XP Gold Maxx Power metaaldetector

Wil je op zoek naar munten, heb je de hoop goud te vinden of wil je op zoek naar oude voorwerpen uit de oorlog of eerdere periodes? Dan is het zeker een aanrader om op zoek te gaan naar een metaaldetector. Dit maakt je zoektocht een stuk makkelijker en daarnaast heb je de mogelijkheid om zeer mooie vondsten te doen. Op het gebied van metaaldetectors zijn er tientallen mogelijkheden: de XP Gold Maxx Power metaaldetector is er hier een van. Wil je meer weten over deze detector, zoals de voordelen en nadelen? Op deze pagina staat de belangrijkste informatie over dit model.

XP Gold Maxx Power metaaldetector

Wil je een goede metaaldetector aanschaffen voor het zoeken naar goud? De XP Gold Maxx Power behoort tot de best verkopende metaaldetector van het Franse detectormerk XP, samen met de DEUS. En dat is niet voor niets, want deze detector niet niet alleen betaalbaar, maar voldoet ook aan de belangrijkste eisen voor een kwalitatieve detector. Deze detector van is analoog en werkt daarmee met knoppen en schakelaars: dit maakt de detector niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook beter betaalbaar. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een van de topmerken op het gebied van metaaldetectie en ook dit model is een van de meest bekende detectors van dit moment.

In de doos

 • XP Gold Maxx Power
 • Zoekspoel
 • Hoofdtelefoon
 • Transmitter voor hoofdtelefoon
 • Heuptas
 • Handleiding

Installatie van de XP Gold Maxx Power

Omdat je te maken hebt met een analoge metaaldetector is er geen installatie nodig voor het gebruik van de goud detector. Je kunt deze detector gemakkelijk en snel in gebruik nemen. Ben je een beginner? Lees van tevoren de handleiding door zodat je op de hoogte bent van alle belangrijke informatie over de metaal detector.

Technische specificaties

 • Technologie: VLF
 • Zoekfrequentie: 18 kHz
 • Zoekstanden:
 • Waterdichte zoekspoel: ja
 • Steel lengte: instelbaar van 98 cm tot 141 cm
 • Batterij: 8x AA batterijen
 • Gewicht: 1,5 kg

Bediening en onderhoud

XP GoldMaxx Power metaaldetectorDe XP Gold Maxx Power bedienen is vrij eenvoudig. Zo kun je heel gemakkelijk de juiste knop kiezen om een bepaalde instelling te wijzigen. Aan de onderzijde van de armsteun zit een bedieningspaneel. Hier stel je onder andere het gevoeligheidsniveau in, maar ook het grondtype en de juiste frequentie. Ook zit hier de microfoon waar je het geluidssignaal hoort zodra je op een voorwerp stuit. De detector heeft daarbij nauwelijks onderhoud nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de zoekspoel even schoonmaken na gebruik en daarna de detector goed opbergen. Je kunt op deze manier optimaal profiteren van de lange levensduur van jouw nieuwe aanwinst.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van deze XP gouddetector is dat ijzer heel gemakkelijk te discrimineren is. Hierdoor verlies je geen tijd aan het opsporen van ongewenste voorwerpen. Ook als ijzer dicht naast een zilveren of gouden voorwerp ligt worden de goede voorwerpen toch gedetecteerd met het apparaat. Een ander voordeel is de aanwezigheid van de frequentieschakelaar. Hiermee kun je storing uitschakelen, bijvoorbeeld van een andere detector of van een zendmast. Verder heeft de Gold Maxx Power een grondbalans waardoor er minder sprake is van storing en je een groter dieptebereik krijgt.

Dit model is een van de beste gouddetectors met veel aantrekkelijke voordelen, maar er zitten ook enkele nadelen aan het gebruik van deze detector. Zo is de detector niet geschikt voor het zoeken op zoutwater stranden: aan zee zoeken behoort dus niet tot je mogelijkheden. Ook is het niet mogelijk om het geluidsvolume zelf in te stellen.

Conclusie XP Gold Maxx Power

Met de aanschaf van een metaaldetector als de XP Gold Maxx Power kies je voor kwaliteit, zonder dat je hiervoor heel veel geld kwijt bent. Hoewel je niet kiest voor de best mogelijke detector, ben je wel in staat om uitstekende prestaties te behalen. Daarbij zoek je met een gerenommeerd merk wat zich reeds bewezen heeft. Een goede metaaldetector voor het zoeken naar allerlei soorten metalen is bijvoorbeeld de XP ORX X35 28 cm.