XP ORX X35 22 cm metaaldetector

Een goede metaaldetector moet aan een aantal belangrijke eisen voldoen. Zo moeten natuurlijk de prestaties optimaal zijn, maar is ook de gebruiksvriendelijkheid erg belangrijk. Een van de modellen waarbij je kiest voor kwaliteit én gebruiksgemak is de ORX X35 22 cm metaaldetector. Wat zijn de belangrijkste gegevens van deze detector en welke voordelen heeft dit model? Al deze informatie lees je hier: verder kun je aan de hand van deze informatie een goede overweging maken voor het kopen van een metaaldetector.

XP ORX X35 22 cm metaaldetector

Met de XP ORX X35 22 cm kies je voor een uitgebreide metaaldetector die aan de belangrijkste eisen voldoet. Deze detector heeft alle kernfuncties die ook de XP DEUS heeft, maar wordt daarnaast geleverd met een gebruikersinterface die volledig opnieuw ontworpen is. Gebruiksgemak, laag gewicht en hoge zoekprestaties zijn de belangrijkste kenmerken van dit model. Het toestel is uitermate geschikt voor het vinden van kleine onderdelen zoals munten en kleine goudklompjes en beschikt over een zoekschotel met een omvang van 22 centimeter.

In de doos

  • XP ORX X35 22 cm
  • Handleiding

Installatie van de XP ORX X35 22 cm

Het is niet nodig om het metaaldetectie apparaat te installeren. Deze metaal detector is bij wijze van spreke direct uit de doos te gebruiken. Het is wel slim om eerste de handleiding door te nemen, zodat je zeker weet dat je op de hoogte bent van alle belangrijke informatie van deze detector. Dit maakt het gebruik ook een stuk aangenamer en makkelijker.

Technische specificaties

  • Technologie: VLF
  • Zoekfrequentie: 21 frequenties
  • Zoekstanden: 6 (4 fabrieks en 2 custom)
  • Waterdichte zoekspoel: ja
  • Steel lengte: instelbaar van 58 cm tot 130 cm
  • Batterij: Lithium polymeer batterij
  • Gewicht: 870 gram

Bediening en onderhoud

XP ORX X35 22cm metaaldetectorHet is vrij eenvoudig om deze detector van XP te bedienen. Deze metaaldetector heeft een display en bedieningspaneel die bevestigd zijn aan de steel. Je kunt via dit bedieningspaneel de instellingen doorvoeren die jij wenst, zoals de zoekstand of het gevoeligheidsniveau. Verder lees je van de display interessante informatie af over je zoekdoelen.

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van je nieuwe metaaldetector. In dit geval is het zeker een aanrader om de detector na gebruik goed op te bergen en de controleren op vuil. Op deze manier haal je het maximale uit de levensduur van het toestel. Verder is het slim om de batterij te controleren voordat je op pad gaat: in het geval van een lage batterijstand kun je er nog voor kiezen om deze op te laden. Je kunt ongeveer 20 uur zoeken met een volle batterij.

Voor- en nadelen

De XP ORX X35 22 cm heeft een aantal voordelen waar je optimaal van kunt gaan profiteren. Onder andere de telescopische steel, de snelle radioverbinding, de lange levensduur van de batterij en het lage gewicht zijn belangrijke aspecten die de gebruiksvriendelijkheid van dit model op een positieve manier beïnvloeden. Verder is het toestel ook voorzien van een HF-hoogfrequentie technologie waardoor je nog gedetailleerder op zoek kunt gaan naar waardevolle voorwerpen. Een nadeel van de detector is dat de display niet waterdicht is. Hierdoor is het belangrijk om in de gaten te houden wanneer het gaat regenen.

Conclusie XP ORX X35 22 cm

Met de XP ORX X35 22 cm kies je voor een innovatieve metaal detector die niet alleen over de belangrijkste basisfuncties beschikt, maar ook uitgebreide functies heeft waar je optimaal van kunt profiteren. Het model is dan ook vooral geschikt voor de beginnende metaaldetectorist, maar ook de wat meer ervaren metaaldetectorist heeft veel baat bij het gebruik van dit model.