XP MI-4 pinpointer

Wanneer je op zoek gaat naar een goede pinpointer is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Deze kleine metaaldetector moet niet alleen licht van gewicht zijn, maar ook voorzien van de belangrijkste functies om optimaal te kunnen werken. Het is daarnaast ook wel zo prettig als een detector geleverd wordt met een riemholster. Hier lees je meer informatie over de XP MI-4, een van de meest kwalitatieve pinpointers die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

XP MI-4

XP MI-4 pinpointerDe XP MI-4 is een makkelijk te bedienen pinpointer van het bekende merk XP. Dit merk brengt zeer goede metaaldetectors op de markt en hebben ook een aantal goede pinpointers in het assortiment, waaronder de MI-4. Deze pinpointer is waterdicht tot 6 meter, heeft 3 instelbare gevoeligheidniveau’s en is daarnaast ook voorzien van 6 programma’s. Het is op deze manier extra eenvoudig om het toestel op de juiste manier in te stellen zodat het gebruik hiervan nog makkelijker wordt.

Een pinpointer als deze is daarbij voorzien van meerdere programma’s: deze kun je zelf instellen. Verder is het erg gemakkelijk het metaal detectie apparaat te bedienen: zodra je op een metalen voorwerp stuit hoor je het ingestelde geluidssignaal.

In de doos

  • XP MI-4
  • USB oplaadkabel
  • Anti-verlieskabel
  • Riemholster
  • Handleiding

Technische specificaties

  • Waterdicht: ja
  • Batterij: oplaadbare lithium-polymeer accu

Voor- en nadelen

De XP metaaldetector is voorzien van een oplaadbare accu en dit is dan ook een van de belangrijkste voordelen: je kunt de pinpointer tot wel 90 uur gebruiken als de accu helemaal vol is en daarnaast kun je de accu ook heel gemakkelijk en snel opladen met de geleverde kabel. Het apparaat is daarnaast ook geschikt voor onderwater gebruik: je kunt tot 6 meter onderwater met deze metaal detector. Een klein minpunt is dat wellicht de prijs wat aan de hoge kant is voor een pinpointer. Je krijgt daar echter wel veel kwaliteit voor terug. Verder kun je met het model niet draadloos contact contact maken met de XP DEUS.

Conclusie XP MI-4

De XP MI-4 is een zeer uitgebreide pinpointer die van alle gemakken is voorzien: met 6 programma’s, instelbaar gevoeligheidsniveau en geluidssignaal kun je het toestel helemaal naar jouw wens instellen. Wanneer je op zoek bent naar goede kwaliteit is het zeker een aanrader om de XP MI-4 nader te bekijken en te vergelijken met andere top-pinpointers, zoals de Garrett Pro Pointer AT of de Quest Huntmate.