zoeken. Deze grote voorwerpen liggen meestal dieper in de grond en zijn soms lastiger te detecteren, behalve met de XP G-Maxx 2. Het toestel is op dit moment een van de meest krachtige detectoren voor grote voorwerpen en zelfs bekende diepzoekers kunnen dit niet evenaren.

Wil je specifiek op zoek gaan naar de kleinere voorwerpen zoals goud of sieraden, dan is het model in dit geval iets minder geschikt. Wel zijn er metaaldetectors te koop die net die extra gevoeligheid voor kleinere voorwerpen hebben, waardoor onder andere muntjes nog beter vindbaar zijn. Dit model van XP is vooral geschikt voor militaria. Ook is er bij het metaaldetectie apparaat geen sprake van een display waardoor het soms wat lastiger is om bepaalde informatie af te lezen.

Conclusie XP G-Maxx 2

De XP G-Maxx 2 is een uitstekende keuze voor iedereen die graag militaria wil opsporen zoals helmen of andere oude relikwieën. Hier is het model dan ook uitermate geschikt voor. De metaaldetector is verder redelijk basic en heeft nauwelijks digitale extra’s waar je van kunt profiteren. Dit is goed om in gedachten te houden bij het vinden van een goede metaaldetector voor militaria.